Partyflock
 
­ Nederland

The story of Chicago house music

gepubliceerd door , op
Somewhere in Amsterdam organiseert een paar keer per jaar legendarische zondagavond feesten in de OT301 (Amsterdam). Afgelopen keer bliezen Juan Atkins, Rick Wilhite en suprise guest Moodymann het dak er vanaf, dit maal is het de eer aan de disco koning van Chicago Sadar Bahar, house legende Gene Hunt en Jackin' soldier Traxx. Samen presenteren ze aanstaande Zondag 7 november The Story of Chicago House Music. Kaarten zijn verkrijgbaar in zeer beperkte oplage en alleen verkrijgbaar via Rush Hour Records in Amsterdam of via de website www.rushhour.nl

Somewhere in Amsterdam is afgelopen jaar actief geweest met het organiseren van feesten op de zondagavond met als locatie de OT301 op de overtoom in Amsterdam. Vanwege alle werk / studie verplichtingen op maandag trapt de avond af om 17:00 uur en eindigt rond middennacht. Uiteraard is er avondeten beschikbaar verzorgd door Hot Mamma Hot.

Sadar Bahar staat bij vele house en techno dj's wereldwijd aangeschreven als één van de beste disco dj's ter wereld. Daarnaast bevoorraad hij menig grote naam met platen uit de 70's en 80's voor hun privé collectie of inspiratie bron voor nieuwe producties. Hij is de personificatie van de roots van de house muziek en organiseert samen met Lee Collins, Ron Hardy's protegé, de underground Soul In The Hole feesten in Chicago, een vaste spot voor o.a. Franky Knuckles.

De eerste release op het befaamde TRAX-label (Mr Fingers, etc.) kwam van Gene Hunt. Één van de pioniers op House gebied en zonder twijfel een spilfiguur in het vormen van house en techno zoals we die vandaag de dag kennen. Vanuit zijn thuisbasis in Chicago produceerde hij knallers van platen en werkte hij al jaren gestaag door aan zijn dj carrière. O.a. Adam Bayer, Paul Johnson, Farley Jackmaster Funk en Ron Hardy produceerde samen met deze held.

Als er iemand strijd voor het voorbestaan van de Jacking cultuur dan is het Traxx. Jakbeat is zijn imperium waar hij als dj, producer en label manager steeds meer fans vergaard. Chicago Jacking / Jackin' is een house vorm die in de jaren 80 ontstond en over de jaren door evolueerde tot andere vormen waar o.a. Kink & Nevill Watson, James T. Cotton en Traxx de huidige sound bepalen. Rauwe house vibes over stevige drums.

Kortom deze editie van Somewhere in Amsterdam brengt je de volledige house sound of chicago, het beste op het gebied van disco, chicago house en acid. Let op, vanwege de beperkte capaciteit zijn er maar 300 kaarten in de omloop. Reserveer ze nu via www.rushhour.nl en haal ze uiterlijk a.s. zaterdag op bij Rush Hour Records, Spuistraat 98, Amsterdam.

2 opmerkingen

weet iemand of het al uitverkocht is?
vast wel, er staan al 7 bezoekers aangemeld :x