Partyflock
 

Cultuurspinnerij De Vasim

op de kaart
De Vasim
9 april 2021
AdresWinselingseweg 41
6541 AH
Nijmegen
Nederland
Telefoon+31 24 388 6246
Linksfacebookpageinstagramx

Informatie

De Vasim is dé culturele broedplaats van Nijmegen. Uniek binnen- en buitenterrein van 9000 m² industrieel erfgoed. Thuisbasis van creatieve werkplaatsen. Een gevarieerd kunst- en cultuurprogramma. Evenementenlocatie voor publieke en besloten events.
Boek een overnachting in of in de buurt van De Vasim via Booking.com.

Uitgaansagenda De Vasim

Laatste feest was op zaterdag 23 september 2023: Superstrings

Statistieken

105·feesten
geen·in de toekomst
105·in het verleden
43·nieuwsberichten
7·fotoshoots
997·foto's
53·video's
7409·bezoekers · herkomst
4299·unieke bezoekers
273Partyflockfans
528·albumfoto's
5·opmerkingen
3·waarderingen
zeer goed·stemresultaat (418.7953 stemmen)

Nieuws

Een imposant terrein, zeven imposante podia en ontelbare beats als kloppend hart: Herfstdrift trapt op vrijdag 25 en zaterdag 26 november haar 10e editie af. Na drie jaar afwezigheid een prachtig weerzien met het NYMA-terrein afgelopen lente, maakte de organisatie haar meest avontuurlijke line-up tot nu toe bekend. De kaartverkoop van het festival gaat op 23 september van start.
De line-up van de eerste editie van Honey Honey 'The Festival' is rond. Onder meer Willie Wartaal, Fata Boom (live), Lionstorm (live), David Vunk, Tom Trago, Doppelgang en Pablo Discobar Soundsystem & Sanja maken zaterdag 30 mei hun opwachting in Nijmegen. Het creatieve randprogramma met theater, stand-up comedy, spelletjes en performances in het LGBTQ-thema wordt verzorgd door Ben de Vlegel, Naaistreek en meer. Honey Honey 'The Festival' biedt daarmee een totaalbeleving op een nieuwe, nog nader bekend te maken plek op het Vasim terrein.
Het oosten van 't land kleurt roze, rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Honey Honey 'The Festival' doet zijn intrede. Inspelend op het belang van seksuele vrijheid en de groeiende behoefte aan zelfexpressie, creëert het kersverse multidisciplinaire muziekfestival een veilige thuishaven voor iedereen. Honey Honey 'The Festival' vindt zaterdag 30 mei plaats op een nieuwe spannende plek op het Vasim terrein in Nijmegen. 2
Een industriële speeltuin met zeven podia en een machtige fabriekshal als kloppend hart: Drift Festival viert van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 juni haar tiende verjaardag met een dubbeldikke editie op het Nijmeegse Vasimterrein. De kaartverkoop voor het festival is gestart.
Al langere tijd leeft een heerlijk broeiend idee tussen bauhauz en Planet Rose om samen een geweldig evenement te organiseren, en er voor te zorgen dat een breder publiek elkaars muzikale wereld ontdekken en volop beleven.
Een imposant terrein, zes podia en een machtige fabriekshal als kloppend hart: Herfstdrift trapt op zaterdag 23 november haar 9e editie af. Cultuurspinnerij de Vasim vormt de vertrouwde een industriële speeltuin aan de Waal, waar de beste house, techno, electronica en cultuur samenkomen. De kaartverkoop voor het festival is gestart. 1
Een imposant terrein, zes podia en een machtige fabriekshal als kloppend hart: Herfstdrift trapt op zaterdag 23 november haar 9e editie af. Cultuurspinnerij de Vasim vormt de vertrouwde en industriële speeltuin aan de Waal, waar de beste house, techno, electronica en cultuur samenkomen. De kaartverkoop voor het festival is gestart. 1
Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni heeft Nijmegen dubbel zoveel te vieren, want Drift Festival viert de negende editie twee dagen lang. Zo'n zeventig artiesten geven acte de presence op het vertrouwde Vasim terrein. Vandaag maakt de organisatie het nieuwe Magia podium bekend, een live podium waar gedanst kan worden op muziek van over de hele wereld.
Drie unieke liveoptredens als aftrap van Drift Festival, na een week experimenteren in de iconische Willem Twee studios.
Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni heeft Nijmegen wat te vieren. Drift Festival wordt namelijk een meerdaags evenement. Dubbel zoveel Drift betekent dubbel zoveel muzikaal avontuur. Een heel Pinksterweekend lang kun je dansen en nieuwe artiesten ontdekken op de vele podia van cultuurerfgoed De Vasim. Een verruiming van de tijden betekent ook een vergroting van het muzikale palet. Dit jaar zijn er meer artiesten en stijlen op de zeven podia dan ooit tevoren. Meer dan tachtig artiesten verspreid over zeven podia, inclusief nieuwe live stage.
Met een machtige fabriekshal als kloppend hart en een imposant terrein met zeven podia trapt Herfstdrift op zaterdag 24 november haar 8e jaargang af.
Naar een succesvolle start afgelopen Maart van het nieuwe concept deepsense, komt deepsense met Second Stop en keert het weer terug naar Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen. JM Evenementen brengt met deepsense een unieke mix van muziekstijlen naar Nijmegen en breidt hiermee het Nijmeegse danscircuit uit. Het doel is van het feest is even weg van de realiteit met een intense beleving van de zintuigen, zoals de naam van het feest ook zegt. Kom naar deepsense Second Stop en luister, kijk, proef, voel en ruik.
Nijmegen is een nieuw dancefeest rijker: deepsense. Op zaterdag 10 maart opent deep sense voor het eerst de deuren van Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen.
Op zaterdag 9 juni is het meest bruisende festival van Nijmegen terug met een achtste editie van Drift Festival.
Organisatie verwacht recordaantal bezoekers in en rondom De Vasim.
Antal, DVS1, Ben Ufo en DJ Tennis bevinden zich onder de artiesten die zaterdag 25 november hun opwachting maken op Herfstdrift Festival. Dat maakt organisatie Drift vandaag bekend. De kaartverkoop voor het Nijmeegse festival is gestart.
Op zaterdag 10 juni bruist Nijmegen weer optimaal, tijdens de zevende editie van Drift Festival. De hele dag en avond kun je dansen en nieuwe muziek ontdekken op zeven podia met de meest avontuurlijke techno, house, disco, italo en electronica van het moment.
Zaterdag 11 juni strijkt Drift Festival neer op haar vertrouwde stek voor de zesde voorjaarseditie. Dit keer zijn er vijf podia, gevuld met toonaangevende house en techno artiesten uit binnen- en buitenland. Daarbij komt de nadruk te liggen op het sterke gemeenschapsgevoel waar Drift om bekend staat.
Op zaterdag 28 november heerst de herfst in Nijmegen tijdens de vijfde editie van Herfstdrift Festival. Na de bijzonder fijne edities van afgelopen jaren houdt Drift de traditie in stand en komt het opnieuw met een volwaardig festival in het najaar.
Op zaterdag 6 juni rukt danslievend Nederland uit naar Nijmegen voor het vijfjarige jubileum van Drift Festival. Wederom maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim. Het programma bestaat uit een uitgekristalliseerde mix van wereldtoppers en vers talent. Zoals altijd is er volop ruimte voor vernieuwende kunst.
Op zaterdag 29 november kleurt het Nijmeegse najaar weer fel op tijdens de vierde editie van Herfstdrift Festival. Na de uitverkochte editie van vorig jaar wordt dit jaar het programma verbreed met een extra podium en maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim.
Op zaterdag 24 mei rukt danslievend Nederland uit naar Nijmegen voor de vierde editie van Drift Festival. Ook dit jaar maakt een scherpe selectie smaakmakers zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultureel erfgoed 'De Vasim'. Met een vooruitstrevend en eigentijds house- en technoprogramma kiest de organisatie voor verdieping en verbreding, waarbij kwaliteit en originaliteit hand in hand gaan.
Op zaterdag 30 november kleurt het Nijmeegse najaar weer fel op tijdens de derde editie van Herfstdrift. Wederom maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim. De warmte van de Nijmeegse dansvloer zorgt voor de rest.
Met een keur aan internationale topartiesten op het gebied van house en techno, maakt het Nijmeegse Drift Festival zijn reputatie als progressief en actueel dancefestival wederom waar. De huidige voorhoede van muzikale bolwerken als Detroit, Chicago en Berlijn, is aankomend Pinksterweekend aanwezig op het vertrouwde Vasim-terrein in de Waalstad. 6
Herfstdrift op komst
28 september 2012
