Partyflock
 

Q-dance Music Store

gepubliceerd door , op
Q-dance Music Store
10 juni 2008
OrganisatieQ-dance Site
Wie het enorme woud van de harde dance releases betreedt ziet na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer. Waar moet de liefhebber van harde dance online zijn noodzakelijke muziekvoer vandaan halen? Bij voorkeur op een snelle en overzichtelijke manier, waarbij de kwaliteit en exclusiviteit van de gekochte muziek gegarandeerd is. Vanuit je luie stoel online winkelen in de wereld van digitale delicatessen wordt een stuk eenvoudiger. Met de Q-dance Music Store is een download portal geopend voor liefhebbers van de hardere dancestijlen. Iedereen met een hart voor hardstyle, hardcore, techno, hardtrance of de andere harde stijlen zal in deze winkel volledig aan haar trekken komen.
Q-dance wil met deze downloadportal een breed en internationaal draagvlak creëren voor de sound waarvoor zij staat. Het aanbod betreft het hele spectrum aan harde dancestijlen: van brute terror tot stevige techno. Muziekliefhebbers kunnen vanaf zaterdag 14 juni – de dag van Defqon.1 - hun favoriete beukstijlen eenvoudig en goedkoop downloaden.

Behalve losse tracks, artiestenalbums en compilaties zal de Q-dance Music Store zich richten op het aanbieden van zoveel mogelijk sets van de Q-dance feesten en andere harde dance-evenementen. Een ander belangrijke speerpunt is het aanbieden van nieuwe muziek rechtstreeks uit de studio’s van de beste harde artiesten. Het portal is daarmee de uitgelezen kans voor dj’s en producers om zich nadrukkelijk online te profileren. De belangrijkste harde labels zijn dan ook direct vertegenwoordigd in de Q-dance Music Store. Denk hierbij aan Fusion, Scantraxx, Traxtorm, Titanic, Neophyte Records en uiteraard Q-dance Records.
Het portal is zeer gebruiksvriendelijk en werkt op dezelfde manier als het bestaande Dance-Tunes.com. Ga naar Q-dance.nl en klik op de button van de Q-dance Music Store. Men registreert eerst en logt vervolgens in, waarna zogenaamde credits kunnen worden aangeschaft als betaling voor de tracks of albums. Wanneer je al geregistreerd bent bij Dance-Tunes, kun je met hetzelfde profiel ook terecht in de Q-dance Music Store. Q-dance zal jullie middels de mix van de week, tune van de week en album van de week up-to-date houden over de laatste ontwikkelingen in de harde dance.

Vlak na Defqon.1 zullen de eerste sets van het festival online gaan. Onder de eerste aanmelders van de Q-dance Music Store worden vier creditbundels, met elk een waarde van € 50,-, verloot. Hiervoor dien je te registreren en je gebruikersnaam door te mailen naar musicstore@q-dance.nl. Deze actie loopt door tot zondag 22 juni, zorg dus dat je er op tijd bij bent!

115 opmerkingen

 
fucking cd-rips liveset-rips kun je daarkopen ja. mafkezen
Uitspraak van Qre8ive op zondag 15 juni 2008 om 17:32:
't is algemeen bekend dat DJs niet verdienen op producties binnen de hardstyle scene... daarom kosten goeie djs ook genoeg, waardoor het weer doorverrekend word in de entreeprijs . Echter vind ik wel dat een website als Dance-Tunes wel 320kbps MP3 zou moeten bieden, gezien het vooral DJs zijn die muziek kopen. Muziek downloaden voor persoonlijk gebruik is immers nog steeds niet illegaal dus waarom mp3s kopen voor persoonlijk gebruik als het downloaden niet illegaal is. Zelf koop ik afentoe wel eens een mp3 als ik deze echt goed vind en verder vinyls van klassiekers (als de staat ervan nog goed is dan is het leuk om te sparen)

(Y)
 
lal 1 en al whine...
boeie dat er mensen willen betalen en mensen niet :) nieuwsgroepen ftw
Uitspraak van actief op maandag 16 juni 2008 om 07:47:
fucking cd-rips liveset-rips kun je daarkopen ja. mafkezen

dr staat gewoon duidelijk bij of iets van n album komt of niet..
Wanneer je op een track klikt staat er duidelijk bij wat de lengte is en of het een radio edit is of niet. Het zijn in ieder geval geen losse tracks die uit een mix komen. Wanneer je een mix album koopt bijvoorbeeld CD1 van Defqon.1 dan kun je wel skippen tussen de gemixte nummers. Da's handig in je ipod, maar dit zijn dan natuurlijk niet de full versions!!!! Dat geldt voor alle mix cd's of albums die je download.

