Partyflock
 

Programma Clash rond en beter dan ooit

gepubliceerd door , op
Programma Clash rond en beter dan ooit
7 april 2009
Het programma van Clash op 12 april a.s. in De Oosterpoort Groningen is rond! De sterke programmering van muziek, theater, media- en beeldende kunst zorgt ervoor dat de toegangskaartjes wederom over de toonbank vliegen. Er gaan verhalen de ronde dat Clash al uitverkocht zou zijn maar er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar!

Grote zaal
De grote zaal herbergt deze editie de Gentse mannen van 2ManyDJs (ook wel bekend als Soulwax) die vorig jaar nog hun rockumentaire ‘Part of the weekend never dies’ uitbrachten naar aanleiding van hun wereldtournee. Vanuit München komt electrofenomeen Zombie Nation zichzelf live ten gehore brengen. Zijn in maart uitgebrachte album ‘Zombielicious’ kreeg lovende recenties van onder meer de Volkskrant - “De meest opwindendste dansplaat van dit moment!”. De Brit Riton en het Braziliaanse duo Mix Hell maken het plaatje compleet. In december stonden beide acts al met de jongens van 2ManyDJs op Soulwaxmas, samen gaan ze dus hand in hand. Je kans dus om een glimp van nieuwe grootheden op te vangen op Clash! De Groninger boys van Noisia sluiten de avond af, en deze thuiswedstrijd zal voor hen geen enkel probleem zijn. Check hun net uitgebrachte remix voor ‘Omen’ van The Prodigy meer eens om alvast in de stemming te komen!

Kleine zaal
Niemand minder dan de jonge technoster Nathan Fake uit Londen komt voor het eerst naar Groningen voor een live-set waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden. De Duitse dansvloerslager Radio Slave is ook voor het eerst in Groningen en doet een twee uurs set. Engelsman James Ruskin was ooit al eens in de Groningse Simplon en komt graag terug. Hij zal de stempel op de avond drukken door deze stevig af te gaan sluiten. Nederlanders Polder en Kabale und Liebe verzorgen de verdere muzikale omlijsting van deze dampende zaal.

Kelder
De kelder van De Oosterpoort is voor het eerste het terrein van een podium, en wel voor de dubstep acts. Dubstep wint op dit moment steeds meer terrein in Nederland en Clash brengt een aantal hele vette acts! Overgevlogen van de andere kant van het kanaal gaan vloervullers Appleblim, Loefah, Rustie, Hudson Mohawke en Gumnaam hun reputatie eer aan doen.

Tussen al dit muzikaal geweld staan de chicks van Le Corps Mince De Francoise hun mannetje. Op het afgelopen Eurosonic festival rockten deze chicks al de Vera en tijdens Clash doen ze dit nog eens dunnetjes over. Vuige teksten met ruige beats, ofwel; chicks with dicks!

Clash symboliseert de letterlijke ‘botsing’ tussen allerlei dancestromingen en de kunst- en theaterwereld en daar kun je niet omheen. Er zijn diverse theateracts die de bezoeker zullen verrassen, zoals Mieke Maaike’s obscene kapsalon, Spoort van theatermaker Vincent de Rooy en er is media-kunst van o.a. Nova Jiang en Joris Witvliet. Extra bijzonder is de VJ-reallifesoap die collectief Nou & Herkauw i.s.m. studenten van de Academie voor Popcultuur en diverse Groninger VJ’s speciaal voor Clash maakt. Een unieke show met beeldgebruik van real life soaps geschoten door Clash bezoekers én artiesten die op Clash staan. Nieuw op Clash deze editie is de beeldende kunst. De Oosterpoort wordt omgetoverd tot een grote expositieruimte volop videokunst, performance, sculptuur, street-art, graphic-design, geluidskunst, fotografie, schilderijen en illustraties:

3 opmerkingen

 
niet beter dan ooit ;)
beetje ver voor een feest tot 5 uur :(