Partyflock
 

Rock it Hot Summer Dance Night

gepubliceerd door , op
Rock it  Hot Summer Dance Night
20 juni 2009
FeestRock it · Hot Summer Dance Night
Datumzaterdag 27 juni 2009
Locatie058 Podium
In de jaren 90 had Amsterdam z'n Roxy, in Leeuwarden was Rock-it de "place to be" voor nieuwe dancemuziek, de laatste trends en extravagance uitgaan. DJ's als Tiësto en Armin van Buuren wisten de weg naar de Leeuwarder club makkelijk te vinden, en 2 Unlimited deden er hun eerste Friese optreden.

Jaren later wordt er nog steeds met veel genoegen teruggekeken op deze periode van de roemruchte club. Onder aanvoering van DJ Willem de Vries is het idee opgepakt die sfeer weer terug te halen van de club die tegenwoordig de naam 058podium.nu draagt en het te verpakken in een modern jasje.

Vanaf 27 juni opent de club elke zaterdagavond z'n deuren voor danceliefhebbers in de breedste zin des woords. Met medewerking van de Friese top DJ's als Asino, Kay Wilder ea. zullen stijlen als House, Trance, Drum and Bass en Progressive weer als vanouds uit de boxen knallen. Deze hele zomer lang zal 058podium.nu daarom in het teken staan van de Rock it hot-summer-dance-nights. De opening op 27 juni zal gedaan worden door niemand minder dan Frieslands populairste DJ JOOP. De Leeuwarder DJ stond al vele malen op Trance Energy, reist de hele wereld over met z'n tranceplaten, scoorde vele hits en draaide oa ook op Mystery Land en de Love Parade 2006. Joop was daar één van de uitverkorenen op de truck van DJ Tiësto.

Het publiek zal de 27ste opgewarmd worden door Willem de Vries. Deze "coming" DJ staat garant voor breed georienteerde sets waar House, Trance en andere stijlen tot een geheel worden gesmeed. Hij stond in z'n korte DJ loopbaan al in verschillende clubs en festivals. In het dagelijkse leven is hij o.a. presentator van het Omrop Fryslân muziekprogramma Noardewyn.

Maar hier blijft het niet bij. Een unieke en tevens opmerklijke samenwerking tussen Rock it en de Kinki kapper uit Leeuwarden zorgt ervoor dat tijdens de Dj sets in Rock it bezoekers zich 's nachts kunnen laten knippen, of hun haar een totaal andere look kunnen laten aanmeten. Een deel van de club zal daarom ingericht worden als kappershoek. In het verleden is dit eenmaal eerder gebeurt, en dat werd toen een groot succes. De Kinki kapper zal elke zaterdagnacht aanwezig zijn.

Na de zomer zal hij, afgewisseld met Dj Asino en Kay Wilder wekelijks als resident DJ optreden tijdens de Rock it nights. De Rock it Hot-summer-dance-nights beginnen altijd om 11 uur, en zullen duren tot 5 uur 's ochtends. De entree is 5 euro. 058podium.nu is te vinden tegenover de Harmonie aan het ruiterskwartier te Leeuwarden