Partyflock
 

Het is tijd voor een protest in de naam van de vrijheid

gepubliceerd door , op
Het residentie protest
28 april 2010
In de drang naar orde en fatsoen heeft het Nederlandse nachtleven de afgelopen jaren geleden onder de betutteling van de overheden. Op zowel nationaal als gemeentelijk niveau werd er gepoogd het Nederlandse volk ‘normen en waarden' op te leggen. In het kader van dit opvoedkundige beleid werden regels en beperkingen opgelegd ten koste van de privacy en vrijheid! Uit onvrede over de betuttelende en opdringerige beleidsmakers is er in de luwte van de nacht een protestroep ontstaan. Een protest wat oproept tot het verenigen van een ieder die de normen en waarden waardeert, maar de vrijheid wilt genieten om daar zelf invulling aan te geven. Geen oproep tot anarchistisch hedonisme, maar een simpele roep om creatieve en muzikale vrijheid.

Want de maat is vol! Een vierkwarts maat wel te verstaan. Op 8 mei kan men samen komen om zijn steun te betuigen aan het protest. Dit gebeurt in de parlementaire residentie van Nederland, Den Haag. Vanaf half twaalf zal daar Club Seven zijn deuren openen voor een ieder die zich geroepen voelt om zijn steun te betuigen aan het protest en de behoefte heeft om tot in de late uurtjes te dansen onder de bezielende leiding van de inspirerende dj`s. William Kouam Djoko is de hoofdgast op deze avond. De in Amsterdam woonachtige dj is van Haagse origine en begon zijn muzikale carrière in de dance band Jason & The Argonauts. Daarnaast is hij met zijn Kameroens en Oekraïense komaf bijna het toonbeeld van integratie. William`s stijl laat zich moeilijk vangen en het simpelweg benoemen onder parapluterm (underground)house doet hem geen eer aan. Djoko wordt ondersteund door residentie dj`s Pete Bandit & Jason Shae, het dj-duo dat de afgelopen jaren al furore maakte op Haagse feesten zoals Slachthuysch en Buurtvaders. Bandit & Shae zijn tegenwoordig niet alleen maar exclusief voor de Hofstad maar beginnen ook hun carrière te ontwikkelen buiten de grenzen van Den Haag met optredens op Cocoon en in de Studio 80.

Terug van eigenlijk nooit helemaal weg te zijn geweest is het duo Lex Fields en Richard Devino. De heren waren pioniers op het gebied van house in de omgeving van Den Haag vanaf het begin van de jaren '90. Beide draaide op, en organiseerde mee, aan de legendarische ‘Happy Minds' feesten in de toenmalige Sater in Leidschendam, waar gasten zoals Eddy de Clerq, Per, Dimitri, Marcello en ( 100% )isis hun draaikunsten vertoonde. Enige tijd geleden begon het weer te broeien bij Lex en Richard en pakte ze hun dj carrière weer op! Het residentie protest biedt ook kans aan jonge creatieve geesten. De creatieve ammunitie voor het protest zal worden geleverd door Darelle Bos, student Cultureel Maatschappelijke Vorming en groot knutselliefhebber, zal de bezoekers begeleiden bij het fabriceren van hun persoonlijke creatieve protest uiting! 8 mei is een ieder dus uitgenodigd om zijn eigen invulling te geven aan het begrip vrijheid en blijheid. Vanaf half twaalf zullen de deuren van Club Seven open gaan voor een ieder die bereid is te protesteren tegen de vertrutting!

2 opmerkingen