Partyflock
 

Festival Impact

anoniem gepubliceerd op
Festival Impact
7 september 2008
Aftellen
Stichting Impact kan bijna niet meer wachten… Aanstaande zondag 14 september is het zover: de derde editie van het gratis toegankelijke Festival Impact! Gezien het enorme succes van de afgelopen twee jaar, zijn de verwachtingen van het Helmondse publiek hooggespannen. Impact is er van overtuigd deze meer dan waar te gaan maken, met een muziekprogrammering van formaat en zeer diverse culturele activiteiten. Festival Impact 2008 biedt voor ieder wat wils. Het aftellen is begonnen!

Stichting Impact
Impact is een jongerenstichting, die zich sinds 4 jaar inzet om onze mooie stad voor de jeugd van Helmond en omstreken aantrekkelijker te maken, door middel van het organiseren van allerlei culturele evenementen. Het meest bekend hiervan is ongetwijfeld Festival Impact. Jaarlijks georganiseerd, gratis toegankelijk, divers geprogrammeerd en gesitueerd in het centrum van Helmond.

Vorig jaar vond de tweede editie van Festival Impact plaats, wat met een bezoekersaantal van ruim 25.000 mensen een enorm succes was! Aan de vrijwilligers van Impact dus de zware maar dankbare taak om de derde editie dit jaar nog groter en spectaculairder te maken. Impact garandeert dat dit, mede door de aanwezigheid van zeven binnen- buitenpodia en allerlei culturele activiteiten, absoluut gaat lukken! Na een jaar keihard werken belooft Festival Impact wederom HET feest te worden dat je niet kán en niet mág missen! Noteer zondag 14 september dus in je agenda!

Artiesten
Impact presenteert met trots een muzikale line-up van uitzonderlijk niveau. Op het Bavaria Mainstage zullen de volgende namen act de presence geven: het Helmondse Dreamcatcher, Dennis, Moke, Yes-R, Leaf en tot slot Kraak & Smaak! Omdat Helmond en regio zoveel talenten kent is besloten om dit jaar wederom twee regionale podia te plaatsen. De Kasteellaan is de locatie van het GameMania Rockpodium, waarop o.a. local heroes Act Forward en The Hummingbirds alsmede Morning en The 925s het publiek zullen bestoken met oldschool hardcore, smerige bluespunk, sferische metal en ranzige rock! Op de Steenweg staat dit keer het Woonpartners Urban/Poppodium, met onder andere de future-crossover van William Wixley, de feel-good pop van Bootizm en de rhymes en flows van La Melodia.

Vanwege het grote succes van vorig jaar is de dance area dit jaar weer op De Markt te vinden. De Markt biedt volledig de ruimte om lekker te dansen op de vette klanken van Boemklatsch, Bart Claessen en Don Diablo, grote namen in DJ land! Laatste spectaculaire toevoeging is techno-idool Bart Skils! Dit jaar wordt het dance area-terrein tot onze spijt afgehekt en zal er bij binnenkomst gecontroleerd en gefouilleerd worden. Verder is toegang alleen mogelijk voor personen van 16 jaar en ouder.

Culturele activiteiten
Zoals gezegd is ook aan cultuur dit jaar erg veel aandacht besteed. Ten eerste zullen in de Scalazaal aan de Steenweg naast optredens van tonprater Naadje Pet en Theatersportvereniging Extra Stout enkele prachtige theatervoorstellingen worden verzorgd door het KunstKwartier. In café Zeezicht staan verder spoken word en rap poetry centraal. Creatieve uitingen en diepgaande bespiegelingen zullen onder andere door Jee Kast en Zanillya Farell tot je gebracht worden. De Kanaaldijk Noord-West wordt omgetoverd tot een cultuurmarkt waar allerlei bedrijven en (charitatieve) instellingen zich aan het publiek zullen presenteren. De Veestraat zal iedereen in het oog springen door een graffiti-wall van ruim dertig meter. Ook komen hier straatartiesten en straatmuzikanten hun kunsten vertonen. Op de Smalle Haven tot slot worden onder andere capoeira-, djembé-, en jongleerdemonstraties gegeven. Ook wat betreft culturele activiteiten biedt Festival Impact dus volop mogelijkheden er een fantastische dag van te maken!!

De complete programmering en overige info is te vinden op: www.festivalimpact.nl

Dank
Stichting Impact wil met nadruk haar hoofdsponsors Bavaria, Woonpartners, Het Eindhovens Dagblad en het ROC ter AA heel hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken van dit geweldige jongerenfestival.

Oproep
Tot slot nog een dringende oproep vanuit Impact aan alle jongeren (en ouderen!) in de regio:

“Wij hebben nog een aantal vrijwilligers nodig die ons willen komen helpen bij het afbreken van alle podia, stellages, hekwerken enzovoorts na afloop van het festival!! Je zou ons een enorme dienst bewijzen als je een paar uurtjes komt helpen, en je helpt op die manier mee om Helmond leuker te maken voor jezelf en je vrienden, want dat is waar wij van Impact ons voor inzetten! Dus laat die spierballen rollen en help ons! Voor beide functies geldt dat je gedurende werktijd gratis (non-alcoholische) consumpties krijgt en na het festival ontvang je een uitnodiging voor het grote Impact-vrijwilligersfeest! Zou je zelf willen helpen, of weet je iemand, dan laat het ons weten via personeel@stichting-impact.nl. Heel graag tot ziens op 16 september!”

‘Stichting Impact, vóór en dóór jongeren!’

3 opmerkingen

Super! (y)

maar ik heb toch gekozen voor Sneakerz......
Artiest {SHOWLIST artist 115240, 30016}
Jaja stichting Impact heeft het weer voor elkaar:jaja:(Y)
Zeker aanwezig(met natuurlijk promostuff voor Hard Fusion;) )
Act Forward vet bandje al keer mee mogen maken

btw super strak die Goa en Drum n Bass dj's!!!!