Partyflock
 

Welcome to the Future
The French connection

gepubliceerd door , op
Welcome to the Future bereidt zich voor op de zomer en legt op dit moment de laatste hand aan de programmering voor het jaarlijkse niet te missen festival in natuurgebied het Het Twiske bij Amsterdam. Daaraan voorafgaand presenteert WTTF nog een reeks feesten in Studio 80. De eerste daarvan, op zaterdag 10 april, is al meteen een bijzondere. Met drie van Amsterdam's finest (William Kouam Djoko, Tom Ruijg en Dorine Dorado) naast twee headliners van Franse bodem: dj-producer Anthony Collins en live-act Seuil. Beiden zijn vertegenwoordigers van de nieuwe Parijse house-sound, die nauw verwant is aan de bruisende scene in onze eigen hoofdstad.

Anthony Collins, zoon van een Amerikaanse vader en Franse moeder, groeide op in New York en Zuid-Frankrijk en kreeg muziek met de paplepel ingegoten: zijn vader, een jazz-fanaat, was eigenaar van een opnamestudio in Los Angeles. De sympathieke Collins, die platen maakt voor labels als Freak N Chic, Mule, Curle en Cecile, is niet alleen een van de beste Franse producers van dit moment, maar ook achter de draaitafels is hij een regelrechte held. Dat bewees hij het afgelopen jaar al een keer in de 80 - op '24 hour party people' - waar hij de tent helemaal afbrak met zijn groovy house, die op maat is gemaakt voor de Amsterdamse dansvloer.

Collins collega Seuil (Alexis Bena) stond al langere tijd op het verlanglijstje van WTTF. Seuil is niet alleen van de allerbeste live-acts van de Parijse scene, maar ook een van die producers, die met zijn mooi diepe producties Parijs helemaal terugbracht in de voorhoede van de internationale house. Net als Collins maakt Seuil platen voor Freak N Chic. Verder is hij actief op onder andere Eklo Tools en Moon Harbour.

Naast dit Parijse geweld is ook de Amsterdamse scene natuurlijk ook sterk vertegenwoordigd: met WKND- en Future-resident en geheime wapen Dorine Dorado en mister William Kouam Djoko, een van de troeven van het Thirtyonetwenty-label. Kouam Djoko verdiende zijn plek op deze French connection-editie met de recente remix die hij maakte voor een andere Franse held, Chris Carrier: ‘Jeudi'.

Om al dit lekkers nog even af te toppen wordt de line up gecompleteerd door Tom Ruijg, die het afgelopen jaar opklom tot de Amsterdamse dj-top en als producer indruk maakte met zijn vette disco-house producties op Area Remote, Soweso en Bangbang!
Kortom, een al bij voorbaat legendarische Welcome to the Future staat voor de deur, dus mis ‘m niet!

4 opmerkingen

Artiest unders
ANTHONY !!! JE T'AIME
 
hoopte stiekem op festival line-up bij het lezen van de titel... mmhh!