Partyflock
 

Eindelijk het hardere spul op het Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
Cataclysm
16 september 2011
Het Amsterdam Dance Event, leuk voor types die naar club, house en techno luisteren maar ondanks dat dit festival al zestien jaar bestaat is er nauwelijks aandacht voor de harder styles. Daar lijkt dit jaar echt verandering in te komen, want toen sociëteit de De Lax de Amsterdamse partyorganisatie Strength of Unity benaderde om één van haar drie avonden in te vullen kwam de crew tot de conclusie dat een stevig hardstyle-avondje de perfecte aanvulling zou zijn op het Amsterdam Dance Event.

De oplettende lezer zal nu wel denken: 'Maar wacht eens even, Strength of Unity, is dat niet die (early) hardcore organisatie achter feesten als Ouwe stijl is botergeil en Brainburst? Hoe komen zij er opeens op om een hardstyle avond te organiseren?'. Deze gedachte is inderdaad deels correct, Strength of Unity heeft nog nooit iets met hardstyle gedaan, maar voordat de Amsterdamse crew de naam Strength of Unity voerde had hardstyle wel degelijk een prominente plek in de programmering. En daar oude liefde niet roest, en deze mogelijkheid het Amsterdam Dance Event aan te vullen een niet te missen kans is komt Strength of Unity dus met haar hardstyle-feest Cataclysm!

Met Cataclysm zal de organisatie laten zien dat zij ook met hardstyle goed overweg kan, waarbij de rauwere kant van de hardstyle voornamelijk de boventoon zal voeren op deze avond: het moet natuurlijk wel Strength of Unity waardig blijven. Verwacht dus een uurtje opwarmen met mondello-achtige early hardstyle, daarna een paar uurtjes wat meer mainstage-gerichte hardstyle om het leeuwendeel vervolgens de raw-touch te geven dat een goed stampavondje compleet maakt. En het allermooiste van dit geheel? Deze eerste editie is helemaal gratis!

Gratis, maar niet goedkoop
Ondanks dat de entree danwel gratis is voor de bezoeker, zal er wel degelijk alles aan gedaan worden om deze knalavond tot een doorslaand succes te maken. Zo zal er een vergelijkbaar soundsystem als de Ouwe stijl is botergeil-feestjes staan, gegarandeerd knallen dus. En om het geheel helemaal af te maken is voor deze editie niemand minder als rawstyle held B-Front uitgenodigd zijn kunsten achter de decks te vertonen. Daarnaast zullen The Magic Show's Mind.Illusion en fear.fm's Instant Frequency samen met SoU residents The Irritainer, Apac en Dequ ook veel pompende beats door de speakers knallen. Kortom wel gratis, maar geen peanuts dus!

De line-up voor vrijdag 21 oktober:
B-Front (fusion records)
Mind.Illusion
Instant Frequency
Apac
Dequ
The Irritainer
Hosted by: MC Faniac

De eindtijd is op dit moment nog onbekend, dat hangt van het enthousiasme vooraf van het partypubliek af. Voorlopig zal dit feest duren van 20:30 tot 03:00, bij voldoende verwachte drukte vooraf zien Strength of Unity en de De Lax de mogelijkheid dit te verlengen tot 05:00. Bij overmatig verwachte drukte zal er met guarantee tickets gewerkt worden, dit wordt tijdig bekend gemaakt via Partyflock en facebook.

Sociëteit de De Lax ligt achter Amstel, onder het gebouw van de HvA. Als je Amstelstation aan de achterkant uitloopt, nog voor de kebab zaak meteen links naar beneden. Kan niet missen. Tevens rijden er nachtbussen om het half uur vanaf amstel naar CS. Als je met de auto komt; er is geen betaald parkeren in de buurt vanaf 21:00, dus daar hoef je je geld ook niet aan uit te geven. Zoals gewoonlijk gelden de welbekende sfeerbeheerregels; Geen pipogedrag - leave your attitude at home, geen voetbalshirts, en geen ruimteverspillende dansvormen. Minimum leeftijd is 16 jaar.

10 opmerkingen

Als ik me niet vergis was er vorig jaar ook al Hardstyle op het ADE?
Uitspraak van Lissiey op donderdag 18 augustus 2011 om 19:23:
Als ik me niet vergis was er vorig jaar ook al Hardstyle op het ADE?


Was wel een bijeenkomst op het hoofdkantoor van ID&T/Q-dance. Maar dat was het volgens mij ...
Tijd om weer eens naar de Lax te gaan dan:P
dit ga ik onthouden knallllllllle