Partyflock
 

Traffic @ klinch

gepubliceerd door , op
Traffic @ klinch
7 januari 2011
FeestTraffic @ klinch++ @ klinch · o.a. H-Prod night
Datumvrijdag 28 januari 2011
LocatieMelkweg Site
Klinch is het platform waarop de Melkweg wekelijks diverse avonden met de betere dance en elektronische muziek presenteert. In 2011 zal nog vaker gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het gebouw van de Melkweg te bieden heeft. Onder de titel 'klinch++' zullen met regelmaat avonden plaatsvinden die beide concertzalen van de Melkweg gebruiken en ruimte geven aan verschillende muzikale 'flavors'. De eerste avond in deze serie is Traffic op 28 januari.

H-Productions is een vervolg op het legendarische Stockholmse label Hybrid, dat in de jaren negentig een belangrijke katalysator was voor de opkomende Zweedse technoscene. De H staat nog altijd voor hybride en dat houdt tegenwoordig in: collaboraties tussen toonaangevende 'klassieke' technonamen. Hieraan gekoppeld vindt een aantal avonden plaats, waarvan die in de Melkweg de allereerste is. Een hechte groep artiesten maakt deel uit van de H-Productions 'familie'. Maar lefst drie van hen staan vanavond paraat voor het Nederlandse publiek: Luke Slater, Tony Rohr en labelbaas Cari Lekebusch.

Luke Slater spreekt tot de verbeelding van velen. Door de jaren heeft de recalcitrante Brit zijn eigen muzikale pad gevolgd, soms haaks op heersende trends en muzikale hypes. Vanaf 1989 speelde hij een pioniersrol in de Britse technoscene en nog altijd brengt hij toonaangevende releases uit op labels als Novamute en Mote Evolver. De uit Brooklyn afkomstige Tony Rohr is ook al vanaf de jaren negentig actief als dj/producer. Sinds 2004 tourt hij rond de wereld voor het Duitse Cocoon. Met zijn vuige producties voor Clink, Drumcode en H-Productions houdt hij het technovaandel hoog. De H-Productions lancering wordt als vanzelfsprekend geleid door technozweed en Traffic-favoriet Cari Lekebusch, die ook vanavond weer garant staat voor niets minder dan een wereldset.

Ook 'onze jongens' zijn weer rijkelijk vertegenwoordigd. In de Max wordt Anton Piëete afgevaardigd, die met hits als Players wereldwijd te boek staat als toonaangevend in de techno. In de Oude Zaal staat Neerlands trots achter de decks. Om te beginnen een liveset van de gevierde Secret Cinema – al sinds jaar en dag vaandeldrager van de Rotterdamse techno en met zijn niet aflatende stroom clubhits een ster in binnen- en buitenland. Daarnaast een speciale liveset van enfant terrible en Late Night Socialist William Kouam Djoko. Tevens een klinkende openings-set van rising star Tom Ruijg. En natuurlijk een enerverend muzikaal onderhoud van Traffic-resident-van-het-eerste-uur en internationale smaakmaker Lauhaus. Van zulk een sterrenaffiche gaat ieder rechtgeaard technohart sneller kloppen.