Partyflock
 

Late Night Society brengt live act van het moment naar Nederland
Maceo Plex

gepubliceerd door , op
Over een verjaardagsnacht voor in de boeken gesproken. Het is 20 mei 2011 als het gezelschap van het inmiddels wereldberoemde Visionquest Trouw aandoet voor een speciale All Night editie. Dit ter gelegenheid van de verjaardagen van Late Night Society hosts Boris Werner en William Kouam Djoko. Naar verwachting kan men achteraf niet anders stellen dan dat het een buitengewoon fantastische nacht was. Van het prille begin van de avond tot aan de kolkende massa voor de booth aan het einde van de nacht. De LNS lijfspreuk Dress up chic, act like trash; werd die nacht ruimschoots eer aangedaan. Voor komende Late Night Society van vrijdag 22 juli zit er wederom wat bijzonders in het vat. Ditmaal in de vorm van één van de meest in het oog springende live acts van dit moment: Maceo Plex.

Velen kennen hem misschien al onder zijn diepe techno alias Maetrik, maar het is vooral zijn nieuwste project dat Maetrik aka Eric Estornel vorig jaar onder een breder publiek bekendheid gaf. Met een opvallende EP en het luid bejubelde album 'Life Index' op het welbekende Crosstown Rebels is Maceo Plex niet meer weg te denken uit het clubcircuit van nu. Waar Maetrik toch vooral bekend stond om zijn diepe en ingewikkelde patronen is er bij Maceo Plex de ruimte en vrijheid om soul en melodie vlekkeloos te verwerken in een opvallende mix van house en regelrechte sexy pop.

Niet alleen Maceo Plex zijn producties zijn opvallend, maar ook zijn live optredens. Zo doet hij ook live vocalen tijdens zijn sets, iets dat extra kracht aan zijn optredens geeft. Op de Miami Winter Music Conference van dit jaar werd dat eens en te meer duidelijk toen hij 'Can't Leave You' speelde en dit zowel tijdens die gig als daarna veel losmaakte. Een hoogtepunt in zijn liveset en het is hopen dat oa deze track 22 juli dan ook weer voorbij komt.
Nog zo'n track is 'Falling' die deze zomer uitkwam op het Visionquest label. Op Sonar, maar ook daarna, moet dit toch wel de meest gedraaide track van het moment zijn.

Maar ook eerdere producties van Maceo Plex hoor je nog steeds veel in de clubs, op Ibiza en alle festivals. Eind 2010 was het de single "Vibe Your Love" waarmee een nieuw publiek Maceo Plex ontdekte. "Vibe Your Love" samplede Stevie Wonder en gaf de gevoelige tekst een nieuw intergalactisch jasje vol melancholie, funk en synthetische bassen die op de dansvloer . De plaat zorgde plat gezegd van London tot Ibiza voor slapeloze ochtenden.
Met de opvolger "Your Style" liet Maceo Plex horen dat hij zelf ook niet vies is van het hanteren van een microfoon. De teksten vervloeien met de muziek en onderstrepen de veelzijdigheid van deze artiest, die live on stage ook graag de interactie met het publiek zoekt in een stoere set met gepaste sexy vocalen en basslijnen.

De in Valencia woonachtige Amerikaan heeft een indrukwekkend tour schema waarbij clubs als Panorama bar en Fabric geen uitzondering zijn. Uiteraard doet Trouw niet onder in dit rijtje en is er met Late Night Society een zeer geschikt onderkomen gevonden voor deze act.

Net als altijd geldt Dress up chic, act like trash, waarbij je kan denken aan 20's charleston, heren met bolhoeden en dames in elegante avondjurken als leidraad. Niks hoeft en alles mag, maar sfeerverhogend werkt het zeker!