Partyflock
 
Element Clone is niet algemeen zichtbaar!
Element Clone is niet algemeen zichtbaar!
Element Clone is niet algemeen zichtbaar!
Element Clone is niet algemeen zichtbaar!
Element Clone is niet algemeen zichtbaar!
Element Clone is niet algemeen zichtbaar!

Clone Westcoast Night

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 16 april vindt er in de Eindhoven een zeer interessante dance avond plaats. De Clone stal komt langs in de Effenaar, Het nu al legendarische electronica label bolwerk komt met hun West Coast sound de kleine zaal betoveren en brengt parels uit eigen stal zoals: Legowelt en Alden Tyrell en labelbaas Serge. Clone Records staat te boek als upfront platenlabel en platenzaak gelegen in hartje Rotterdam. Clone brengt overwegend experimentele elektronische dance muziek uit. Een waardevol bolwerk voor de echte dance liefhebber en een begrip bij iedere artiest.

Alden Tyrell is een Rotterdamse muzikant die midden jaren tachtig begon met het produceren van rauwe hiphop en electro. Alden is geliefd door velen artiesten om zijn ijzersterke productie. Dave Clarke en Dr. Lektroluv zijn hier voorbeelden van. Eigenlijk niet zo vreemd wanneer je alle releases mastered die Clone Records uitbrengt. Hij brengt ook muziek uit onder de namen A Visitor From Another Meaning, Partisan Midi en Frustrated Funk. Daarnaast vormt hij samen met Richard Barendrecht de helft van het duo E.O.G. Alden Tyrell geldt als één van de meest invloedrijke mensen achter de Clone stal.

Legowelt is het meest gebruikte pseudoniem van Danny Wolfers, een electro producer en dj uit Den Haag met internationale faam. Hij omschrijft zijn muziek als een hybride vorm van Slam Jack The Hague Electronix gecombineerd met Deep Chicago Trax, Obscure & Romantic Ghetto Technofunk en EuroHorror Soundtrack. Een grote indruk maakte Unit Moebius op hem toen hij ze live op de VPRO radio hoorde. Hij omschreef hun stijl als een punky palet van rauwe, gefreakte Lo-fi Chicago trax en deep Detroit jams, gemaakt met apparatuur die bij het vuilnis gevonden is. Hij was zeer verrast toen hij later hoorde dat Unit Moebius net als hij uit Den Haag kwam en hij kwam in contact met Bunker Records, waar I-F (Interr-Ference) en Melvin White (aka pametex) hem nog verder inwijdden in de obscure kant van de elektronische dansmuziek. In 2000 bracht Bunker Legowelt's eerste plaat uit, Pimpshifter. Dit werd een cult hit met nummers als Stumvogel en Total Pussy Control. Behalve produceren, doet hij ook optredens over de hele wereld, vaak met Orgue Electronique en het Bunker Team.

Serge is de oprichter en eigenaar van Clone Records. Sinds begin jaren 90 geldt hij als één van de meest invloedrijke underground DJ’s en staat hij bekend om zijn veelzijdige dj sets vanwege zijn fantastische platenselectie. Serge is zo’n DJ die zich niet druk maakt om trends maar gewoon speelt wat zijn hart hem ingeeft. Variërend van house, techno, disco en electro laat Serge zien wat hij aan muzikale kennis in huis heeft.

Met Alden Tyrell, Legowelt en Serge als afgezanten maakt Eindhoven zich op voor een zeer bijzondere dance avond.