Partyflock
 

Kirk Degiorgio en Surgeon samen op Imprint vs Machine

gepubliceerd door , op
Als Kirk Degiorgio belt om te vragen of hij zijn nieuwe clubavond Machine mag komen houden in Trouw, dan zeg je geen nee. Zeker niet als hij niet te beroerd is om dat samen met Imprint, de avond van Sandrien te laten vallen. Want wat krijg je als je twee van de beste clubavonden op het gebied van techno samen laat komen? Juist. Een avond waarbij de betere techno je gegarandeerd om de oren vliegt. Op zaterdag 24 september komt dat van Surgeon, Kirk Degiorgio, Darko Esser, Viktor Palmer en Sandrien zelf natuurlijk.

Machine is opgezet door Kirk Degiorgio en Ben Sims. In eerste instantie bedoeld als vaste clubavond in London om daar vernieuwende techno een kans te geven. Maar nu veroveren de mannen de wereld met Machine in steden als New York, Leeds, Dublin en nu dus Amsterdam. Eerdere gasten waren onder andere Luke Slater en DJ Rolando. Voor de editie in Trouw is Surgeon uitgenodigd om de line-up te sieren. Samen met Kirk Degiorgio voert hij samen met gastvrouw Sandrien de boventoon. Letterlijk de boventoon, want zij staan alle drie in de bovenzaal, door sommigen inmiddels bestempeld als de 'mainstage', van Trouw.

Dat Kirk Degiorgio een fan van het Funktion One geluidssysteem is steekt hij niet onder stoelen of banken. Volgens hem is dat de beste set-up om een stevig staaltje techno te kunnen leveren. Gelukkig voor hem, en de liefhebbers dus, dat Funktion One het systeem is waar de club van Trouw op draait.

Terwijl Imprint gastvrouw Sandrien de handen ineen slaat met Kirk Degiorgio en Surgeon in de bovenzaal, is De Verdieping voor de gelegenheid ook geopend. Daar staan Darko Esser en Viktor Palmer de hele nacht voor je paraat. Darko Esser heeft als dj al net zoveel hoge ogen gegooid als met zijn vooruitstrevende programmering voor de Nijmeegse club Doornroosje. Zo stond hij vorig jaar nog in techno kerk Berghain en ook New York en Londen hebben inmiddels kennis kunnen maken met Esser.

Imprint hostess Sandrien heeft net haar langverwachte droom zien uitkomen. Het eerste weekend van september was zij te gast in de Berghain. En als de goede verhalen over haar set aldaar zelfs Amsterdam weten te bereiken, weet je dat het er een was om door een ringetje te halen. De eerste en laatste keer dat Viktor Palmer in Trouw stond, gaf hij als debutant een ongekend goede set weg in de kelder van Trouw. Zijn diepe, donkere maar warme sound zorgde ervoor dat iedereen gezamenlijk tot een muzikaal hoogtepunt gebracht werd, en dat voor een zaal een paar meter onder de grond. Toen stond vast dat hij snel weer terug moest keren op Imprint, en dat gebeurt op zaterdag 24 september.

Om vast in de stemming te komen voor deze extra dikke editie van Imprint, heeft Sandrien uiteraard weer een stevige podcast opgenomen:

1 opmerking