Partyflock
 

Laatste klappers Zirkus 8Bahn Festival bekend

gepubliceerd door , op
Laatste klappers Zirkus 8Bahn Festival bekend
17 juni 2010
Hooggeëerd publiek,
De cirkel is rond; de muzikale programmering van het nieuwe Zirkus 8Bahn Festival Festival is af! Organisatoren 8Bahn, Luxor Live, Konijn2000 en DeventerDubSessions vullen maar liefst vier stages met meer dan 30 DJ's en Live Acts! Zaterdag 4 september 2010 staat er heel wat te gebeuren in Park Presikhaaf te Arnhem. Een volwaardig festival met een muzikaal programma van internationale allure, aangevuld met een flinke dosis vermaak & vertier, voor de prijs van een clubavond. 8Bahn en Konijn2000 hebben hun programmering reeds bekend gemaakt, Luxor Live en DeventerDubSessions volgen in onderstaande alinea's!

Luxor Live
Luxor Live, het juweeltje van Arnhem en omstreken, zet ondanks de zomerstop haar succesvolle programmering voort op het buitenspektakel van het Zirkus 8Bahn Festival Festival. De Luxor Live stage zal veel variatie brengen met een brede selectie van artiesten, wie menig zaal al keer op keer hebben uitverkocht. De Luxor Live stage is flink gevuld met electro, dubstep, breakbeat en een vleugje electropunk. Zagende electro komt uitstekend tot z'n recht bij Motor 🇺🇸 en Gtronic 🇧🇪. Motor mag je kennen van optredens op Lowlands, Pinkpop, I Love Techno, Solar Weekend of Mysteryland. De Amerikaanse formatie heeft onlangs nog getourd met Depeche Mode, waarbij optredens voor 60.000 man niets waren. Gtronic is een banger uit België, in het genre Boemklatsch, die sinds kort aan het label van Dr. Lektroluv is verbonden. Dubstep in een gevarieerd jasje komt voort uit Jazzsteppa 🇬🇧. Deze live formatie uit het overzeese Groot-Brittannië staat bekend om haar brede muzikale invulling van dubstep met een flinke saus jazz & drum & bass invloeden. Optredens op Solar Weekend en het Duitse Fusion Festival en nu dus ook op Zirkus 8Bahn Festival Festival!

Te gek voor woorden eigenlijk, de Luxor Live stage staat vol met alleen headliners. Naast Motor, Gtronic en Jazzsteppa ook Aux Raus, Diagram 🇬🇧, Nuno dos Santos & Bert de Rooij, Radion en Johnny Five. Aux Raus is Neerlands beste export product in de punk-electro hoek met een grote schare aan fans ontstaan door optredens op o.a. Lowlands, Noorderslag, Paaspop, Valtifest en zelfs De Wereld Draait Door. Winnaar van 3voor12 Award en de Essent Award door hun albums op o.a. het TopNotch label, welke artiesten vertegenwoordigt als Fakkelbrigade, Lucky Fonz III, Typhoon en Dio.
De grote verrassing komt wanneer men Nuno dos Santos & Bert de Rooij aan het werk ziet gaan deze dag. Verwacht wat je nooit durfde te verwachten als je dit gouden duo voor je hebt staan. Een gewaagde aanvulling op de programmering van de Luxor Live stage!


DeventerDubSessions
De vierde stage van Zirkus 8Bahn Festival, gehost door DeventerDubSessions (DDS), geeft de bezoeker precies waar ze hun credits de afgelopen jaren mee hebben verdiend: house. Een breed scala aan acts vertegenwoordigt de house en disco sound van heden. Met het aantrekken van de live band Brandt, Brauer, Frick uit Duitsland, Tom Trago live, Red-D 🇧🇪 en vele anderen is het gehele arsenaal aan acts voor het festival bekend. Brandt, Brauer, Frick, een vervolg op de succesvolle act Scott Jazz, heeft al eens eerder op 8Bahn in Luxor Live de tent op z'n kop gezet. Tom Trago is één van de meest succesvolle detroit-house live acts van Nederland met wereldwijd opgepakte releases en voor Red-D geldt eigenlijk hetzelfde, maar dan op Belgische bodem. Red-D is de man achter het zeer succesvolle We Play House label, met artiesten als o.a. Reggie Dokes, San Soda en Tyree Cooper. BBF, Red-D & Tom Tago aangevuld met afgevaardigden van de Nederlandse house scene; Brent Roozendaal, Alex Jansen, Ferdi Blankena, Sense Unique, Ronnie Baxter en Normano maken het cirkeltje eindelijk rond!
Kortom alles op een rijtje maakt duidelijk waarom je het Zirkus 8Bahn Festival Festival eigenlijk niet kan en mag missen. Vier stages gevuld met fantastische acts uit alle hoeken, gaten en genres in een bijzonder intieme setting. En dat de muziek niet alleen het feest maakt realiseert de organisatie van Zirkus 8Bahn Festival zich donders goed. Het is minstens zo belangrijk om jou als bezoeker een comfortabele dag te bieden door een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer, gratis parkeren, kluisjes, nette toiletvoorzieningen en een keur aan hapjes en drankjes. De VVK is inmiddels gestart, dus wacht niet te lang!

Overzicht:
8Bahn Mainstage:
Luke Slater 🇬🇧
Daniel Stefanik & Monkey Maffia 🇩🇪
Benny Rodrigues & Darko Esser
Olene Kadar (live)
Ryan Davis (live)
Dimzen

Luxor Live Stage:
MOTOR 🇺🇸
Jazzsteppa (live) 🇬🇧
Aux Raus (live)
Gtronic 🇧🇪
Diagram (live) 🇬🇧
Nuno dos Santos & Bert de Rooij
Johnny Five
Radion

Konijn2000 Stage:
DiscTwins
San Proper
Wilcooo & Pindu
Syte & Cordo
Dan-D
Sunny!

DeventerDubSessions Stage:
Brandt, Brauer, Frick (live) 🇩🇪
Red-D 🇧🇪
Tom Trago (live)
Brent Roozendaal & Alex Jansen
Ferdi Blankena & Sense Unique
Ronnie Baxter
Normano

3 opmerkingen

Artiest Nelis
Erg sterke line up, en dat voor maar 20 euro! Kunnen een hoop grote festivals nog wat van leren..

Kan niet anders dan dat het een topdag wordt!
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
Hopsa!! :cheer: