Partyflock
 

Bar Weinig presents: Le Guess Who?!

gepubliceerd door , op
Bar Weinig presents: Le Guess Who?!
27 november 2008
Bijna een jaar na de allereerste editie komt Bar Weinig op 29 November terug met de grootste line-up tot nu toe. Waar tot op heden (slechts) een grote buitenlandse artiest op de flyer sierde zijn dat er bij de Le Guess Who?! Editie drie! Het Le Guess Who?! Festival is in het leven geroepen om Canadese muziek te promoten in Utrecht, met bands als Beachhouse en Melissa Auf Der Maur op de donderdag en de vrijdagavond laat de Tivoli het neusje van de (Canadese) zalm zien op het gebied van pop en rock. Bar Weinig doet op zaterdag precies hetzelfde, maar dan op het gebied van dance. The Mole, Fairmont en Pan/Tone aka Sid LeRock zijn stuk voor stuk artiesten van wereldformaat. Bar Weinig is dan ook zeer vereerd ze alle drie op een en dezelfde affiche te mogen presenteren.

Pan/Tone, de grote vriendelijk reus met indiaans bloed in zijn aderen, zal het eerste live optreden van de avond verzorgen. Zijn sets waren eerder al te horen op de Pixel avonden in de 11, Amsterdam en daar maakte hij zo veel indruk dat we op deze Canada editie niet konden overslaan. Zijn nieuwe album Skip The Foreplay maakt op dit moment furore over de hele wereld en zijn zeer diverse livesets brengen elke dansvloer aan het dansen.

De tweede grote artiest van de avond is niemand minder dan Fairmont. De uit Toronto afkomstige Jake Fairley maakt al jaren op zeer hoog niveau muziek. Wereldwijde bekendheid vergaarde hij met zijn hit Gazebo, maar zijn onlangs verschenen album Coloured In Memory laat zien dat nog veel meer in zijn mars heeft. Het is niet voor niets dat muzikaal wonderkind James Holden Fairmont al jaren tot vast lid van de Border Community familie rekent. Zijn sets zijn diep, meeslepend, melancholisch en euforisch tegelijkertijd. Zijn sound is lastig met woorden te omschrijven; kom het zelf aanschouwen is het advies.

De avond zal volledig in stijl worden afgesloten door niemand minder dan The Mole. Hij komt van origine uit Vancouver maar woont net als Pan/Tone in Berlijn. Waar de hierboven beschreven artiesten geclassificeerd worden als techno of progressive is The Mole een House artiest met een hoofdletter H. Hij haalde zijn inspiratie voor zijn onlangs veschenen album; As High As The Sky, voornamelijk uit oude disco, funk en soul. Dit album, wat verscheen op het befaamde Wagon Repair label van Mathew Jonson, kan gerust een van de beste albums van het jaar genoemd worden. Het zorgde dan ook voor zijn doorbraak bij het grote publiek. Met gepaste trots deelt Bar Weinig mee dat de nieuwe Bar Weinig mixsessions door niemand minder dan The Mole verzorgd wordt. Voor de liefhebbers die zijn Resident Advisor podcast kennen: hij is net zo vet!

De avond zal geopend worden door organistor Jorn Liefdeshuis. Jorn vergaarde bekendheid met het organiseren van verschillende clubavonden door heel Nederland. Als DJ timmert hij ook steeds harder aan de weg. Zijn naam, afgeleid van het engelse lovehouse zegt genoeg.

De voorverkoop is reeds gestart via de bekende voorverkoop adressen. De avond zal rond 11 uur starten en 7 uur later gaat de muziek weer uit.

4 opmerkingen

Ik heb er ook zin in!
Mooie muziekjes
Hoppa! veel plezier! beloofd een goed feestje te worden!