De shop is pas net open.. Denk dat er snel meer content komt. Ik vind het een goed verhaal. Een harde winkel bestond nog niet online en 192 is prima voor de doorsnee gebruiker. I-Tunes is maar 128kbps. Wanneer ze 320 zouden verkopen zou dit bovendien ook weer duurder zijn.

Overigens hebben ze een goede helpdesk, dus mocht er iets aan de hand zijn dan kan je ze gewoon mailen!
tevens kan persoon X met een klein handig programmaatje een setje van 192 Kbps omzetten naar hoogstaand geluid of wave format

Als de bron ruk is, kan je er geen enkel programma overheengooien die dat omhoog haalt.
Uitspraak van D-Nial op maandag 16 juni 2008 om 00:52:
Ik kan er dus gewoon inloggen met mn profiel van dance-tunes en de credits die ik daar had heb ik in deze shop ook gewoon, dus in principe niks nieuws.

Met mijn login werd ik dus gewoon geweigerd.
net als bij dancetunes de livestes gratis als podcast ;) dat zal wel beter zijn...
laatste aanpassing
Uitspraak van SuspiE op maandag 16 juni 2008 om 11:28:
Met mijn login werd ik dus gewoon geweigerd.

Ik wilde me registreren met 'D-Nial', stond dat die naam al in gebruik was. Ik dacht: dat kan niet dat er nog iemand is met die nickname die zich in de korte tijd dat q-dance music open is heeft geregistreerd.

Ik dus proberen met mn login-gegevens van Dance-Tunes en die deed gewoon.
 
Net even een kijkje genomen. Ze vragen gewoon 1,50 voor een track van 2 a 3 minuten die van een cd afkomt. Je bent echt gek als je daar je spul gaat kopen.
Lang leve Juno (H)
 
je gaat tog niet betalen terwijl je de cd al van 4usonly ken hale en de live sets van musicinqontrol :loser:
 
whehe het afzetten van nietsvermoedende hardstylerts zet zich voort :)
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 16 juni 2008 om 17:32:
je gaat tog niet betalen terwijl je de cd al van 4usonly ken hale en de live sets van musicinqontrol :loser:

lol 4usonly moet je ook voor betalen om te registreren :loser:
Uitspraak van Wackiejacky op zondag 15 juni 2008 om 12:27:
(ipv het gelijk over zakkenvullen te hebben, moeten die DJ's en organisaties van de lucht leven ofzo? Djeez!).

Sorry Jacky maar dit gaat me toch echt wat te ver :\..
Uitspraak van Qre8ive op zondag 15 juni 2008 om 17:32:
't is algemeen bekend dat DJs niet verdienen op producties binnen de hardstyle scene... daarom kosten goeie djs ook genoeg, waardoor het weer doorverrekend word in de entreeprijs . Echter vind ik wel dat een website als Dance-Tunes wel 320kbps MP3 zou moeten bieden, gezien het vooral DJs zijn die muziek kopen. Muziek downloaden voor persoonlijk gebruik is immers nog steeds niet illegaal dus waarom mp3s kopen voor persoonlijk gebruik als het downloaden niet illegaal is. Zelf koop ik afentoe wel eens een mp3 als ik deze echt goed vind en verder vinyls van klassiekers (als de staat ervan nog goed is dan is het leuk om te sparen)

daar gaat der verhaal haha!
 
Ik hou het op cd's kopen die tastbaar zijn.

Mp3 worden gratis gedownload
 
192 of 320 net of de doorsnee hardstyle liefhebber daar wat van merkt... Bovendien zullen de meesten het verschil niet eens horen tussen 128 en 320 :P Ik zal m'n oren iig niet spitsen om te luisteren of het 192 of 320 is.

slsk :respect:

grts Herrie
laatste aanpassing
tussen een 192 kbps of een 320 kbps die rechtstreeks uit een studio-opname komt, hoor je geen verschil als je deze via je normale stereo of headset luistert. Als je een perfect gehoor hebt (dus dan ben je iemand die op feesten altijd met oordopjes in zit), en een zeer goeie geluidsinstallatie thuis hebt staan, en natuurlijk nooit een headset op hebt (discman/ipod whatever), dan KUN je dit verschil wellicht horen. En dan nog alleen als je geconcentreerd gaat luisteren.

