Partyflock
 

Wooferland festival gaat ondergronds

gepubliceerd door , op
Zet het maar alvast in je agenda: Wooferland; het enige echte classics festival ter wereld, zal op zaterdag 3 september haar achtste editie beleven. De organisatie zal dit jaar meer dan ooit haar sterke kanten benadrukken; no-nonsense, gemoedelijkheid, ijzersterke classics en lekker underground. Vooral geen glitter en glamour, belachelijke prijzen, een bizarre dresscode, quasi artistiek geneuzel en een line-up die zo moeilijk is dat Stephen Hawking het niet eens begrijpt. Dus ben jij die oprechte en echte dance liefhebber die liever een kleiner, intiem festival bezoekt en zin heeft in een ouderwets goed feest met gelijkgestemden? Dan is Wooferland absoluut jouw ding!

Was het vroeger allemaal beter? Ach, tijden veranderen. Snelheid, stress, uiterlijk en status domineren ons leven. De ooit eens sociale gemeenschap heeft plaats gemaakt voor individualiteit. De constante behoefte aan meer, groter en beter geeft ons zelden nog een oprecht voldaan gevoel. Ook op feesten zijn mensen doorgaans meer met zichzelf bezig dan met het feest en de omgeving an sich. Mensen lijken drukker met hun mobieltje in de weer dan dat ze echt nog van het feest genieten. En stel je toch eens voor dat iemand je vreemd aankijkt wanneer je wild aan het dansen bent? Dat was vroeger wel anders. Dansen tot je niet meer op je benen kon staan om vervolgens met je nieuwe vrienden voor het leven mee om nog ergens te afteren. De muziek, artiesten en feesten waren dan misschien professioneel en technisch gezien nog lang niet zo ver ontwikkeld als tegenwoordig, de sfeer daarentegen is ongeëvenaard. Het gevoel deel uit te maken van iets unieks. Samen een geweldig feest beleven. De spanning die je al voor de ingang. Allemaal mooie herinneringen en Wooferland brengt je voor heel weer even terug naar die tijd. Terug naar het oergevoel van house en de muziek van weleer. Iets dat tijdloos is wordt niet beïnvloed door trends, hypes en modebeelden.

Op Wooferland hoor je de beste house, acid, trance en techno classics de revue passeren. Vanaf '88 tot de 00's, breed geprogrammeerd en voor ieder wat wils. Wederom een line-up waar de liefhebbers van zullen watertanden, en met een volledig techno gevulde area ligt de nadruk dit jaar op de meer rauwe kant van de klassiekers. Enkele bevestigde en legendarische technonamen zijn CJ Bolland; die naam maakte met clubhits als The Prophet en Camargue op het grote R&S Records, onze eigen techno gigant Secret Cinema; die met Timeless Altitude zichzelf in één klap onsterfelijk maakte, Billy Nasty; één van de pioniers van de Britse scene en bekend van Zoom Records en zijn eigen Tortured Records label, en Orlando Voorn; die onder verscheidende aliassen classics produceerde als Tone Exploitation en Solid Session. De in andere area's bevestigde artiesten zijn o.a. Erick E; de RoXY resident die uitgroeide tot een van de populairste DJ's van Nederland, Isis (aka 100% Isis); die aan de wieg stond aan de Chemistry avonden en één van de eerste vrouwelijke pioniers was, Dave Randall; grondlegger van de vroege hardhouse sound en Dance Valley resident van het eerste uur, en Miss Monica; de nimmer teleurstellende Rotterdamse DJ die er altijd weer een feest van weet te maken. Uiteraard heeft Wooferland naast de bovenstaande artiesten nog veel meer voor haar bezoekers in petto, en zullen o.a. vele oude bekenden en residents zeker niet ontbreken op het festival.



In het bosrijke recreatiegebied van Spaarnwoude/Deelplan Houtrak zal op zaterdag 3 september Wooferland plaatsvinden van 14:00 tot 23:00 uur. De tickets kosten 32,50 euro in de voorverkoop (ex fee). Vanaf station Amsterdam Sloterdijk kun je gebruik maken van een pendelbusservice. Voor meer info en de volledige line-up kijk je op wooferland.nl.

28 opmerkingen

 
Artiest Xim
Klinkt hardstikke goed.:D

Dit jaar zeker een kijkje nemen!
zoals altijd....AANWEZIG!!
OMG wat een heerlijke line-up!!! En een zeer goed persbericht. Al een paar jaar niet meer op Wooferland geweest omdat 't steeds samenviel met andere feestjes, echt balen want vond die eerste editie echt heel erg leuk. Maar deze gaat NU de agenda in: in dit bericht staat precies wat ik zoek en wat de kracht is van dit feest. Mn complimenten en tot 3 september! :respect: (l)
 
Zeker aanwezig,en dan als after 20 jr Multigroove in Paradiso.
Dit wordt een heerlijk weekendje.
Ik vond het vorig jaar een beetje karig ingericht, allemaal helemaal voor die prijs.. terwijl mn vrienden het helemaal de bom vonden.. Zal wel aan mij liggen. wellicht toch nog een keertje in de herhaling want de muziek is wel dik! :bounce:
laatste aanpassing
 
Uitspraak van inactief op dinsdag 28 juni 2011 om 13:48:
Dit jaar zeker een kijkje nemen!


Jij ook gezellig man :D

Heb er nu al dik zin in in ieder geval!
beste feest vh jaar....geen poespas of groots gedoe...gewoon 1 main, 1 tent en de hele dag oude juweeltjes wat muziek betreft :)
Dit is festival is puur genieten!!
 
Werkzaam bij Benrgize
Artiest BeNRG
Uitspraak van Sydney op dinsdag 28 juni 2011 om 14:38:
zoals altijd....AANWEZIG!!


Uitspraak van Wackiejacky op dinsdag 28 juni 2011 om 15:33:
OMG wat een heerlijke line-up!!


Uitspraak van verwijderd op dinsdag 28 juni 2011 om 15:56:
Dit wordt een heerlijk weekendje.


Uitspraak van deejeedee op dinsdag 28 juni 2011 om 21:19:
beste feest vh jaar...


Uitspraak van SEBBEL op dinsdag 28 juni 2011 om 23:11:
Dit is festival is puur genieten!!


Uitspraak van kees la freak op woensdag 29 juni 2011 om 04:00:
zin aaaaaan!!!!!!


Nuff said!!! :cheer:
Vorig jaar was dit voor mij al het leukste festival. Eens zien of dat dit jaar weer het geval is :)
Het kaartje is in ieder geval al een tijdje binnen.
Mensen lijken drukker met hun mobieltje in de weer dan dat ze echt nog van het feest genieten. En stel je toch eens voor dat iemand je vreemd aankijkt wanneer je wild aan het dansen bent? Dat was vroeger wel anders. Dansen tot je niet meer op je benen kon staan om vervolgens met je nieuwe vrienden voor het leven mee om nog ergens te afteren. De muziek, artiesten en feesten waren dan misschien professioneel en technisch gezien nog lang niet zo ver ontwikkeld als tegenwoordig, de sfeer daarentegen is ongeëvenaard. Het gevoel deel uit te maken van iets unieks.

_O_
dit stuk moeten ze bij elk nieuwsbericht plaatsen (Y)
 
Uitspraak van Wackiejacky op dinsdag 28 juni 2011 om 15:33:
echt balen want vond die eerste editie echt heel erg leuk


Er is wel het eea veranderd sinds eerste keer Woof ;-)
 
Uitspraak van [N.G.F.] R. op woensdag 29 juni 2011 om 13:58:
Mensen lijken drukker met hun mobieltje in de weer dan dat ze echt nog van het feest genieten. En stel je toch eens voor dat iemand je vreemd aankijkt wanneer je wild aan het dansen bent? Dat was vroeger wel anders. Dansen tot je niet meer op je benen kon staan om vervolgens met je nieuwe vrienden voor het leven mee om nog ergens te afteren. De muziek, artiesten en feesten waren dan misschien professioneel en technisch gezien nog lang niet zo ver ontwikkeld als tegenwoordig, de sfeer daarentegen is ongeëvenaard. Het gevoel deel uit te maken van iets unieks.


Ben ik zo met je eens! De oude garde weet nog hoe het is om te feesten. Gewoon meteen hop die dansvloer op, dansen zoals je wilt en niemand die er raar van opkijkt. Het unitygevoel :lief:

Tegenwoordig staat het gros druk te twitteren waar ze zijn en hoe geweldig ze het hebben, terwijl ze nog geen danspas gemaakt hebben. Fuck dat!

Wooferlandfeestneuzen weten hoe het hoort! :respect:
Nog een liedje......
 
Komt u maar hoor....
 
 
Uitspraak van hoeisiedan? op dinsdag 28 juni 2011 om 16:00:
Ik vond het vorig jaar een beetje karig ingericht, allemaal helemaal voor die prijs.. terwijl mn vrienden het helemaal de bom vonden.. Zal wel aan mij liggen. wellicht toch


Wat mistte je dan ? Juist het belangrijkste, de muziek, vind je wel goed, de rest is dan toch bijzaak ? Eneuh... mijn mobiel, als ik hem al meeneem, gaat gewoon uit die dag :p
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 29 juni 2011 om 19:34:
Tegenwoordig staat het gros druk te twitteren waar ze zijn en hoe geweldig ze het hebben, terwijl ze nog geen danspas gemaakt hebben


Haha inderdaad ja! Zag laatst de aftermovie van Defqon, allemaal leuk en aardig hoor dat vuurwerk een kwartier lang, en ondertussen zie je overal maar dan ook echt overal alleen maar mobieltjes in de lucht, 50.000 man staat te filmen! Doe mij vuurwerk maar lekker op Oud en Nieuw, en op een feest gewoon goeie muziek en bewegen maarrr :D
Uitspraak van Dansliefhebber op woensdag 29 juni 2011 om 10:23:
Leuk persbericht (y)


Dat vind ik ook Chant,leuk omschreven allemaal.
Gaan wij het ook maar weer proberen om die benen los te krijgen van de vloer(gras/zand):lol: :banana: :cheer: :woepwoep:
Vorig jaar kwam ik er niet echt lekker in,het is toch anders als je nuchter bent :lol: Moet ik toch iets dieper in het glaasje kijken :lol: :cocktail: :D
Werkzaam bij Wijgevenfeestjes
Artiest {SHOWLIST artist 56858, 65400, 38565}
Trailer staat online!! :)