Partyflock
 
­ Nederland

Royals verzorgt Danceprogrammering Freeze Festival 2009

gepubliceerd door , op
Zaterdag 26 september vindt de 13e editie plaats van het Freeze Festival 2009 in Stadsschouwburg De De Harmonie te Leeuwarden. Het Freeze Festival heeft een naam hoog te houden als het om Dance gaat. Inmiddels is het een traditie dat de grote Friesland Bank concertzaal om middernacht wordt omgetoverd tot een ware danceclub. Dit jaar wordt de zaal gehost door de organisatie van de Royals dance-evenementen in de Doozo. Deze verrast hierbij met een brede programmering van house en (tech)trance tot hardcore. Voor het Freeze Festival zijn de populairste Friese dj’s uit hun genre vast weten te leggen wat resulteert in een programmering van hoog niveau met een frisse diversiteit. Deejay’s Steff da Campo, Kay Wilder, Da Pauli en JOOP zullen laten zien hoe Friesland ervoor staat in de internationale dancewereld.

Vanaf middernacht vliegen de hipste house-beats je om de oren verzorgt door niemand minder dan Steff da Campo. Met optredens op o.a. Dance Valley Festival, Candy Club en DJ Jean’s Madhouse in de ahoy Rotterdam weet Steff zich tussen de nationale house-top te nestellen. Tevens werd Steff da Campo afgelopen jaar genomineerd voor Beste Friese DJ tijdens het Fries Pop Gala. Daarnaast belandde Steff weer volop in de studio en maakte hij voor o.a. DJ Jean en Mark van Dale twee hitproducties welke zijn uitgebracht op SDC records. Ook deze tracks werden opgepikt in de clubs en kregen nationale airplay op Radio 538 en Slam FM. Op het Freeze festival 2009 aan Steff da Campo de eer om de Dancestage te openen!

Om 00.45 wordt de dj-booth overgenomen door wellicht de meest verrassende deejay uit onze noordelijke provincie van het afgelopen jaar: Kay Wilder. Na zijn optredens tijdens Dancetour Leeuwarden (2008 & 2009), Dencity Outdoor Festival en de Sunset Summerdance evenementen op Ameland staat Kay nu ook in de line-up voor het Freeze Festival 2009. Met invloeden van tech-house, progressive & trance is de sound van Kay Wilder opzwepend en verfrissend te noemen en weet hij altijd de dansvloer in beweging te brengen. Kay is verantwoordelijk voor de Royals avonden in de Friese hoofdstad. waarmee Kay een frisse impuls geeft aan het nachtleven in Noord-Nederland. Ook Kay was afgelopen jaar genomineerd voor “Beste Friese DJ”, absoluut een talent die in de gaten moet worden gehouden. Speciaal voor het Freeze Festival 2009 komt Kay weer met een speciale samenwerking, ditmaal met de Boliviaanse zangeres Denise Rivera. Absoluut een samenwerking die niet te missen valt.

Tussen 02.00 en 03.30 uur staat het Royals Dance Stage in het teken van het beste Friese export product in de dancewereld op dit moment: JOOP Inmiddels is hij niet meer uit de internationale dance-scene weg te denken. Met optredens door heel Europa, Amerika, Australië, Azië en natuurlijk ook Nederland, vliegt Joop de hele wereld over. In ons eigen land maakte Joop al eerder furore op evenementen als Innercity, Defqon Outdoor, Mysteryland. En scoorde Joop al vele grote dance-hits. Na tracks als ‘Act Of God’, ‘Another World’ en ‘Sunsuz’ werd Joop’s track ‘The Future’ in 2007 gekozen tot het thema van Trance Energy, een van werelds grootste dance-events. Friesland, en met name Leeuwarden, blijft speciaal voor Joop. Daarom keert hij speciaal voor het Freeze Festival 2009 terug naar Nederland vanaf zijn Australië tournee, om hier een spectaculaire show neer te zetten.

Da Pauli mag met recht een van de Friese pioneers in de hardere stylen van de Dance genoemd worden. Al vroeg in zijn dj-carrière wist Da Pauli vriend en vijand te verrassen met een frisse en eigen sound en werd hij al snel teruggevonden in de programmering van grote dance-evenementen en locaties zoals; Decibel Outdoor, Qlubtempo, 2Fast4Trance, Discotheek Zak (Dtsl) en het Ground Zero festival. Het geluid van Da Pauli staat voor een combinatie van hardere stijlen zoals tekstyle, jump, hardstyle en early hardcore. Dit jaar vier Da Pauli zijn 10-jarig jubileum als dj. Da Pauli mocht dan ook meer als verdiend afgelopen jaar de titel ‘Beste Friese DJ’ mee naar huis nemen tijdens het Fries Pop Gala in Drachten. Bereid je daarom voor op een speciale dj-set waarin alle goede momenten van de afgelopen 10 jaar in terug te horen zullen zijn. Da Pauli staat garant voor een knaller van een afsluiter tijdens de 13e editie van het Freeze Festival 2009. Tijdens zijn performance wordt Da Pauli vocaal ondersteund door MC Da Mouth of Madness.

Tijdens het dance-programma op Freeze verzorgt VJ Kitsune.tv de spectaculaire visuals, zoals hij dat eerder al deed voor o.a. Tiësto en tijdens Dancetour 2009. De man achter Kitsune.tv is grafisch vormgever Jeroen Vos, die zich met zijn bedrijf V-Media Creative helemaal richt op het visuele. Op het Fries Popgala in 2007 won Jeroen al de prijs voor het beste popdesign, mede door zijn ontwerpen voor de Elements of Life tour van Tiësto en de huisstijl van Club Noa in Leeuwarden.

Timetable Royals Dancestage:
[00.00 – 00.45] Steff da Campo
[00.45 – 02.00] Kay Wilder (Freeze Special with Denise Rivera - Live)
[02.00 – 03.30] JOOP
[03.30 – 05.00] Da Pauli
Hosted by Mc Da Mouth of Madness
Visuals by Kitsune.tv

Tickets:
Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Stadsschouwburg De De Harmonie in Leeuwarden en kunnen zo wel aan de deur als via internet besteld worden via www.harmonie.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 17,50 euro, studenten en scholieren betalen slechts 13,- euro op vertoon van CJP of studenten-OV.

Winactie:
Je maakt via Partyflock kans op twee gastenlijstplaats noteringen. Details over deelname vindt je in het agenda-item Freeze Festival 2009.