Partyflock
 

Line-up Mystery Land bekend

gepubliceerd door , op
Zaterdag 23 augustus wordt dit jaar een bijzondere dag. Mystery Land, Nederlands oudste dance-festival, viert dan haar 15e verjaardag in de gemeente Haarlemmermeer. Het festival op het Voormalig Floriadeterrein pakt voor deze gelegenheid, hoe kan het ook anders, weer flink uit. Deze editie staan er meer optredens en acts dan ooit, en de bezoeker wordt als vanouds getrakteerd op veel meer dan er te zien en te beleven valt op één dag. Straattheater, bizarre acts, melige workshops, intieme restaurantjes, kleurrijke bouwsels en alle andere verrassende zaken die de bezoeker keer op keer ontdekt, zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met Mystery Land. En dan nog de muziek. Met 18 podia en meer dan 150 artiesten op het programma, onder wie David Guetta, Richie Hawtin, Fedde le Grand, Tiësto, Roger Sanchez, Green Velvet, Marco V, Chuckie, Boys Noize, The Prophet, Loco Dice, Isis, Rush en De Jeugd van Tegenwoordig, kan het niet anders dan een extra feestelijke editie worden.

Bij deze het volledige programma;
Mainstage
Op het zuidelijk deel van het voormalig Floriade terrein, tussen de bomen en het water in, staat de Mainstage. Ieder jaar alleen al de moeite waard om naar te kijken, al is het bijvoorbeeld alleen maar bij de afsluitende vuurwerkshow. Muzikaal gezien staan er natuurlijk weer louter toppers op het programma. Onze eigen Hollandse helden worden afgewisseld door internationale top DJ’s als de Franse meester David Guetta, minimal en techno grootheid Richie Hawtin, het groene wonder Dr. Lektroluv en de ongekroonde koning van Ibiza Tocadisco.

David Guetta
Richie Hawtin
Laidback Luke
Tocadisco
Marco V
Dr. Lektroluv
Erick E
Isis
Hosted by Lex Empress

Flamingo Nights
Flamingo heeft inmiddels een flink aantal wereldwijde hits uitgebracht met als voorlopig hoogtepunt ‘Put your hands up for Detroit’ van Fedde le Grand. De Flamingo Nights vertalen de sfeer van het label naar de dansvloer waarbij het verrassingselement en diverse live artiesten centraal zullen staan. Label eigenaren Fedde en Funkerman hebben een verrassend programma samengesteld voor Mystery Land met als speciale gast Camille Jones. Green Velvet is uitgenodigd voor een op voorhand legendarische “vroeg in de middag” dj-set. Het is het Flamingo Nights debuut op een festival.

Fedde le Grand
Green Velvet
Funkerman
René Amesz
Patric La Funk
Bjorn Wolf & DJ Johnstar
Special guestCamille Jones (live)
Andy & Dorothy Sherman (live)
Hosted by MC Gee

De Techno
De grootste tent op Mystery Land, is dit jaar simpelweg ‘De Techno’ gedoopt. De technisch begaafde Liebing, de aanjager van de new wave of techno Valentino Kanzyani en Murder Boys Surgeon en Regis staan naast onze eigen techno koning Steve Rachmad, formatie Rejected en coming man Wouter de Moor. Als afsluiter de twee meter lange kontschoppende DJ Rush, die overigens deze zomer nergens anders op een Nederlands festival staat. Het is wat het is en dat is in dit geval ouderwetse rollende techno.

Rush
Chris Liebing
Valentino Kanzyani
British Murder Boys
Steve Rachmad
Rejected (Joris Voorn en Edwin Oosterwal)
Wouter de Moor
Hosted by MC Dice

Hey!
Eén van de boegbeelden van de Vaderlandse Techno heeft dit jaar terecht een eigen area op Mystery Land. Net als al de muziek van de Rotterdammer ademt de door hem samengestelde line-up louter kwaliteit. Paul Kalkbrenner van het Berlinnse Bpitch label bestookt de wereld met techno waar je U tegen zegt. Naast Loco Dice, die vorig jaar een legendarische set draaide op Mystery Land staan ook Martin Buttrich en Dave Ellesmere op het programma. André Galuzzi staat garant voor zwetende, diepe techno van Duitse snit. Master of Ceremony in de Hey! area is good old MC Marxman.

