Partyflock
 
­ Nederland

PollerWiesen opent het zomerseizoen in het Jugendpark te Keulen

gepubliceerd door , op
Pollerwiesen
22 maart 2010
FeestPollerwiesen · Opening 2010
Datumzaterdag 1 mei 2010
LocatieJugendpark
Nederland heeft vele mooie feesten en festivals, maar dat de Duitsers er ook wat van kunnen weten veel feestgangers niet… Met name de techno en minimal festivals zijn bij onze Oosterburen een genot om te bezoeken. De sfeer is vaak niet te vergelijken met ons kleine kikkerlandje. PollerWiesen heeft een compleet seizoen samengesteld met feesten in Keulen, Ratingen (het geweldige Blauersee festival), Leverkusen en Mülheim. Alle plaatsen liggen op acceptabele afstand van Nederland. Sind sie dabei?

De zomer in de Duitse stad Keulen begint altijd iets eerder dan normaal… PollerWiesen geeft het startschot voor een hete zomer op zaterdag 1 mei 2010 met de Pollerwiesen Opening Party. Voor de bezoekers staat er een geweldige line-up klaar met living legends, internationale grootheden en lokale helden. Het Jugendpark in Keulen is net als de voorgaande jaren de locatie; een prachtig park aan de Rijn dat te boeken staat als beste openlucht locatie in de regio.

De headliner van Pollerwiesen Opening zijn de enige echte Italoboyz. Deze mannen waren vorig jaar te gast op de beruchte PollerWiesen boot en hebben een verpletterende indruk achtergelaten. Het is een groot genoegen dat Pollerwiesen deze twee prettig gestoorden mogen verwelkomen met hun heerlijke sound. Uit Engeland komen Swayzak live feat. Richard Davis en Slam. Beide zijn bekend geworden door hun producties in de begintijd van de moderne clubcultuur. Met zoveel ervaring weten ze als geen ander hoe ze het publiek moeten bedienen. Het optreden van Swayzak feat. Richard Davis kan beschouwd worden als het beste wat de elektronische dansmuziek te bieden heeft. Swayzak’s platen zitten in elke collectie van de echte liefhebber. Hun compilatie „Groovetechnology V1.3“ uit 2003 is nog steeds een klassieker. Live vocalist Richard Davis zal 1 mei ook zijn steentje bijdragen op de Pollerwiesen Opening. Zijn 2e album „Safety“ was een wereldwijde hit en dit werd door Swayzak zelf opgemerkt. Richard werd de lead vocalist voor de „Loop de bergerie“ tour van Swayzak die te vinden was in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Over klassiekers gesproken; met de komst van Slam komt er voor de organisatie van Pollerwiesen een droom uit. Deze crew heeft niet alleen het bekende Schotse Soma label opgericht maar blinkt ook uit met briljante dj-sets wereldwijd en producties als „Positive Education“, „Lifetimes“ en „This World“. Daarbij opgeteld de 2 lokale helden, die precies weten hoe ze de boel moeten rocken. Uiteraard praten we dan over Tobias Becker (Platzhirsch) en local hero Marc Lansley. Dit is het beste wat Keulen te bieden heeft.

Wanneer de weersomstandigheden tegenvallen op zaterdag 1 mei zijn er 3 reservedata beschikbaar om alsnog op een goede manier de Pollerwiesen opening te vieren. De line-up zal in dat geval iets wijzigen.

Zaterdag 1 of zondag 2 mei 2010
Italoboyz, Swayzak Live feat. Richard Davis (UK), Slam, Tobias Becker, Marc Lansley

Donderdag 13 mei 2010
Italoboyz, Swayzak Live feat. Richard Davis (UK), Joris Voorn, Edwin Oosterwal, Marc Lansley

Zondag 16 mei 2010
Italoboyz, Swayzak Live feat. Richard Davis (UK), Joris Voorn, Edwin Oosterwal, Marc Lansley

Desolat's Loco Dice is een vaste Pollerwiesen gast. Hij speelde vorig jaar op de „grand finale“ van het PollerWiesen seizoen. Hij maakte op PollerWiesen een fenomenaal einde aan het geweldige seizoen. Loco Dice zal 13 mei aanwezig zijn op Pollerwiesen als de edities van 1 en 2 mei geen doorgang vinden.

Geen introductie nodig voor de Nederlanders; Joris Voorn en Edwin Oosterwal. Samen rocken ze als Rejected menig club en festival en zijn niet weg te denken uit de internationale techno scene. Joris behaalde internationaal succes met zijn album „Future History“ en released al jarenlang de lekkerste tracks en remixen. Donderdag 13 of zondag 16 mei zijn ze aanwezig als het openingsweekend niet doorgaat door slecht weer.

Wil je hier bij zijn? De voorverkoop is inmiddels gestart. Het voorverkoop ticket wat je koopt is geldig voor alle data. Dus als 1 mei niet doorgaat blijft het ticket gewoon geldig voor 2, 13 of 16 mei. Je kan je ticket online kopen op www.pollerwiesen.org.

2 opmerkingen

PollerWiesen Opening rescheduled to 13.05.10 in terms of bad weather on the 1st May Weekend!