Partyflock
 

Dekmantel start 'Go Bang'

gepubliceerd door , op
Go Bang
17 augustus 2010
Vanaf september zal Dekmantel verschillende feesten organiseren waarbij specifieker ingezoomd wordt op haar muzikale voorkeuren. Een van deze nieuwe feesten draagt de naam Go Bang! (vernoemd naar de gelijknamige disco cult-hit van Arthur Russell) en vindt plaats in underground hotspot OT301. Op Go Bang! zal muziek buiten de reguliere house en techno aan bod komen: verwacht een gevarieerde mix van disco, boogie, afro, soul en aanverwante stijlen.
Vrijdag 3 september staat de eerste editie gepland met een wel heel bijzondere act: Stones Throw producer DâM-FunK 🇺🇸 zal samen met zijn volledige live band Master Blazter een Amsterdams debuutoptreden verzorgen.

Wie denkt dat boogie en electro-funk vandaag de dag hun langste tijd hebben gehad moet de afgelopen jaren onder een steen hebben gelegen. De uit Los Angeles afkomstige DâM-FunK 🇺🇸 heeft namelijk eigenhandig een wereldwijde herwaardering voor de genres teweeg gebracht met zijn reïnterpretatie van het klassieke op drumcomputers en synthesizers gebaseerde jaren '80 geluid. De release van zijn vijfdelige album Toeachizown (op het indie label Stones Throw) sloeg in als een bom en ten gevolge daarvan bezocht hij de laatste maanden iedere uithoek van de wereld om zijn "modern-funk-evangelie" te verkondigen als deejay. Voor Go Bang! heeft de beste man echter een verrassing in petto, hij zal samen met backing band Master Blazter (bestaande uit J-1 en Computer Jay) verschijnen voor een volledige live-set.

Muzikale ondersteuning wordt die avond geleverd door het Dekmantel duo Casper Tielrooij & Thomas Martojo. Beide heren zullen voor de gelegenheid diep in de collecties graven om het publiek te voorzien van hun vergeten platenparels uit de jaren '70 en '80.


Go Bang! @ OT301, Amsterdam
vrijdag 3 september 2010 / van 20.00u tot 03.00u
vvk kaarten a 10 euro via www.rushhour.nl/

Live on stage:
DâM FunK (Stones Throw, Los Angeles) & Master Blazter (J-1 & Computer Jay)

Supported by:
Casper Tielrooij & Thomas Martojo (Dekmantel, Amsterdam)

www.dekmantel.com/
www.ot301.nl/

1 opmerking

Tof initiatief. (y)