Michel de Hey
Loco Dice
Martin Buttrich
Paul Kalkbrenner
André Galluzzi
Dave Ellesmere
Warren Fellow
Hosted by MC Marxman

Rauw
Rauw is de zeer succesvolle maandelijkse club avond van feestaannemers Meubel Stukken die internationaal hoge ogen gooit. Rauw beukt erop los en houdt wel van een smerig sausje. Het Rauw geluid kan niet over 1 kam geschoren worden. Noem het Rock&Rave, noem het Fidget-Armageddon, noem het 21st Century Disco Punk.... Rauw staat al jaren garant voor één van de hotste plekken op Mystery Land, en dit jaar beloofd het tentdak er nog veel harder te worden afgescheurd dan ooit te voren. Je bent gewaarschuwd!

Joost van Bellen
Boys Noize
GOOSE (live)
Larry Tee
DJ Mehdi
The Walk & Rogerseventytwo

Stealth
Voor de eerste keer zal Stealth Records een area hosten op Mystery Land. Dit gerenommeerde label van Roger Sanchez zal alles uit de kast halen om er een onvergetelijke dag van te maken. Met een steady flow aan clubhits heeft Stealth Records internationale faam opgebouwd in de scène, hetgeen mede geresulteerd heeft in een Beatport Golden Sales Award. Verwacht de beste (inter)nationale dj's en producers, waaronder Dirty South en natuurlijk Roger Sanchez zelf die afsluit met een 4 uur dj-set (!) zoals alleen de S-Man dat kan.

Roger Sanchez (4 uur dj set)
Dirty South
Tom Stephan
Eddie Thoneick
Bart B More
Tom de Neef

All is One
All is One presenteert: de Vallei der Mysteriën All is One neemt je dit keer mee naar de Vallei der Mysteriën. Waan je door de mist en laat je bedwelmen door betoverende klanken, benevelende geuren, onverklaarbare figuren en mystieke beelden. Kom en ontrafel het mysterie van All is One. Zoek en gij zult vinden. Dit jaar met een extra muzikale area van de underground helden van Dekmantel. Bij All is One is alles mogelijk, zelfs het onmogelijke…. Wie durft?

Isis
Tobi Neumann
Arjuna (Aka The Junkies)
Philip Young
Egbert-Jan Weeber
M-Cecile
Krien
Tommy van Huystee

Dekmantel
San Proper
Thomas Martojo
Jan van Kampen
Casper Tielrooij
MJ
Reynier Hooft
Dave Hagen

Dirty Dutch
Sinds 2006 is Dirty Dutch op Mystery Land de plek voor dikke house en andere diverse muzieksoorten gedraaid door top DJ’s van Hollandse bodem. Een wederom stijf uitverkochte editie in de HMH in het afgelopen najaar maakt de drang naar meer in 2008 alleen maar groter. DJ Chuckie, drager van het concept en inmiddels tot zes keer toe bekroond tot Nederlandse beste club DJ, ziet Dirty Dutch als een platform voor top DJ’s die op basis van liefde voor diversiteit en draaistijlen bijeenkomen om gezamenlijk één unieke sound te creëren.

Chuckie
ROOG
Benny Rodrigues
Lucien Foort
Ricky Rivaro
Ryan Marciano & Sunnery James
Hardwell VS R3HAB
Jody San
Norman Soares
Hosted by Zawdi MC MC, MC Andy Sherman & Dorothy Sherman

GirlsLoveDJs
GirlsLoveDJ’s jaargang nummer 3 op Mystery Land. Onder het afdak
van het prachtige Haarlemmermeerpaviljoen is het all about fun, vrijheid, blijheid en de mogelijkheid om ongegeneerd los te gaan! Het muzikale concept van GirlsLoveDJ’s zit als volgt in elkaar: draai 45 minuten lang je favoriete dansplaatjes. De muziekstijlen zijn grenzeloos, van house tot rock & roll, van hiphop tot classics, van techno tot chansons en weer terug. Dit jaar met als speciale act de heren van De Jeugd van Tegenwoordig. Alles onder het mom van ‘verras je medemens, verleg je grenzen, wees origineel en zorg dat we los gaan’!

