Partyflock
 

Minimaal Feestmaal becomes Weekend Warriors

gepubliceerd door , op
Aan alles komt een eind, zo ook aan het evenement Minimaal Feestmaal. Na twee jaar maandelijks een uiterst succesvol concept te hebben voorgeschoteld slaat de organisatie een nieuwe weg in.

Op 15 januari 2010 beleeft het kersverse 'Weekend Warriors' haar eerste editie in Studio 80. Gekenmerkt door een verrassende line-up met artiesten uit de categorie 'must see' richt dit evenement zich op iedereen die zijn hand niet omdraait voor een avond ongegeneerd housen. Housen in de breedste zin van het woord, van disco tot (oude) Amerikaanse house, zolang het maar funkt en geschikt is voor de dansvloer!

De muzikale invulling verdeelt zich over de twee zalen die Studio 80 rijk is. Zo staat de voorzaal voornamelijk in het teken van energieke house, waar iedereen zijn of haar ei bij kwijt kan. De achterzaal leent zich perfect voor een specifiekere sound en doet denken aan een uit de hand gelopen huisfeest, welke vaak het leukst zijn.

Op deze manier is de programmering goed in balans en is de avond toegankelijk voor een breed publiek, welke een muzikale en bovenal gezellige clubavond als uitgangspunt heeft. Weekend Warriors zet zichzelf met haar eerste editie gelijk goed op de kaart. Met de boeking van twee grote internationale artiesten en een keur aan binnenlands glorie is de basis gelegd voor een kwalitatieve avond, vol muzikale hoogstandjes!

Te beginnen bij de uit Detroit afkomstige deephouse koning Rick Wade. 'Big Daddy Rick' is fors van gestalte, maar lang niet zo fors als zijn discografie. In 1993 ontstond het idee om te produceren, in 1994 was zijn eerste EP genaamd 'Late night basix' op zijn eigen label 'Harmonie Park' een feit. Bijna zestien jaar later wisselen zijn eerste releases voor meer dan honderd dollar van eigenaar en produceert Rick onverminderd door; een lichte trots ontbreekt de organisatie dan ook niet nu hij tijdens deze eerste editie een set in de achterzaal ten gehore gaat brengen!

Dj Sneak bestempelde hem ooit als "the Kenny Dope of Toronto" en muziekkenners noemen hem in een adem met artiesten als Derrick Carter, Louie Vega en Mark Farina; we hebben het over de Canadees Jason Hodges. Vanaf 1995 brengt hij onder vele aliassen tracks uit in samenwerking met o.a. Sneak en Chuck Daniels. In 2002 verschijnt zijn eerste solo EP met de kenmerkende naam 'Hotjizz all up in yo' face', welke gelukkig een stuk aangenamer klinkt dan de titel doet vermoeden. Overgoten met een portie funk die Jerney Kaagman nog aan het dansen weet te krijgen slaagt deze artiest erin om publiek over de hele wereld gek te krijgen met zijn dj sets. Amsterdam is zijn favoriete stad en hij kijkt erg uit naar dit optreden in de voorzaal van Studio 80, het publiek is bij deze gewaarschuwd!

Voor een aantal Nederlandse artiesten is een waarschuwing overbodig; deze hebben immers al lang en breed bewezen de boel compleet op zijn kop te zetten. De weekend warrior van de Amsterdamse house scene en charismatische Hugh Hefner bij de vrouwen, Jan van Kampen is zijn naam. Dit genie maakt deel uit van het Dekmantel collectief en staat berucht om zijn energieke sets tijdens de meest uiteenlopende avonden, binnenshuis of buitenshuis, legaal of illegaal. Samen met Rick Wade staat hij deze avond garant voor een onvergetelijke sfeer in de achterzaal, don't miss it!

Het gezelligste dj duo van Amsterdam en omstreken gaat schuil onder de naam Sven & Tettero. Deze twee alles kunners hebben naam gemaakt bij een breed publiek door verschillende genres, maar focussen zich tijdens Weekend Warriors op stevige house die hand in hand gaat met het overweldigende geluid in de voorzaal. Bereid je voor op de nodige klappers want als laatste act hoeven ze niets heel te laten. De deephouse delegatie uit Deventer bestaat uit het duo Ferdi Blankena en Sense Unique. Misschien dat deze namen niet gelijk een belletje doen rinkelen bij de meeste Amsterdammers, maar met boekingen als het geprezen 'Animal Crackers' timmeren ze stevig aan de weg om voet aan land te krijgen in de hoofdstad. Als openingsact maken ze vakkundig vrij baan voor Jason Hodges die vervolgens gemakkelijk kan inhaken op de warme sfeer die de jongens hebben gecreëerd.

Al met al een avond waarin vele soorten genres samenkomen, met als uitwerking een interessante en feestelijke avond vanaf de eerste minuut! Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.studio-80.nl; bespaar jezelf het lange wachten voor de deur, midden januari is immers een koude periode.

9 opmerkingen

Nice :) Waar zijn de Minimaal Feestmaal residents gebleven?
"charismatische Hugh Hefner bij de vrouwen"
Hahaha nice
de hype rond het woord Minimal is eindelijk over!
 
Werkzaam bij MAE Agency
Artiest {SHOWLIST artist 40357, 46477}
Uitspraak van _tm op zaterdag 26 december 2009 om 12:04:
Minimaal Feestmaal residents gebleven?

We hebben besloten om geen residents te benoemen, maar er zullen ongetwijfeld een aantal artiesten regelmatig geboekt worden.

Uitspraak van Pietjepotlood op zaterdag 26 december 2009 om 13:43:
"charismatische Hugh Hefner bij de vrouwen"
Hahaha nice

Beter konden we het niet verwoorden.. ;)

Uitspraak van Wouter? op zaterdag 26 december 2009 om 21:45:
de hype rond het woord Minimal is eindelijk over!

Wanneer je geen minimal programmeert dekt de naam de lading niet echt meer.. Dat is de voornaamste reden. (Buiten het feit dat de lol er wel een beetje vanaf is inderdaad.. :))
laatste aanpassing
 
welke lol???????? HIHIHI???!!! of hahahhaha?? HOHO!!! X :)
Leuk initiatief!!! :) klinkt fucking goed :cheer: