Partyflock
 
­ Nederland

Kilometer kaasdoek aan decor op Freeze Festival

gepubliceerd door , op
Freeze Festival
19 september 2011
Voor het Freeze Festival wordt de foyer van LeeuWarder stadsschouwburg De Harmonie omgebouwd tot een festivalomgeving die volledig gemaakt is van bamboe en kaasdoek. In het ontwerp van kunstenaar Bouke Groen wordt in totaal bijna een strekkende kilometer aan kaasdoek verwerkt en ruim achthonderd meter aan bamboe. De bouw van de locatievormgeving is via een live webcam te volgen op www.freezefestival.nl. Het Freeze Festival vindt plaats op zaterdag 24 september.

'Vorig jaar hebben we de hele foyer in Karton verpakt. Dat was en te gek succes. Dit jaar trekken we die lijn door en kleden we alles aan met bamboe en kaasdoek. Niks van het oorspronkelijke interieur blijft bewaard', aldus Groen.'Het mooie is dat het decor voor honderd procent duurzaam is ontwikkeld. We werken alleen met natuurlijke materialen'. Groen staat gelukkig niet in zijn eentje te werken in zijn atelier. 'Het is een enorme klus, maar ik heb hulp van vijf Bouwkundestundenten van de NHL Hogeschool en vijf studenten van de opleiding Product Design van het Friesland College.' De studenten ontwerpen delen van de decors, waaronder tafels, stoelen en een loungegedeelte die volledig van bamboe en kaasdoek zijn gemaakt. Ook worden er metershoge zuilen geconstrueerd en manshoge mobielen in elkaar gezet die zijn gebaseerd op het freezelogo.

De bouwers staan voor een grote uitdaging omdat het decor binnen een week klaar moet zijn. Op de webcambeelden is te zien hoe kunstenaar en studenten in een groot atelier aan de Nylânsdyk in Leeuwarden werken aan bouwtekeningen, in de weer zijn met kaasdoek, gekke dansjes doen, modellen in elkaar zetten, overleg plegen onder een kop koffie en de decors steeds verder onder hun handen laten ontstaan. Het Freeze Festival is sinds 1997 hét staalkaartfestival van de Friese popmuziek. Daarnaast wordt de line-up aangevuld met aansprekende namen uit binnen- en buitenland. Op het festival komen alle stijlen en genres aan bod, van keiharde metal tot dansbare pop, van zachtaardige folk tot rebelse hiphop.

1 opmerking

yez