Partyflock
 

Effenaar programmeert puntgave technoavond

gepubliceerd door , op
Effenaar programmeert puntgave technoavond
12 maart 2010
Op zaterdag 3 april maakt Eindhoven zich op voor een ware technokraker. Len Faki, Secret Cinema en Rick Angel nemen deze avond bezit van het grotezaalpodium in De Effenaar. Het poppodium van Eindhoven en omstreken heeft al sinds een paar maanden een stijgende lijn te pakken in de categorie: danceprogrammering. Het rommelt en stommelt al enige tijden in Eindhoven stad. De roep om verlenging van de sluitingstijden wordt steeds harder en de zo geroemde, traditionele Koninginnedag in Eindhoven wordt bedreigd met inkrimping. Dit terwijl Eindhoven zo’n creatieve en eerlijke underground scene heeft. Dit zou juist van alle kanten support moeten krijgen. Aan de Effenaar zal het zeker niet liggen en programmeert deze zaterdag een avondje techno zoals techno bedoeld is. Rollen maar!

Len Faki
Superlatieven schieten tekort als we, de in Berlijn woonachtige technoheld, Len Faki moeten omschrijven. Len Faki behoort inmiddels tot het interieur van één van de meest populaire clubs van de wereld. In de Panoramabar/Bergain (voormalig Ostgut) is Len Faki groot geworden en heeft hij kunnen bouwen aan zijn productiehuis bestaande uit Len Series en de sublabels Figure en Podium, alwaar hijzelf en talloze internationale collega’s van naam en faam de meeste fijne releases op hebben uitgebracht. Len Faki dankt zijn populariteit echter om zijn langdurige optredens bruisend van energie. Hoe beschrijf je zijn stijl? Pompen en verzuipen. Len Faki rockt altijd en overal!

Secret Cinema
Jeroen Verheij loopt al wat jaartjes mee in de Nederlandse dance scene. Onder zijn pseudoniem Grooveyard bracht hij in 1997 ‘Mary go Wild’ uit. De track die tot nummer 12 in de landelijke Top 40 hitlijst reikte. Vanaf 2000 begon hij aan populariteit te winnen met live sets onder de naam Secret Cinema. Jeroen Verheij is de dragende kracht onder zijn eigen GEM recordabel en Secret Cinema Invites avonden. Inmiddels viert zijn naam hoogtijdagen na zijn uitgebrachte release op het befaamde Duitse Cocoonlabel van Sven Väth. De sets van Secret Cinema in 2010 vormen een puik staaltje van messcherpe techno. Het is een combinatie van live en DJ set tot één performance samengevoegd. Secret Cinema behoort inmiddels tot de wereldtop en dat is een knappe prestatie.

Rick Angel
Zodiack Commune resident Rick Angel heeft weer een mooie spot weten te bemachtigen op een grote techno-avond in zijn hometown Eindhoven. En terecht want Rick geldt als een waardevol artiest voor de lichtstad. Zodiack Commune vormt nog steeds de fundering als het gaat om het levend houden van de Eindhovense underground scene. Een openingset is niet voor iedereen weggelegd. Ervaring speelt een grote rol als je voor Secret Cinema en Len Faki mag openen. Laat dit maar aan Rick Angel over. Goed om hem weer in De Effenaar te kunnen bewonderen. Een oproep aan allen dus om lekker vroeg aanwezig te zijn. Techno in Eindhoven is still alive and kicking!

7 opmerkingen

lekker lekkerrr
Zodiack Commune :vaag:

zodiaK commune.. hoe puntgaaf is die avond? ;)
 
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2776, 2330}
DIKKE LINE UP!!! :)
Uitspraak van Paradox op zondag 14 maart 2010 om 12:20:
Blunder.

een compactere omschrijving van wat jij bent had je niet kunnen schrijven!