Verder staat er nadrukkelijk op de website dat de tracks niet bedoelt zijn voor meer dan persoonlijk gebruik. Jammer voor de dj's onder ons die geen promo's krijgen, maar aan de andere kant zou een 320 kbps, als ze hem al zouden verkopen, duurder zijn.

De reden dat ze hem niet verkopen is omdat deze anders net zoals de 192 illegaal op het net verschijnt, en er dus mensen die zich dj noemen zijn, die deze tracks, zonder ervoor betaalt te hebben, of zonder toestemming van de auteur, gaan draaien voor publiek. Wat een overtreding is van de wet die hierop berust.

Uiteindelijk belanden die 320 tracks ook wel op het net, zo naief zijn ze nu ook weer niet, maar tenminste met iets vertraging. Zodat de dj's die deze tracks legaal 320 kbps hebben gekocht , of de promo hebben gekregen, deze nog een tijdje 'exclusief' kunnen draaien.
laatste aanpassing
 
Artiest San Miquel
192 van een goeie bron klinkt uitstekend...
niet zo zeveren :P
 
Uitspraak van Dennis85 op zondag 15 juni 2008 om 23:03:
Waarom muziek kopen als alle livesets van Defqon al gratis op nieuws groepen staan?

omdat het betere kwaliteit is :\

maar vind het niet echt goedkoop ofzo :S
Artiest BeeVee
goed inititatief van Q-Dance :jaja:
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 17 juni 2008 om 16:21:
omdat het betere kwaliteit is

maar vind het niet echt goedkoop ofzo

Nou als dat het enige is...:S Mooier dan flac bestanden kan t niet klinken lijkt me, als vindt je die niet heel veel.
Uitspraak van Diminish op zaterdag 14 juni 2008 om 10:48:
er is een verschil tussen een 192 aanlevering vanuit de studio... of een illegale 192k vinyl rip, over een mengpaneeltje van 3x nix... :P

Maar er is ook verschil tussen een 192 uit de studio en een 320 uit de studio.

Ik vind het echt kut, als je legaal muziek aan wilt bieden moet je wel met iets goeds komen, je weet immers dat je concurrentie hebt (en concurren met gratis is moeilijk).
Uitspraak van Scott Marten op zaterdag 14 juni 2008 om 10:53:
Wav= :D
320= :/ :s
192= :(

F#ck Mp3

Wav vind ik ook weer een beetje overdreven...
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 61507, 38666, 43052, 35651, 5418}
Uitspraak van verwijderd op maandag 16 juni 2008 om 17:32:
je gaat tog niet betalen terwijl je de cd al van 4usonly ken hale en de live sets van musicinqontrol

respect music is buy music :loser:
haha de meeste mensen horen het verschil idd niet eens tussen een 192 en 320, 128 daarintegen hoor je wel degelijk. Ik bedoel iedereen loopt te zeuren over mp3's maar hebben jullie enig idee wat er allemaal veranderd als een nummer op vinyl word gezet,
moet je bv eens luisteren naar het stereobeeld van een vinyl en het zelfde nummer rechtstreeks uit de studio. of het dynamisch bereik van vinyl bv.
maargoed als je het keihard door de speakers hoord denderen merkt toch niemand het meer.
gewoon de zwarte Dance-Tunes dus.....
Top :) Hoop dat het aanbod lekker breed gaat worden.

Wat een gezanik over illegaal downloaden. Artiesten zitten uren in de studio om dikke tracks te bouwen, waar wij op los kunnen gaan. Van mij mag je t illegaal van t web trekken, maar koop die shit dan wel als je het echt digt. Zo blijft de dance scene iig gezond en blijft er kwaliteit uitkomen.
Uitspraak van Qre8ive op zondag 15 juni 2008 om 17:32:
Muziek downloaden voor persoonlijk gebruik is immers nog steeds niet illegaal dus waarom mp3s kopen voor persoonlijk gebruik als het downloaden niet illegaal is

omdat op slsk vaak slechte vinyl rips te vinden zijn met gekraak erdoor, of cd rips van halve nummers (uit mixjes) met een bitrate van 128 :O

maar 320 zou een goede zaak zijn (Y)

Uitspraak van Sunboom op dinsdag 17 juni 2008 om 20:53:
Wav vind ik ook weer een beetje overdreven...

niet als je artiest bent, want dan kan je ze op cds zetten en in je set draaien :)