De Jeugd van Tegenwoordig
Jim Aasgier
Lars Vegas
Vanilla Nice
Melly Mel
Mr. Wix
Irwan & FLAVA
The Flexican
Rubywax & Missing Links
Hardwell
The Partysquad
The Freshest Kidz
Off the Wall
MC Powpow


In Search Of Sunrise
Na zijn weergaloze set in 2004 op de Mainstage keert Tiësto eindelijk weer terug naar Mystery Land. Dit maal voor een absolute primeur in festivalland; Tiësto host zijn eigen area! Gebaseerd op de sound van ‘In Search Of Sunrise’ presenteert ‘s werelds grootste dj een muzikale reis die zijn gelijke niet kent. Met de geboren Brabander hebben we ook gelijk een hoogtepunt te pakken, hij zal op Mystery Land een vier (!) uur durend solo-optreden verzorgen.

Tiësto (4 uur dj set)
Chris Lake
Nic Chagall
First State
Airbase
Mat Zo
Hosted by MC Gunner

Eclipse
Beleefde trance pas tegen het einde van het vorige millennium haar doorbraak bij het grote publiek, in 1994 konden tijdens Mystery Land op de Maasvlakte te Rotterdam de echte liefhebbers al helemaal uit hun dak op deze muziekstroming in de Eclipse tent. Nu is het de vraag of de term ‘trance’ nog wel voldoende dekking geeft voor wat de keur aan artiesten hier dit jaar gaat neerzetten. Met invloeden uit diverse andere muziekstijlen, zoals techno, progressive maar ook rock en popmuziek is trance breder en gevarieerder dan ooit tevoren.

Marcel Woods
Sean Tyas
Menno de Jong
Kyau & Albert
Ronald van Gelderen
Ernesto vs Bastian
Jochen Miller
Yves V
Hosted by Mighty Mike

ExPornstar
Als een ware god ontvangen worden? Dat kan! Ex Porn Star neemt je dit jaar mee op een tropische expeditie naar verre oorden. Laat je verrassen door meisjes in een klederdracht van rieten rokjes en kokosnotenbikini's, die klaar staan om je te verwennen met inheemse drankjes en spannende optredens. Met vaste boegbeelden als Jean en Tony Cha Cha biedt Expornstar haar bezoekers weer een scheutige lading kinky vertier met een knipoog.

Jean
Tony Cha Cha
Hitmeister D
Jeremaine S
Jaziah
Billy the Klit
Jeroenski
Wiebthroat
Randy G. Blomstar
Quintin

Q-dance
Als Mystery Land zes jaar geleden een nieuw onderkomen vindt op het voormalige Floriadeterrein betekent dat tevens een voortzetting van een nieuwe en oorverdovende area, die in 2001 op het Six Flags terrein geboren wordt. De prachtig gelegen “Q-stage” is uitgegroeit tot een plek waar jaarlijks ruim 15.000 liefhebbers samenkomen om het Nederlandse festivalseizoen op luidruchtige wijze af te sluiten. Een muzikale achtbaanrit die dit jaar met hardtrance en harddance begint om via hardstyle, Belgium beats en French-tek bloedstollend te eindigen met een dubbele looping vol early rave en hardcore. Fasten your seatbelts please!

