Partyflock
 
­ Nederland
Element Black Hole Recordings is niet algemeen zichtbaar!

City Proms klassiek festival met dance invloeden

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 24 Juni vindt in Leeuwarden het klassieke festival Cityproms plaats. De hedendaagse dancemuziek bevat vele elementen uit de klassieke muziek dus ook dance heeft een plekje gekregen op dit festival. Niet alleen door DJ's maar ook door het Noord Nederlands Orkest.

Dit Noord Nederlands Orkest zal op geheel eigen wijze muziek spelen van Armin van Buuren. Vorig jaar stonden ze er mee in de schouwburgen en theaters en nu nog één keer op een gratis festival. Nadat de laatste tonen van Armin van Buuren zijn nummers geklonken hebben nemen DJ Marlin en Kay Wilder het stokje over. Deze gezamenlijke dj-set wordt een DJ set waarbij de invloeden van klassieke muziek op de dance muziek te horen is. Uiteraard kent iedereen de nummers van Rank 1, Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten maar er zijn meer bekende dance nummers die wat geleend hebben uit de klassieke muziek.

Kay Wilder heeft zijn roots in de klassieke wereld liggen, als voormalig lid van het Pasveerkorps uit Leeuwarden vloog hij al van jongs af aan door Europa om met muziek bezig te zijn. Kay werd afgelopen april door Armin van Buuren persoonlijk gevraagd om op zijn A State Of Trance 500 evenement in Den Bosch te draaien en stond al eerder op het Oldehoofsterkerkhof tijdens de afgelopen drie edities van Dancetour. Naast dj is Kay Wilder ook producer en worden zijn producties op dit moment over de hele wereld gedraaid en is zijn nieuwste single terug te vinden op de wereldwijd toonaangevende Ministry of Sound compilatie cd's.

DJ Marlin wordt gezien als één van de grondleggers van de Leeuwarder en Noordelijke dance-scene en wist met de Above & Beyond feesten vanaf eind jaren 90 een begrip in de dance-wereld te creëren. Daarnaast heeft hij al eens eerder laten zien diverse muziekgenre te kunnen combineren. In 2001 stond hij samen met het eerder genoemde Pasveerkorps back 2 back op het podium bij het Freeze Festival 2001 in Leeuwarden. Die cross-over van disciplines en muziek was toen voor velen een onverwachte combinatie. Iets wat tegenwoordig gelukkig al minder vreemd gevonden wordt.

Een fantastische old-versus-new en klassiek-versus-dance DJ combinatie waarmee een knallend slot van de eerste Cityproms dag een feit zal zijn. De DJ-set wordt visueel ondersteund door VJ Kitsune. Als vaste VJ van de Dancetour en op een aantal Black Hole Recordings avonden en voor Tiësto weet hij hoe de juiste sfeer te brengen op de enorme LED wall achter de DJ's. Dit laatste, gecombineerd met een lasershow zorgt voor de totale beleving en beloofd dit net iets anders te worden dan een gemiddeld feest op deze locatie.

Cityproms is een nieuw, 3-daags klassiek muziekfestival in Leeuwarden met een zeer gevarieerd programma. Het vindt plaats in de open lucht, van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2011. Het optreden van het Noord Nederlands Orkest en DJ Marlin vs Kay Wilder is op het Oldehoofsterkerkhof. In die drie dagen tijd kan het publiek genieten van meer dan 30 optredens. De entree is alle dagen gratis.