Partyflock
 

Start Hogeschool opleiding Dance Event Management

gepubliceerd door , op
Start Hogeschool opleiding Dance Event Management
8 december 2003
In het voorjaar 2004 start de Fontys Bedrijfshogeschool met de opleiding Dance Event Management. De opleiding is bedoels voor (toekomstige) organisatoren van dance events en personen die in de de dance-industrie werkzaam (willen) zijn.
De dance-industrie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijk segment in de leisuremarkt en is een belangrijke culturele uiting van de hedendaagse jongerencultuur geworden. Verdere ontwikkeling vraagt om professionalisering. Organisatoren van dance events onderkennen dit, wat onder andere tot uiting komt in de onlangs opgerichte branchevereniging.

De opleiding duur een half jaar en wordt aangeboden in Amsterdam. Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan de juridische kant van een dance event, veiligheid, marketing, financiering, sponsoring, merchandising, fondsenwerving en het projectmanagement van een dance event. Er gelden geen specifieke toelatingseisen, maar aanbevolen wordt minimaal havo/mbo-niveau of ervaring in het werkveld. Deelnemers ontvangen na afronding een diploma. De Fontys Bedrijfshogeschool wil hiermee inspelen op de huidige professionalisering van de dance-industrie en een bijdrage leveren aan de gewenste professionlisering.

De vraag die men wel kan stellen of een dergelijke opleiding onafhankelijk kan blijven van de grote bedrijven in de dance-scene zoals UDC en Q-dance. De rol die deze bedrijven gaan spelen in de opleiding is nog onduidelijk. Er is al wel een opleiding die hier bij in de buurt komt, namelijk muziekmanagement, maar een dergelijke opleiding toegesplitst op de dancemuziek is uniek in Nederland. Meer informatie over de opleiding op de site van Fontys Bedrijfshogeschool.

Relevante links:
http://www.fontys.nl/bedrijfshogeschool/

51 opmerkingen

 
hmmmmm...verleidelij­k!!
 
goed idee !
idd tempting! :D
Helaas geen tijd denk. Al 2 opleidingen achter de rug. Maar dit klinkt wel interessant.
 
Artiest Mandark
Daar komen ze nu pas mee, dat hadden ze moeten doen toen ik nog schoolgaand was;)
 
wel kicke, maar zou er veel werk in komen? :/
Klinkt allemaal leuk en aardig!
Maar ik denk niet dat je in 10 à 12 avonden er voor kan worden klaargestoomd! Lijkt mij handiger eerst gewoon management te gaan doen en dan dit als specialisatie er na.
Kosten 1650 euro :S

Niet een avondcursus die ik er eventjes bij ga volgen.......
 
Werkzaam bij Creative Elements
zoiets leer je niet op school en al helemaal niet in 6 maanden.
 
Hmm ben bijna afgestudeerd... mss dat dit ook wel een optie is als "cursusje erbij"... :)
laatste aanpassing
 
’n beetje expensive hé! en idd lijkt me beter om het na een management / bestuurskunde opleiding dit als specialisatie te doen
Als je slim bent zoek je echt iets anders...

ik heb Music management gedaan op de Fontys...t is dat ik een super goede stage heb gehad maar de opleidiing zelf is echt 3x NIX!!!!

Inhoudelijk veel te laag niveau en de muziek gerichte vakken gingen nergens diep op in..je kon er dus nix mee...

Dus kies een andere opleiding en vooral niet zoiets!!
Ik doe nu Beurs- en Evenementen Management op de Fontys, maar geloof me het valt echt tegen.

T kost 5000 pleuro per jaar en de opleiding stelt echt niet veel voor!!
Is allemaal leuk en aardig, maar waar ga je solliciteren dan als je klaar bent?

