Partyflock
 

Evotions en Richie Hawtin presenteren: Minus night

gepubliceerd door , op
Evotions en Richie Hawtin presenteren: Minus night
1 september 2009
FeestMinus · ADE special
Datumvrijdag 23 oktober 2009
LocatieThe Power Zone
Vorig jaar vierde het befaamde Minus label zijn tiende verjaardag. Een heuse wereldtour, Contakt geheten, was het resultaat. Deze tour deed tien steden over de hele wereld aan, waaronder Amsterdam. In samenwerking met Evotions verkocht Richie Hawtin ruim twee weken van te voren de Contakt-show compleet uit en werd dit feest een van de meest besproken nachten van ADE. Dit jaar komt Minus opnieuw voor het Amsterdam Dance Event naar de hoofdstad met een line-up en LED-show die minstens zo spraakmakend zijn als vorig jaar. Op vrijdag 23 oktober staan namelijk Richie Hawtin, Magda, JPLS, Barem, Ambivalent, Fabrizio Maurizi en Hobo in de The Power Zone te Amsterdam.

Minus zou Minus niet zijn zonder Richie Hawtin. Deze visionair en alleskunner draait al decennia mee op het hoogste niveau en weet liefhebbers over de hele wereld keer op keer te verbazen. Of het nu zijn geweldige albums zijn onder het Plastikman-alias of de legendarische Decks & FX mix CD’s, Richie Hawtin weet altijd te vernieuwen en te overweldigen. Vorig jaar op het ADE draaiend als dirigent van zijn digitale orkest, dit jaar een onvervalste solo-set van de leider zelf.

Naast Richie Hawtin prijkt ook Magda op het affiche. Deze ongekroonde minimal koningin is al jaren een van de voorvechters van de o’ zo gewilde Minus sound. Als onderdeel van de Run.Stop.Restore crew (samenwerking met Troy Pierce en Marc Houle) maakte Magda jaren geleden al furore. Haar solo releases worden wereldwijd geroemd en ook haar DJsets zijn onovertroffen.
Maar er is nog veel meer; JPLS, Ambivalent, Barem, Fabrizio Maurizi en Hobo (onderdeel van Tractile) komen allen om deze Minus nacht tot een onvergetelijk geheel te maken. Talentvol, energiek en ten aller tijden innovatief zijn de kernwoorden van deze nieuwe aanwas M-nus artiesten.

Naast een geweldig audio programma wordt natuurlijk volop aandacht besteed aan het visuele gedeelte van de avond. Ali M. Demirel neemt namelijk opnieuw de visuals voor zijn rekening. Voor de mensen die een van de Contakt avonden hebben bijgewoond heeft deze man geen introductie meer nodig, indien dit niet het geval is; minimaal, inspirerend en overweldigend - gepresenteerd op tientallen vierkante meters video-LED - zijn de kernwoorden om zijn werk te omschrijven.

Tot slot nog wat huishoudelijke medelingen; de kaarten voor dit feest waren vorig jaar ver van te voren uitverkocht, dus zorg dat je er vroeg bij bent. Voor de echte liefhebbers is het ook mogelijk om een combiticket aan te schaffen. Deze verleend toegang tot zowel de M-nus avond als het Cocoon feest de volgende dag (met onder andere Sven Väth, Karotte en Extrawelt). Beide kaarten worden verkocht via de Evotions site en alle free record shops. Kijk op www.evotions.nl voor meer informatie over beide avonden.

8 opmerkingen

De nacht voor I love techno, da ga ik nie trekken nie...
verdamme, dan zit ik net in het vliegtuig naar Buenos Aires...
Anders sowiezo erbij:D
snel annuleren dan maar...haha

Aanwezig zoiezo!
Artiest {SHOWLIST artist 65659, 24292}
Lookin'good!

Alle Minus-klanten in 1 feestende zaal?
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1981, 2846}
Uitspraak van Jenzen op maandag 14 september 2009 om 12:19:
Alle Minus-klanten in 1 feestende zaal?

2 ;)
Props voor Evotions!

Mooi feestje