Partyflock
 

FreeFall 2010 in Oosterse sferen

gepubliceerd door , op
FreeFall 2010
4 april 2010
FeestFreeFall 2010 · Konininginnenacht openair festival
Datumdonderdag 29 april 2010
LocatieGele Rijdersplein
FeestFreefall festival after!
Datumdonderdag 29 april 2010
LocatiePurple
FeestFreeFall 2010 · Koninginnedag openair festival
Datumvrijdag 30 april 2010
LocatieGele Rijdersplein
• 3e editie van 2-daags outdoor dancefestival invites Planet Rose
• Japanse cultheld Shin Nishimura headliner op 30 april
• 29 april viert DJ Isis viert haar verjaardag op FreeFall 2010


Tijdens de Arnhemse Koninginnefeesten op 29 en 30 april aanstaande zal op het Gele Rijdersplein in het centrum van Arnhem voor de derde keer het FreeFall festival worden georganiseerd. Dit outdoor dancefestival is zoals elk jaar gratis en heeft voor iedereen wat wils. Zo kan je tijdens het FreeFall Festival aan de rand van de zomerse fontein lekker in de zon genieten van een koud drankje of jezelf uitleven met de muziek van de dj’s op de dansvloer onder de patio. Zelfs een eventuele regenbui kan geen roet in het eten gooien door de aanwezigheid van de in het oog springende roze tent! Faciliteiten als eten, drinken, pin en toiletten zijn aanwezig.

Voor FreeFall 2010 is opnieuw Planet Rose gestrikt om de line-up te verzorgen. Planet Rose, de dancetak van het gerenommeerde Nijmeegse poppodium en technotempel Doornroosje laat al jaren zien dat ze toonaangevend is op dance gebied. Haar programmeur Darko Esser heeft ook voor FreeFall 2010 weer een spectaculaire line-up vol nationale en internationale top dj’s weten neer te zetten en bewijst hiermee wederom dat Planet Rose absoluut een garantie is voor dance van hoge kwaliteit. Headliners op 30 april zijn Olene Kadar en de Japanner Shin Nishimura, die beiden een live set zullen spelen. Op 29 april, tijdens Koninginnenacht, viert Isis haar verjaardag met een optreden op FreeFall 2010. Klik op mij voor meer informatie!

30 april: FreeFall invites Planet Rose
Planet Rose vierde in januari van dit jaar haar 15-jarig bestaan en is daarmee Nederlands langstlopende dance-concept. Onder leiding van programmeur en DJ/Producer Darko Esser is de dancetak van poppodium Doornroosje uitgegroeid tot een waar bolwerk voor de alternatieve dance, waar menig grote naam al is neergestreken. Sinds jaar en dag staat Planet Rose bekend om haar karakteristieke en vaak verrassende programmering. Top DJ’s als Sven Väth en Dave Clarke zijn normaal gesproken alleen in de grootste clubs van de wereld te zien maar voor een avondje Planet Rose reizen ze graag af naar Nederland. Maar ook voor jong talent heeft Planet Rose een neusje. Zowel uit Nederland als de rest van de wereld komen spraakmakende jonge en talentvolle DJ’s naar Doornroosje. Ook FreeFall heeft hier een neusje voor en zodoende is de samenwerking ontstaan tussen Planet Rose en FreeFall.

Afgelopen jaar was al bijzonder! Zo waren de sets van Pitto en Loops op FreeFall 2009 zo opzwepend dat de dansvloer zich tot ver buiten de overdekte dansarena uitbreidde tot in de spuitende fonteinen! Het is dan ook geen toeval dat zowel Pitto als Loops in 2009 zijn doorgedrongen tot de finale van de Grote prijs van Nederland, waarbij Pitto uiteindelijk de titel in de wacht sleepte in de categorie beste DJ/Producer.

Ook voor FreeFall 2010 zijn weer een aantal spraakmakende dj’s vastgelegd waarvan de Japanner Shin Nishimura misschien wel de meest opvallende naam is. In het Verre Oosten is Shin Nishimura al jaren een onbetwist top DJ en toen hij in 2009 zijn Europese debuut maakte op Awakenings werd duidelijk dat deze status volkomen terecht is. Dit jaar toert Shin Nishimura door Europa waar hij alle belangrijke dance-podia zal aandoen. Zijn live-set op FreeFall 2010 zal echter zijn enige optreden in Nederland zijn. Verder zijn op Koninginnedag de dj’ s Quince, Darko Esser, Mark Wanders, Jocelyn Abell, Jayton en James Watts te horen. FreeFall 2010 zal worden afgesloten met een live-set van Olene Kadar, de oer-Hollandse DJ met de oosterse naam en sound.

{argument 'id' ontbreekt}{argument 'id' ontbreekt}

29 april: Femme Fatale @ FreeFall
Op koninginnenacht is ‘Femme Fatale @ FreeFall’ het thema. In het kader van de verjaardag van de Koningin van de house, DJ Isis (a.k.a. 100 % Isis), zijn het enkel vrouwelijke DJ’s die op 29 april komen optreden. En uiteraard staat haar eigen verjaardagsoptreden hierbij centraal.

De Koninklijke Femme Fatale en kersverse Nachtburgemeester van Amsterdam wordt deze avond bijgestaan met optredens van het Arnhems/Rotterdamse DJ duo Cincity's Yazz en de Amsterdamse DJ-diva Wannabeastar. De line-up voor Koninginnenacht wordt verzorgd door Belhamels-events. In Purple gaat FreeFall 2010 nog even door met onder andere Sandrien en Eva Maria! Nieuwkomster Mispoes en de prinsesjes Yosser en Rodocks maken de avond compleet.

3 opmerkingen

Voor meer leuke weetjes www.freefallfestival.nl

Arnhem place to be! Seeya @ FreeFall :)
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
Uitspraak van Dillinger op zondag 4 april 2010 om 13:11:
Arnhem place to be!

:)

Kadarrrr!
laatste aanpassing