The Prophet
Zany
Technoboy & Zatox
D-Block & S-te-Fan
LIVE: Brennan Heart presents Blademasterz
Lady Dana
Alpha²
Wildstylez
Fausto
Hosted by MC Ruffian

R_aw
Vorigjaar kreeg de harde, pure en experimentele sound van r_AW voor het eerst een podium op Mystery Land. Wegens succes geprolongeerd. r_AW is mmens en intens en wordt voortgestuwd door een toegwijd publiek, een positive vibe, heftige sfeer en underground vitaliteit, aldus de organisatie zelf. Harde techno tot vernieuwende industriële hardcore van onder andere Rude Awakening het alternatieve alter-ego van The Third Movement bass Sebastian Hoff, de mooie maar snoeiharde Française Daisy, Jamie Ball en publiekslieveling Peaky Pounder

Mattikk
Mutine
Jamie Ball
N-Vitral
Somatic Responses
Husz
Rude Awakening
Peaky Pounder
Daisy
Noisia
The DJ Producer

Pussy Lounge
Boven op de berg, daar zal het er tijdens deze editie van Mystery Land heter dan ooit aan toegaan. Want als er ergens niets te gek is, dan is dat wel op Pussy Lounge! Verwacht hier dan ook de mooiste dames, verfrissend en juist heet entertainment, pokerfanatiekelingen, een doorgedraaide neger, veel, heel veel drank aangevuld met de gezelligste muziek (van harddance tot de oldschool klappers van weleer). 

De muzikale invulling zal op Mystery Land verzorgd worden door niemand minder dan Pavo, Lady Dana, The Viper, Lars, Genius, Yves, Tristos Savvas uiteraard aangevuld door de resident The Darkraver.

The Darkraver
Lady Dana
Pavo
Tristos Savvas
Lars Tindy
Yves
Genius
The Viper
Hosted by MC Alee

classics 15 jaar Mystery Land
Geen 15 Jaar Mystery Land verjaardag, zonder een 15 jaar Mystery Land classics podium. Back to back sets van DJ’s die eerder, zo niet veel vaker, op een podium op Mystery Land hebben gestaan de afgelopen 15 jaar. Een unieke back to back set van DJ Per met Remy, gelegenheids duo Jean & Marcello, Cellie, Ambient Daan, Ronald Molendijk, Miss Monica, Spider Willem, Bas, Ram, Lady Dana en DJ Francois... ze zijn allemaal gestrikt om voor deze speciale gelegenheid back to back de allerbeste platen van de afgelopen 15 jaar te komen draaien.

Cellie & Ambient Daan
Remy & Per
Jean & Marcello
Ronald Molendijk & Miss Monica
Spider & Bas & Ram
Lady Dana & DJ Francois & MC Francois

Nepco
Het is een van de leukst bewaarde geheimen van Mystery Land.
Circus Nepco strijkt dan ook dit jaar gelukkig weer neer in het sprookjesbos voor een marathonsessie performances, live muziek en vervreemdende soundtracks van de band "Artificial Happiness" Met je hoofd in een roze wolk van zoetsappigheid drink je prosecco met roze kikkers. De band maakt muziek met diverse occulte instrumenten in hun onnavolgbare stijl: een mix van van serious marshmellow en arthouse.

Haik Seth Paul: synthesizer
Terrence Samson: percussion
Pure Lover Avi: flute
Helene Bolle: vocals
Lennart Vader: dj Pinky
Keijser: ratel/hoorn
Het programma van het Theaterplein volgt binnenkort. De rest blijft voorlopig nog een verrassing...

Kaartverkoop à € 59,50 exclusief de verkoopfee is inmiddels gestart vvia TicketOnline.nl, 0900 – 300 6000 (45 cpm), Free Record Shop, alle filialen van Ticketbox en de bekende voorverkoopadressen.

Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery

247 opmerkingen

vroeger zoals bussloo en gorkum waren vet en snachts daarna was ikklaar met mistery land kut lokatie en overdag dat hoort gewoon niet en waar is de echte hardcore gebleven ?????????
 
Uitspraak van Eel..HOPPA! :woop: op zaterdag 24 mei 2008 om 16:40:
yess hakku op erick e..

vergeet je
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 24 mei 2008 om 06:19:
De jeugd van tegenwoordig.....

niet?

