Partyflock
 

Grand Foulard

anoniem gepubliceerd op
Grand Foulard
8 mei 2010
Een groots cross-over dance spektakel tijdens Grand Foulard
Grand Foulard is terug, na een succesvolle eerste editie met onder meer Nouvelle Vague en The Subs, staan vrijdag 14 mei Proxy, Waxdolls, Lucy Love, dOP en bVoice als headlining artiesten geprogrammeerd. Het programma wordt daarnaast aangevuld met lokale helden en creatieve verstekelingen. Grand Foulard is hét bindmiddel voor de muziek & creativiteit in Eindhoven. Een breed opgezette dance avond voor de échte liefhebber!

Proxy (live) RU
Achter Proxy schuilt de 25 jarige uit Moskou afkomstige Zhenya. Geinspireerd door acts als The Prodigy en Justice werd deze Moskoviet twee jaar terug ontdenkt door Boys Noize en Tiga, die hem tekende voor zijn befaamde Turbo label. Proxy zijn duistere Sovjet-sound is een mix van donkere electro en techno en bekend van hits zoals ‘The Raven', ‘Dance in the Dark' en ‘Destroy'. Effenaar is dan ook apetrots om deze grootse act te kunnen strikken voor een moordend live optreden tijdens de tweede editie van Grand Foulard.

Lucy Love (live) DK
Lucy Love oftwel de Deense grime-queen. De vergelijking met Lady Sovereign dringt zich daarbij op, maar Lucy deelt ook enkele slinkse knipogen uit richting Dizzee Rascal en Mike Skinner van The Streets. Lucy's kleurrijke, perfect gearticuleerde en catchy teksten worden door producer Yo Akim, haar partneer in crime, moeiteloos verpakt in een aanstekelijke mengeling van UK garage, grime, electro en dub. In een mum van tijd nestelen de beats en de raps zich in je hoofd om er vervolgens hardnekkig te blijven zitten. Live is Lucy Love al helemaal de bom. Het publiek wordt niet enkel auditief in de watten gelegd; de speciaal ontworpen outfits, visuals en Lucy's dynamische performance maken er ook visueel een spektakel van. De energie druipt van het podium en infecteert keer op keer de hele zaal. Het verbaast daarom niemand dat Lucy Love uitgeroepen is tot een van de meest interessante Scandivische acts van het moment. Studio Brussel, Giel Beelen en Kink FM zijn al fan, nu jij nog.

dOP (live) FR
Dit muzikale trio uit Parijs, Clement Aichelbaum, Damien Vandesande en Jonathan Illel, kent elkaar al hun hele leven. De boezemvrienden gaan een spannend jaar tegemoet, naast hun optredens op Sound Architecture & Dance Valley komt dit jaar namelijk hun langverwachte, eerste album uit op het Parijse label Circus Company.
Hun missie: live muziek transformeren naar dansbare house, dOP gebruikt zo enorm veel invloeden uit diverse muziekstromingen, daar spat de vernieuwing vanaf. Met interessante instrumentkeuzes en een avontuurlijke sound proberen ze een gevoel en verhaal over te brengen. Welk verhaal? Kom dat zelf maar ervaren.

Waxdolls (live) BE
Na grandioze shows op grote events zoals 10 Days Off, Pukkelpop en Dour wordt het Gentse Waxdolls overal bestempeld als 'the next big thing'. Zwoele dansmuziek, spannende electro gemixt met een flinke dosis punkattitude. Denk aan Klaxons, Digitalism of zelfs Bloc Party. In januari maakten ze nog enorme indruk op het vermaarde Eurosonic Festival in Groningen. De organisatie riep Waxdolls uit als de beste Belgen van het festival. Dat vinden wij leuk natuurlijk, deze dik verdiende lovende kritieken. Deze rockende ruige electro zal samen met de indrukwekkende visuals zonder twijfel voor een 'straf showke' gaan zorgen.

bVoice (dj) RU
De meest bekende en geliefde minimal house dj uit Rusland en resident van de wereldberoemde club Arma. Bekend staat bVoice vooral om zijn diepgaande sets op online radioshows als Deep Mix Moscow en RTS.FM.

Robob (dj) NL
Hij was de eerste die Eindhoven kennis liet maken met de vroege house-muziek en hij wist toen al dat dit de muziek was die de wereld ging veroveren. Robob was de eerste, echt mixende resident dj in de Effenaar en als Eindhovense DJ-coryfee bekend vanwege zijn veelzijdigheid. Het is zijn kracht, maar eigenlijk ook een beetje zijn zwakte, want zo weet je nooit wat hij precies gaat draaien. Gegarandeerd is wel dat het altijd steengoed is wat hij doet. De verrassing houdt hem fris en bovendien, hij zou niet anders kunnen. Zodoende is hij een graag geziene gast op de meest uiteenlopende feesten, Lowalnds, Virus, Extrema, Paaspop, Shine, Simple, DOA, Robo draait er zijn handen niet voor om.

The Longmen (dj) NL
Lokale helden The Longmen leveren vanavond weer één van hun befaamde energieke back-to-back dj sets af. Knetterende electro, stuwende nu-disco, pompende neo-acid, vergeten classics, springende dj's, overslaande platen, vuisten in de lucht en gaaaan! Jullie kennen het recept ondertussen wel van hun shows met Dr. Lektroluv,Les Petits Pilous en GOOSE. Dus maak je op voor een energieke set met de dikste knallers van onder meer Sebastian, Boys Noize, Bobby O, Zombie Nation, Mr. Oizo en In Flagranti.

Spacemonkeys On Screen NL
Rutger Verspeek en Ian Macleod Cassels creëren samen de meest toffe en eigentijdse visuals. Hiermee zorgen deze vj's dat iedere avond een compleet plaatje wordt. Een totaalbeleving van jewelste.

Eenheidsworst ‘De Braderie' NL
Laat ter plekke een super disco shirt persen! Wolven, paarden, kittens, indianen of zo je wilt… een uil erop! Alles voorzien van de nodige regenbogen, glitters, cakejes en Eenheidsworstige gezelligheid.

wopwopwop karaoke disco NL
Bekend van hun Design Academie feestjes en befaamd vanwege hun karaoke douche tijdens de eerste editie van Grand Foulard. Karaoke is nog steeds hét ding, maar in welke vorm… das nog een grote verrassing.

1 opmerking