Partyflock
 
­ Nederland

Ruigoord weekend

gepubliceerd door , op
Ruigoord weekend
20 juni 2011
FeestAll is One · Ruigoord Weekend
Datumzaterdag 16 juli 2011
WinactieAll is One actiegesloten
LocatieRuigoord Site
Het Ruigoord weekend gaat dit jaar weer van start! Ruigoord is de thuisbasis waar kunstenaars zich volledig kunnen terugtrekken. Ooit is dit dorpje gekraakt in de jaren '70, tegenwoordig zijn er ateliers gevestigd en worden er culturele activiteiten georganiseerd in het voormalige kerkgebouw uit 1982. Kunst en levenskunst vloeien naadloos in elkaar over in dit dorpje.

Het Ruigoord weekend is geen standaard festival, maar een creatieve melting pot, een viering des levens. Deze groene parel in het westelijk havengebied is de thuisbasis voor culturele kruisbestuiving en het artistiek experiment. Een korte impressie van vorig jaar: yogalessen, Tai Chi, workshop Mantra zingen, workshop totempaal hakken, historische rondleiding en niet te vergeten de optredens van bijzondere bands en dj's. Van techno tot percussie en van singer/songwriter tot rockbands, alles krijgt een plek tijdens het festival in Ruigoord. Hierbij valt te denken aan: Daniel Zuur, Florian Wolf, Isis, Tommy's percussieband, Arjuna Schiks, Jean D' Egbert, Fushu (jasper van Rauwkost & Marijn Gremann), Kareem Raïhani, Laura Stavinola en vele anderen. Ook is er plek voor mode en dans, theater en kunst. Daarnaast kan er worden meegepraat over de Amsterdamse nacht tijdens het debat met Nachtburgemeester Isis van der Wel.

Na een zeer geslaagd Ruigoord weekend van afgelopen jaar, organiseert All is One in samenwerking met Ruigoord op 16 en 17 juli weer een weekend lang een evenement. Het weekend programma zal worden ingevuld met 100 artiesten en creatieven. Overdag is er een speciaal kinderprogramma en bovendien is er een gelegenheid om te kamperen. Dit crowdsourced evenement legt een link tussen het festival publiek, de organisatie en de kunstenaars. In plaats van slechts in de rol van toeschouwer of consument te blijven worden de bezoekers uitgedaagd om zich 'onderdeel van' te gaan voelen en op deze manier een bijdrage te leveren als participant. Het hele weekend zal in het teken staan van interactie, inspiratie, creatie en samen delen.

Laat je inspireren door de fantasierijke en culturele wortels van dit kunstenaarsdorp. Zelf optreden of iets anders bijdragen tijdens dit festival? Stuur je aanmelding naar info@allisone.nl