Partyflock
 

De Staat viert midzomernacht op zuiderstrand

gepubliceerd door , op
Midzomernacht
8 juni 2011
Zaterdag 18 juni pakt Strandpaviljoen De Staat (Zuiderstrand, Den Haag) maximaal uit, tijdens de Midzomernacht! De langste en lichtste zaterdag van het jaar wordt van 23.00 tot 04.00 uur gevierd met een internationale line-up vol house en techhouse.

Wist je dat....
....het zomersolstitium, de langste dag van het jaar, rond 1700 op 21 juni werd vastgesteld? In de zeventiende eeuw was het gebruikelijk bloemen aan de huizen te hangen en 's avonds feest te vieren met elkaar. Jongens en meisjes trokken gearmd door de buurt. Er werd gezongen en een groot vuur gemaakt; als een jongen en een meisje hand in hand over het vuur sprongen, was hun band voor eeuwig verzegeld. Mooi!

Maar De Staat pakt het 18 juni een beetje anders aan.

Line-up
Er worden voor deze avond twee tenten opgebouwd; de grote met zwarte overkapping waarbij het lijkt alsof je onder de blote hemel staat, en de kleine knusse tent.

Residents Pete Bandit en Jason Shae openen het feest in de zwarte tent. Agnès vervolgens komt helemaal uit Zwitserland, het land van de reizende zon. Het is trouwens geen dame, maar een man. Heet nieuws: Agnès (STHLM Audio, www.sthlm.ch) is geboekt voor de aanstaande Lowlands! Maar je hoort 'm 18 juni dus al bij De Staat. Verwacht minimal met housy beats. Tot slot verschijnt Remy ten tonele. De Haagse held startte onlangs een nieuw label: Fone Audio (www.foneaudio.com). Dit geeft aan dat hij nog altijd pure passie heeft voor de dansvloer! Voor meer info check: www.djremy.com.

In de kleine tent is eclectisch Den Haag uitgenodigd om er een feest van te maken: Pussy Mao (van Senor Peche), Jacob de Juwelier, Jan Aafoe & Roman Holiday en Boehmer. Allemaal zijn ze van de partij en zetten ze hun beste dj-beentje voor om iedereen los te laten gaan.

De Staat
Strandpaviljoen De Staat ligt op het mooiste stukje strand van Den Haag (strandslag 10); net achter de duinen bij het eindpunt van tram 12 en bus 24, halte Markenseplein. Kaartjes voor 'De Staat Midzomernacht' kosten 7,50 euro via www.easyticket.nl of bij HOOP Creatief warenhuis (Grote Markt 10, Den Haag) en Concrete Store (Schoolstraat 26, Den Haag). De deurprijs bedraagt 10 euro. Meer nieuws: www.destaat.info.