:lol:
 
hatseflats!! Weer van de partij dit jaar!! kaartje al binnen!!
:bounce:
laatste aanpassing
 
Artiest {SHOWLIST artist 27347, 52419}
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 23 mei 2008 om 14:32:
maar toch niet helemaal mijn line-up, ach genoeg festivals met wel 'mijn' line-up

helemaal mee eens!!!!!1
veel gezien misteryland 1993 lelystad 1996 bussloo 2001 sixflaxs vechtsebanen indoor,,
Uitspraak van Meneer Rood op vrijdag 23 mei 2008 om 15:35:
wat een waardeloze line-up!!!!!!! de goeie dj's zijn op een vuurwerkhandje te tellen.

vorig jaar was er nog goeie minimal, maar nou is het weer een groot hard-house festijn

mij zullen jullie niet tegenkomen

Daar heb je andere festivals voor kerel

Mysteryland is daar niet daarop gericht..
B) dit jaar gaan we echt
Uitspraak van vinnie27 op zondag 25 mei 2008 om 04:25:
en waar is de echte hardcore gebleven ?????????

als je de line-up nog eens goed bekijkt
Bij de Main gaat het zeker druk worden! :cheer:
Thunderdome? Of gaan we weer stiekem een bus neerzetten?
 
Noisia :9
Uitspraak van §å{\}Ðë® op zondag 25 mei 2008 om 21:09:
Thunderdome? Of gaan we weer stiekem een bus neerzetten?

ik denk het bijna wel vorig jaar was dat een een top verassing dus we kunnen alleen maar hopen b) mijn kaartjes heb ik al vanaf de 10e dusss.... laat maar komen die mysteryland, gaan we maar weer even stampen :P
Artiest Darkon
welke bus? die bus die jij bedoelt is gesloopt door 2 balletjes.
 
Daaaaaaaaantje is aanwezig met Lautje :D.. 12 uur lang feesten
Hopen dat t net zoals verleden jaar zo lekker weer word :D
 
X-PORNSTAR RULLEZ

vette shit dit mag je niet missen
 
Als die thunderdome bus maar weer aanwezig is!! :jaja: :cheer:
Uitspraak van verwijderd op maandag 26 mei 2008 om 13:31:
Als die thunderdome bus maar weer aanwezig is!!

Thunderdome zou godverdomme de grootste stage moeten zijn!!
 
Alleen noisia interessant.
 
Uitspraak van §å{\}Ðë® op zondag 25 mei 2008 om 21:09:
Of gaan we weer stiekem een bus neerzetten?

ode aan de bus vorig jaar Akira als afsluiter gewweldig alleen stroboscoop aan en snoeiharde terror geweldig
Uitspraak van Milou!! ;) op zaterdag 24 mei 2008 om 19:30:
ja hartstikke leuk weer...
maar wat doe de jeugd van tegewoordig in godsnaam op mysteryland???
ok het is een commercieel feest, maar om nou zo ver te gaan!

das het zelfde een paar jaar geleden op innercity (is zoizo niet mijn feest) daar hadden ze toen ff doodleuk een r&b zaal bedacht, krijg je weer veel te veel verschillende mensen bij elkaar, was uiteraard een hoop vechten

Ik denk dat jij niet goed weet wat voor muziek de Jeugd van Tegenwoordig maakt. Luister eerst hun nieuwe cd maar eens voor je ze meteen als 'commerciëel' bestempeld ;)
 
zoooo kaartje is binnen :P

dan we weer ff goed los daaro op die berg :D:D:D:D
Artiest Reset1
Uitspraak van Negative V op maandag 26 mei 2008 om 17:23:
Thunderdome zou godverdomme de grootste stage moeten zijn!!

precies zo denk ik er ook over..
Menthal Theo moet weer met ID&T en arcada samen gaan werken die snapt teminste hoe feesten georganisserd moeten worden en cd complicaties samen gesteld moeten worden .
Check maasvlakte 1994 mysteryland
 
Uitspraak van Mr. Thompson op maandag 26 mei 2008 om 18:02:
Ik denk dat jij niet goed weet wat voor muziek de Jeugd van Tegenwoordig maakt. Luister eerst hun nieuwe cd maar eens voor je ze meteen als 'commerciëel' bestempeld

Precies.
En kijk ook ff op wat voor stage ze staan en wat er verder allemaal geboekt is dit jaar (y).
ML is toch 1 van de meest complete festivals van Nederland.
 
als dit geen knallen wordt weet ik het ook niet meer, ben zeker van de partij