Partyflock
 

Kollektiv Turmstrasse album release tour in Studio 80

gepubliceerd door , op
Welcome To The Future
24 november 2010
FeestWelcome To The Future · Kollektiv Turmstrasse Album Release
Datumzaterdag 11 december 2010
WinactieWelcome To The Future actiegesloten
LocatieStudio 80 Site
December is ook in 2010 weer een bijzondere maand voor Welcome To The Future. Naast de traditionele New Years Eve (met de Britse deep house-held Jimpster) presenteert WTTF in Studio 80 ook nog een feest op zaterdag 11 december. En dat wordt er weer eentje, want de nacht staat in het teken van het eerste artiestenalbum van Kollektiv Turmstrasse, ‘Rebellion der Traeumer’ (Rebellie van de dromers).
Het Hamburgse duo presenteert die plaat tijdens zijn internationale release-tournee in Nederland natuurlijk in Amsterdam. En waar anders dan in de 80, waarmee de groep (Nico en Christian) inmiddels een hechte band heeft opgebouwd dankzij twee uiterst succesvolle eerdere live-gigs, zoals tijdens de Diynamic labelnight van januari 2010.

Sindsdien trad de groep ook nog op op het Voltt-festival, terwijl Voltt-organisator Bart Skils een remix maakte voor de Kollektiv Turmstrasse-hit ‘Grillen im Park’ (Ostwind). Kollektiv Turmstrasse zelf scoort op dit moment niet alleen met haar eerste album, maar ook met een remix voor Anders Trentemoller (‘Even though you’re with another girl’). Het wekt nauwelijks verbazing dat de Deense electronica-held juist Kollektiv Turmstrasse vroeg om een van zijn tracks te remixen, want de muziek van beiden is duidelijk verwant. Ook het KT-duo Nico en Christian is een meester in het creëren van dromerige soundscapes met rijke akoordenreeksen en bedwelmend mooie melodieen. Zoals ook luid en duidelijk te horen is op het Connaisseur label verschenen debuut-cd ‘Rebellion der Traeumer’. Een plaat waar Nico en Christian met recht zelf trots op zijn: ‘Dit is voor ons niet zomaar een album, maar de plaat weerspiegelt onze ontwikkeling van de afgelopen jaren.’

WTTF is erg benieuwd hoe Kollektiv Turmstrasse de muziek van 'Rebellion der Traeumer' live on stage zal vertolken.

Een andere Duitse gast op deze Welcome To The Future is de Berlijnse dj-producer Till Von Sein, die al een indrukwekkend oeuvre op zijn naam heeft staan van ook al mooi melodieuze housetracks en electronica. Opvallend genoeg was Von Sein toch nog niet eerder in ons land te zien en te horen en dus maakt hij op 11 december zijn Nederlandse debuut in Studio 80.

De nacht wordt gecompleteerd door drie WTTF-residents, die een onmisbaar onderdeel vormen van de Welcome To The Future-sound: de Amsterdamse deep house-held Jobez, Queen of the leftside Dorine Dorado en last but not least Gideon Bouwens, die samen met Wouter de Moor verantwoordelijk was voor de meest recente Remote Area-hit: ‘I’m a flirt for you.’

1 opmerking

Kollektiv Turmstrasse :respect: