Partyflock
 

Electric Deluxe at klinch

gepubliceerd door , op
Verjaardagen vier je in stijl. Zeker als het om een lustrum gaat. Niemand minder dan de Amerikaanse techno-don Jeff Mills komt op 4 februari de kaarsjes op de taart zetten tijdens de tiende aflevering van Electric Deluxe Presents in de Amsterdamse Melkweg. De rest van de line-up is al net zo veelbelovend. Zo zijn Sandwell District, Echologist en Speedy J van de partij en maken de Nederlandse talenten Jeff Rushin en Joey Daniel het affiche compleet.

“We zullen er voor zorgen dat hij in een gespreid bedje terecht komt”, verzekert dj en EDL-gastheer Speedy J (Jochem Paap). De Rotterdammer is zeer verguld met het hoge bezoek uit Detroit. Mills heeft aangekondigd om een donkere futuristische technoset te draaien. “ We geven hem ruim baan.”, lacht Paap. Mills stond begin jaren negentig aan de wieg van techno en is samen met Carl Craig een van de weinige pioniers uit Detroit die zichzelf is blijven vernieuwen. Zo bracht hij dit voorjaar de eerste hybride cd ter wereld uit, afspeelbaar op zowel cd-speler als draaitafel. Mills wordt overigens door kenners al jaren beschouwd als een van de beste techno-dj's ter wereld.

Sandwell District is een naam die je in de technoscene met hoofdletters dient te schrijven. De grensverleggende singles op het in Berlijn gesitueerde label vonden de afgelopen jaren steevast hun weg naar dj-koffers van talloze internationale dj's. Terwijl Regis en Function (de heren achter Sandwell District) zelf ook hun mannetje staan achter de crossfader. Op EDL#10 zal het duo de grenspalen tussen een live-optreden en een dj-set met ferme hamerslagen verzetten.

Brendon Moeller, nog zo'n alleskunner. Als Echologist maakt de in New York woonachtige Zuid-Afrikaan in dub gedoopte techno in de stijl van Rhythm & Sound, Pole en Echospace. Peilloos diepe bassen, eeuwigdurende echo's en een kickdrum die je onverbiddelijk omver werpt. "We gaan in de Melkweg wat samen doen", onthult Speedy J. "In december breng ik een single van Brendon uit op mijn label Electric Deluxe dus dat vormt de directe aanleiding. Bovendien zie ik nogal wat common ground tussen onze recente producties."

De line-up wordt gecompleteerd door de Rotterdamse dj Joey Daniel en de Amsterdamse underground dj Jeff Rushin. Die laatste is nauw betrokken bij de On & On parties in het Amsterdamse havengebied en maakt als dj volgens Speedy J een razendsnelle ontwikkeling door. Voor vaste Electric Deluxe-kracht Joey Daniel wordt het de vierde keer dat hij op Electric Deluxe staat. Dan kun je wat.

7 opmerkingen

2 Jeff's waar ik blij van word!
Leuke line up weer! en aangzien de sfeer er altijd erg goed is: count me in
 
Aparte maar vette poster! :D
Zeker aanwezig, Jeff & Speedy _O_
laatste aanpassing
Ik hoop dat dit net zo'n geniaal feest wordt als Jeff Rushin's ON&ON meets CLR in de BNKR afgelopen ADE...
Waarschijnlijk niet maar let's give it a go! :D
Ik hoor dat de Melkweg geen optimale lokatie is wat geluid betreft en drukte. Zouden ze dat niet hebben bedacht ?
 
Uitspraak van Herri op maandag 8 november 2010 om 12:51:
Ik hoor dat de Melkweg geen optimale lokatie is wat geluid betreft en drukte

Als t vol is is het idd super druk...maar op de vorige 2 eld edities was het geluid goed aan te horen :D