Precies nergens, want bij de "grote organisatie's" maak je bijna geen kans om binnen te komen, kleine organisatie's betalen geen loon en zelf iets opstarten is wel leuk, maar waar haal je het grote geld vandaan om je organisatie uit te laten blinken?
Bullshit, idd veeeeeel te duur en valt niet te leren in 6 maanden!!!
Pure oplichterij!
 
dance-industrie is een hele slechte branche, waarin alleen de grote organisaties (ID&T, Q-Dance, Awakenings en nog 'n paar) winst maken... totaal zinloze opleiding dus...

bovendien neemt niemand je serieus met 'n 'HBO-opleiding' van 6 maanden..
Leuk geprobeerd,maar dit is natuurlijk opleiding waar je niks aan hebt.
laatste aanpassing
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
:s
Waardeloos, ze willen je in een werkweek (40 uur) alle ins en outs leren van het feesten geven. Onmogelijk. Het klinkt beter dan het is.
Tja er zijn genoeg opleidingen van 4 jaar, waarbij je leert evenementen te organiseren, daarbinnen kun je je ook specialiseren in Dance-evenementen.
Zelfs na vier jaar studie is praktijk ervaring minstens zo belangrijk.
Misschien hebben ze wel leuke stage plaatsen!!
Voor iedereen succes die dit gaat doen, maar mij niet gezien!! Lang genoeg gestudeerd!! :)
inderdaad leuk bedacht, denken ze in te spelen op de behoeftes omdat dance nou zo populair is, maar uiteindelijk heb je er geen reet aan. veel te kort, misschien leuk als specialisatie maar waarschijnlijk zonde van je tijd en geld.

in de praktijk leer je altijd nog het meeste...
idd, erg kort!
Maar wel een leuke aanvulling op mijn huidige HHO-opleiding!

En "in de praktijk leer je altijd nog het meeste..." --> HELEMAAL GELIJK
Ik doe ook beurs en evenementen management bij het fontys en ze vragen gewoon heel veel geld. Ik had van deze opleiding veelm eer verwacht dan dt hij mij heeft gebracht. Alleen de stage gaat leuk worden en daar kijk ik dan ook naar uit. Maar ik zou niet opnieuw aan zo'n soort opleiding als deze beginnen, zeker niet als je verder nog geen diploma hebt van een opleiding die hierbij aansluit.
laatste aanpassing
 
Artiest Trunkz
Deze scene moet je instromen of zelf starten! Beetje kennis met zo'n opleiding is mooi meegenomen maar dat geeft nog geen garantie. Het meeste leer je toch in de praktijk. Voor de kennis kan je beter een andere studie kiezen die wat langer duurt dan 6 maand! Zelf kies ik voor HBO Media & Entertainment. Krijg ook de basis dingen te leren (juridisch, marketing etc.) heb je meer richtingen en kan je je wat meer specialiseren (bij mij muziek/producer).
doe nou 4 jaar entertainmentmarketi­ng....komt ook wel enigszins in de buurt....
zoals het opleidings niveau al genoemd wordt Hogeschool, het is voor mij iets te hoog :P
kheb g1 zin meer om veel t doen voor school.
maar opzich is het wel een interresante opleiding
Vind best goedkoop als je het vergelijkt met andere part scholen zoals de IVA-driebergen bijvoorbeeld.
cool, moet toch nog wat hebben voor volgend jaar, hoef maar iets te doen :9
 
Eindelijk een doel in me leven.
Ik wordt gewoon dance event manneger.
:9
 
Beter HBO doen op de hoge- hotelschool.
Zit ook evenementenorganisat­ie in, dus ongeveer hetzelfde, aleen is die opleiding veeeeeeeeeel breeeeeeeeeeeeder.
 
Huh? Heb jij evenementenorganisat­ie op de HHO? Vast niet in LWD dan?
 
Heb Beurs en Evenementenmanagment aan de Fontys gedaan. Het was niet wat ik er van verwacht had, hoop dat deze opleiding zich meer op de praktijk richt....
laatste aanpassing
 
Ik vind het juist een goed initiatief! Voordat je in de praktijk aan de slag gaat, is het goed als je kennis van zaken hebt.

Het is altijd goed als je een certificaat op zak hebt, wanneer je in een bepaalde branche wilt werken of zelf iets op wilt starten!
laatste aanpassing
Wooow dat klinkt echt geweldig!!! Ik heb tijdje geleden samen met mijn zus bij Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg Beurs- en Evenementenmanagemen­t gestudeerd en dat was echt te gek!!! Als deze opleiding net zo goed is dan ga ik hem zeker doen.

Het mooie voor mij is dat de opleiding in deeltijd is en dat ik het daardoor goed met mijn werk kan combineren. Ook voor de prijs hoef ik het zeker niet te laten. Ik zal zeker informatie gaan opvragen!!!!

De groeten,

Bonovox
laatste aanpassing
De prijs zeker niet te laten??
Bij HvU kan je ook een cursus volgen.
Is voor evenementen/beurzen organiseren, precies dezelfde lesinhoud alleen niet specifiek op dance, ook 's avonds en maar rond de €600.- Klein verschilletje he?! ;)
klinkt leuk, zal vast wel leuke opleiding zijn, maar denk dus echt niet dat je er makkelijk werk mee kan vinden hoor.
Een organisator wordt je niet in een half jaar dat word je door creatief te zijn, een beetje geld te hebben, riscos durf te nemen en een beetje door de juiste mensen te kennen.

Voor mn eigen feesten check bij organisaties

FLASHLIGHT2000 EVENTS
laatste aanpassing
Vrijetijdsmanagement in Rdam biedt ook dit met zicht op de hele vrijetijdsbranche dus niet alleen specifiek dit. Is veel vetter en heb je dus ook lekker je HBO!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3417, 168}
Werkzaam bij {SHOWLIST location 14513, 22781}
dat is zeker een goed idee!
kan ik nog beter mn feesten organiseren, misschien wel groter :devil:

volgens mij kom ik alleen niet in aanmerking voor HBO :(
intressant.....:>
Zonde van je geld,
als je dit gaat doen heb je zeker teveel geld en teveel vrije tijd.

ze geven je wat beperkte leerstof waar je waarschijnlijk niks aan hebt, en vragen ondertussen lesgeld.
zo zie ik ut...
:S

zou die bonovox gewoon iemand van die fontys school zijn dat ie het zo aanprijst? :yes:
 
Werk vinden binnen deze branche is zeer moeilijk! Ik kan me voorstellen dat deze studie zeer verleidelijk is, maar kans op een goede baan voor langere tijd is haast onmogelijk. Binnen de dance ben je afhankelijk van je connecties die je hebt anders kom je er niet tussen. Ik wens ieder die voor deze studie kiest, veel succes...
laatste aanpassing
 
Ik studeer nu zelf ook aan de bedrijfshogeschool, beurs en evenementenmanagemen­t in Tilburg :)
Ik persoonlijk vind het een leuke opleiding alhoewel er wel wat vakken bij zitten die minder interessant zijn.. maja dat heb je overal wel..
Het voordeel is ook dat het niet alleen gericht is op feesten ed maar ook op andere evenementen en beurzen..en je doet tijdens je studie veel contacten op waar je zeker wel wat aan hebt.. :)
Die nieuwe opleiding zou een goede combinatie/vervolgop­leiding zijn voor mijn huidige studie als je je speciaal wil richten op dance-events..:yes:
Ik ben het er zeker wel mee eens dat je zoiets niet in een half jaartje kan leren..er komt echt veel bij kijken..:(
laatste aanpassing
Ik denk dat ik deze studie wel wil gaan doen. Misschien is niet alles in een halfjaartje te leren, maar een zekere basis wel.

Mijn droom is toch ooit een eigen organisatie op te richten of iets in die richting. Misschien onbereikbaar, maar ik wil het toch graag proberen.

Daarbij komt ook dat als er meer van dit soort studies in de toekomst starten, het misschien beter is dat je zelf ook zo'n 'opleiding' gedaan hebt.
 
een goede basis zal het zeker zijn..
en het ligt natuurlijk vooral aan jezelf.. als je je er goed voor inzet en zelf veel initiatieven neemt dan kom je waarschijnlijk al heel ver..:yes:
laatste aanpassing
ach ja het blijft commercieel natuurlijk.

maar of je iets hebt aan die opleiding,ik betwijfel het.

het is toch een vak waar je in de loop der jaren ingroeit en niet zomaar in terecht komt.

maar het kan een basis zijn .
vraag me alleen af ,waar komt hun kennis vandaan.
Artiest {SHOWLIST artist 26268, 7778}
Tja,was toch wel te verwachten zoiets.

Wel een heel goed initiatief,of we hier in de nabije toekomst echt iets aan hebben blijft de vraag.
We zullen het snel genoeg merken!
hbo vrijetijdskunde is misschien een idee????
zit nu in me eerste jaar, en t bevalt mij heel goed!!!
Aangezien het dus een cursus is en geen opleiding, dus ook zeker geen studiefinanciering?!