Partyflock
 

The Ballroom NYE in Zeelandhallen
Interview DJ Reza

gepubliceerd door , op
Met Oud en Nieuw worden de Zeelandhallen in Goes opgedeeld in drie delen met ieder een eigen muzikale invulling. Eén hal is gereserveerd voor de stijlen eclectic en house, een andere hal zal met Radio 538 terug gaan naar de jaren ’70, ’80 en ’90. Ook staat er een hal onder leiding van Glorification, een organisatie uit de hardste hoek van de Nederlandse dance-industrie die met vijftien jaar ervaring wel raad weet met deze verantwoordelijkheid.

Glorification zal hier in samenwerking met de Zeelandhallen, You-Dance en EYE4Dance het “Freaky Circus” verzorgen. De drijvende kracht achter Glorification is Reza Geleedst, een naam die menig feestganger bekend in de oren zal klinken. Die bekendheid heeft ook te maken met een andere passie van Reza: naast het organiseren is hij namelijk actief als DJ, en met feesten als Danceparade Middelburg, Nightmare Outdoor, Vendetta en Decibel Outdoor op zijn CV legt ook dit hem geen windeieren.

In 1994 begon Reza samen met wat vrienden met het organiseren van feesten onder de naam Glorification. “De toenmalige burgemeester van de gemeente Borsele benaderde de jeugd in Heinkenszand om een dialoog over activiteiten in het dorp op gang te krijgen. Wij grepen die gelegenheid aan en zeiden dat we een dance feest in de Stenge wilden, de burgemeester vond het een leuk idee. De gehele gereformeerde gemeenschap in de regio stond op zijn kop, maar ondanks de weerstand hield de burgemeester zich aan zijn afspraak en Glorification was geboren”aldus Reza.

En dat is maar goed ook, want vijftien jaar later worden de Glorification evenementen nog altijd goed bezocht en zijn ze telkens probleemloos verlopen. Volgens Reza zijn er een aantal zaken van belang voor een goed evenement. Zo moet de line-up divers genoeg zijn opdat de bezoeker niet constant dezelfde nummers hoort, moet er een goed geluidssysteem aanwezig en ook de beveiliging is erg belangrijk. Verder merkt hij het belang van behoorlijke facilitaire voorzieningen op: “Ik wordt er zelf niet goed van als ik een half uur voor de wc moet wachten, maar dit zie je helaas nog veel te vaak op evenementen”. Wat het publiek betreft maakt Reza zich geen zorgen voor het Oud en Nieuw evenement in Goes. “Het publiek hier uit de regio is super. Het zijn mensen die van feesten houden en bijna nooit voor overlast zorgen. Veel van mijn collega's zijn altijd vol lof over het publiek hier”.

Met zijn lange carrière heeft Reza de ontwikkeling van house-muziek op de voet gevolgd. “Toen ik begon had je alleen maar house. Eind 1992 begon de hardcore zich echt te ontwikkelen, ik vond de sound te gek en begon er meteen platen van te kopen. In de hardcore begonnen ze met die grote feesten te organiseren en daar ben ik helemaal verkocht geraakt”.

Anno 2009 zijn er verschillende genres binnen het harde dance-segment ontstaan met ieder een eigen geluid en aanhang. “Ik denk dat de hedendaagse hardstyle een vrij solide scene is, hij wordt gedomineerd door grote organisaties die hele professionele feesten neerzetten. Het publiek is hierdoor wel verwend en neemt niet vlug genoegen met een evenement. De hardcore scene heeft al vele pieken en dalen meegemaakt in zijn bestaan, zo is de scene helemaal stuk gelopen in de happy hardcore periode. Je merkt nu dat de hardcore qua muziek toe is aan een nieuwe impuls, maar er lopen gelukkig heel veel getalenteerde mensen rond die binnenkort vast met vernieuwing gaan komen. De hardcore scene zal altijd blijven, de muziek spreekt gewoon aan.”

Uiteraard zal DJ Reza met Oud en Nieuw in Goes ook in zijn Freaky Circus achter de draaitafels plaatsnemen. “De avond zal van hardstyle naar hardcore lopen en ik draai samen met DJ Rob. We zullen een brug bouwen tussen de twee stijlen, verwacht dus veel bekende klappers van vroeger.”

Naast DJ Reza en DJ Rob zullen in het Freaky Circus de heren D-Block & S-te-Fan, Evil Activities, Wildstylez, Panic, Mental Theo en Luna optreden. De vocale ondersteuning zal geleverd worden door MC Apster. Meer informatie over het Oud & Nieuw evenement The Ballroom is te vinden op www.theballroom.nu

15 opmerkingen

Reza.....gezellige kerel, en draait ook nog geweldige classics :yes: :respect:
Werkzaam bij Roefke Maniaxx
Artiest X-Fade
oud en nieuw maar eens in de zeelandhallen vieren ja :jaja: Panic , EA , Reza & Rob , mental Theo en Mc Appie :respect:
Nog steeds goed bezig Reza! :respect:
Reza wat word je oud :devil: :bloos:


Hihihi


Goed bezig :respect:
Uitspraak van Dj X-Fade :bier: op vrijdag 20 november 2009 om 16:10:
Panic , EA , Reza & Rob

Vergeet Wildstylez en DBSTF niet!
laatste aanpassing
Uitspraak van Da Hardbass op vrijdag 20 november 2009 om 19:27:
Vergeet Wildstylez en DBSTF niet!

ehh ja ook leuk :jaja: maar die andere zijn meer mijn ding :9
Uitspraak van QLUBTEMPO op vrijdag 20 november 2009 om 16:56:
Nog steeds goed bezig Reza! :respect:

idd, Reza heeft er toch voor gezorgd dat er meer feessie's in de buuurt kwamen...(y)
Uitspraak van SiGmA 909 op vrijdag 20 november 2009 om 19:45:
Reza heeft er toch voor gezorgd dat er meer feessie's in de buuurt kwamen

:Jaja:
zie iedereen bij OUWEjaar...:)

wordt top!
Weet van geen ophouden...je bent een held!!! :hug:
laatste aanpassing