Partyflock
 

Koninginnedag Frederiksplein Amsterdam

gepubliceerd door , op
Exprezz op straat
15 april 2011
Komende Koninginnedag, zaterdag 30 april goedendag zeg, doet Exprezz het weer op straat. Vorig jaar sloegen de vonken er voor het eerst vanaf op de hoek van het Frederiksplein bij Café Oosterling in Amsterdam. Daarom doen Exprezz en café Oosterling het dit jaar even dubbel zo dik over. Het rijtje namen liegt er niet om, de fine fleur van Mokums elektronische geluid staat klaar om het maximale uit het niet kinderachtig te noemen geluidssysteem te trekken. Nederlands ongekroonde dj-koning en de man achter het begrip tech-house wordt vergezeld door Amsterdamse grootmeesters Bart Skils en Anton Pieëte en Exprezz fanatiekelingen Stefano Richetta, Vincenzo de Bull en Daan Donk.

Koninginnedag, buiten, Amsterdam en dj Dimitri. Dat leest niet weg als een gewone regel, maar als een belofte. Alle 4 de woorden synoniemen voor geluk. Een belofte voor muzikaal genieten in de puurste zin van het woord. Dimitri Kneppers laat muziek, publiek en omgeving samensmelten tot een kolkende massa tijdens zijn sets samengesteld uit onbegrensd de verste uithoeken, grootste meesterwerken, mooiste van het nieuwste en vooral het meest inspirerende werk dat de elektronische muziek anno 2011 te bieden heeft. Hij is al 23 jaar in het vak en aan de internationale top en na een korte stop terug van in feite niet weggeweest. Een eer om deze artiest bij Exprezz op straat te hebben staan en een must voor iedere Amsterdamse dans- en plezierliefhebber om te komen zien.

Net zo'n must zijn de heren Bart Skils en Anton Pieëte. Samen doen ze het stof oplaaien onder de naam District One. Tijdens Exprezz op straat doen ze het afzonderlijk van elkaar en doen dat vaker met veel gevolg, gezien de internationale ranglijsten, agenda's en herkenning. Skils maakte eigenhandig het minimal/technogeluid clubwaardig in Nederland en opereert met toonaangevende concepten en een grote trouwe aanhang vanuit onze hoofdstad. Zijn sets hebben als basis de energie van pure house en zijn gestaafd op de principes van techno. Kort door de bocht gezegd: beheerst de remmen los. Op zijn Voltt Loves Summer, bijvoorbeeld, gaat zo'n beetje iedere technoliefhebber iedere zomer flink uit zijn bol. Een artiest die het buiten in de Amsterdamse openlucht extra goed doet en daarom niet voor niets bij Exprezz op straat tijdens Koninginnedag. Anton Pieëte werd in het afgelopen februarinummer van het niet onbelangrijke Mixmag bestempeld als 1 van de namen die je anno 2011 moet kennen en in de gaten houden. Zijn geluid is een verfrissende cross-over tussen het ruigere tech-house werk en industriële techno en ook Pieëte is een artiest om op de Amsterdamse straat te horen. Los.

Bovengenoemd muzikaal vuurwerk wordt tijdens Exprezz op straat vanzelfsprekend aangevuld door de klappers uit de doos en Exprezz ambassadeurs Stefano Richetta, Vincenzo de Bull en Daan Donk. Richetta weet de gemoederen in beweging en warm te houden met zijn open benadering van het begrip Housen en rijgt op een feestelijke manier knallers van toen en nu aan elkaar. De energieke jongeling Vincenzo de Bull zet de toon met zijn gecontroleerde sets van deep/tech-house. Sets die je subtiel oppakken en recht voor je raap de lucht in laten gaan. Vooral de handen dan. Wervelwind Daan Donk is de benjamin van deze gezellige muzikale bande apart. Ondanks zijn jonge leeftijd al behoorlijk goed bezig met concepten als FF Anders, waarmee hij artiesten Paul Kalkbrenner weet te strikken. Komend festival- en strandseizoen zul je hem veel tegenkomen achter de decks. Hij geeft voor zijn zomertoer het startsein tijdens Exprezz op straat.

Gelukkig staan al deze karakters, muziekpuristen en feestneuzen dit jaar wegens succes op een groter podium dan het jaar ervoor. Exprezz pakt het zoals gezegd dan ook groots aan voor deze Koninginnedag. Niet voor niets de leukste dag van het jaar. Amsterdam in de openlucht, op straat in het hart van de stad een selectie van keihard de beste en meest sympathieke artiesten van Amsterdams eigen bodem. Zorg dat je langskomt voor een lach, een sjans, een proost en vooral een lange dans bij Café Oosterling op het Frederiksplein Amsterdam tijdens Exprezz op straat.

4 opmerkingen

Agenda:

8 april Click Cafe D anvers Amsterdam: Hermanez, Remy, Wouter de Moor, Stefano Richetta, Tofke

9 april Click Westerunie Amsterdam: Click Box LIVE 🇩🇪, Anton Pieete, Remy, Shinedoe, Stefano Richetta

30 april Click Q Day NDSM Amsterdam: Chris Tietjen 🇩🇪, Markus Fix 🇩🇪, Remy, Estroe, Wouter de Moor

30 april Exprezz Q Day op straat Frederiksplein Amsterdam: Dimitri, Bart Skils, Anton Pieete, Stefano Richetta, Vincenzo de Bull, Daan Donk

8 mei Click at the beach Opening Woodstock: Michel de Hey, Secret Cinema, Remy, Wouter de Moor, stefano Richetta

En nog veel meer dus hou www.iloveclick.nl in de gaten!
Nice, ben erbij ;)