Met Herfstdrift wordt op zaterdag 24 november de toon gezet in het verse 11e levensjaar van Drift. De afgelopen jaren heeft Drift Festival zich ontwikkeld tot een smaakmaker voor liefhebbers en danspuristen uit heel het land. Na het succes van vorig jaar keert Herfstdrift terug naar het inspirerende Vasim terrein in Nijmegen waar ruimte is voor maximaal 1300 bezoekers.
Tien jaar geleden richtte Brent Roozendaal samen met een aantal andere jonge dj's Drift op. In de loop der jaren is Drift gegroeid tot een ondergronds evenement met landelijke bekendheid waarbij de nadruk wordt gelegd op progressieve house en techno. 9
Na 5 maanden keihard werken staat Drift in de startblokken voor een grandioze festivaldag. De kaartverkoop loopt als een trein op alle gebieden is er een tandje bovenop gedaan en niets staat een mega succesvolle derde editie in de weg. Met nog drie dagen te gaan is het nu de hoogste tijd voor een aller laatste nieuwsupdate. 1
Zaterdag 3 maart 2012 zal er een nieuwe editie van Nijmeegs hardste hardcore-evenement van dit moment plaatsvinden. Ravezone heeft in het verleden vele succesvolle edities gehad. Velen van jullie die deze afgelopen edities hebben bezochten, weten wat ze van deze avond kunnen verwachten. Topsfeer, supergeluid, kortom: een unieke avond. 8
Op zaterdag 12 mei staat cultuurerfgoed de Vasim weer een volle dag in het teken van eigenwijze techno, een sfeervol cultuurprogramma en een heleboel gezellige fijne mensen. Met groot genoegen presenteert Drift dan ook de eerste vijf artiesten waarmee een blauwdruk wordt gevormd voor hetgeen allemaal nog gaat komen. 3
Zaterdag 3 maart 2012 zal er een nieuwe editie van Nijmeegs hardste hardcore-evenement van dit moment plaatsvinden. Ravezone heeft in het verleden vele succesvolle edities gehad. Velen van jullie die deze afgelopen edities hebben bezochten, weten wat ze van deze avond kunnen verwachten. 11
Naast het muzikale aanbod maakt Herfstdrift festival nu ook het cultuurprogramma bekend. Op 26 november staat de Nijmeegse Vasim namelijk de gehele dag in het teken van een uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur dat bestaat uit visuele kunstprojecties en een unieke cultuur bazaar. Hoe, wat en waar wil de organisatie niet langer voor zich houden.
Zaterdag 22 oktober zal er een nieuwe editie van Nijmeegs hardste hardcore-evenement van dit moment plaatsvinden. Ravezone heeft in het verleden vele succesvolle edities gehad. Vele van jullie die deze afgelopen edities hebben bezochten, weten wat ze van deze avond kunnen verwachten. Topsfeer, supergeluid, kortom: een unieke avond. 13
Nijmegen valt wederom met zijn neus in de boter. Op zaterdag 26 november geeft Drift Festival gevolg aan haar zomerdebuut met een herfsteditie die zelfs het hardnekkigste bladerdek doet opstuiven. Met Herfstdrift wordt de lijn voortgezet van vooruitstrevende elektronische muziek en culturele activiteiten. In het karakertistieke cultuurerfgoed De Vasim wordt van 13.00 tot 00.00 uur gedanst alsof het festivalseizoen nooit is afgelopen. Niets staat Drift nog in de weg voor een festivaldag van formaat. 4
Zaterdag 22 oktober 2011 zal er een nieuwe editie van Nijmeegs hardste hardcore-evenement van dit moment plaatsvinden. Ravezone heeft in het verleden vele succesvolle edities gehad. Denk hierbij aan de edities gehouden in; The Matrixx, Kolpinghuis, Doornroosje en het Openluchttheater de De Goffert. 18
Op Hemelvaartsdag gaat het gloednieuwe multimediafestival Oddstream van start. Met meer dan 100 acts verdeeld over vier podia, een uitgebreid programma met interactieve kunst, street-art, performance art, film en een festivalcamping staat er in Nijmegen een festival wat zich het beste laat beschrijven als een mix tussen lowlands en strp, maar dan in een kleinere en intiemere setting. Het eigenwijze festival wordt gehouden in en rond de vasim, een monumentaal fabrieksgebouw aan de Waal. 1
Drift Festival brengt zaterdag energie van het puurste soort. Met een overweldigend uitzicht vanaf het Vasim terrein op de Elektrabel energiecentrale aan de ene kant en enorme electriciteitsmasten en ingewikkelde transformatoren aan de andere kant spat de energie letterlijk op je af. Dit in combinatie met een muzikaal programma om van te watertanden, een loepzuiver geluidssysteem en prachtige weersverwachtingen in het verschiet maken van Drift Festival niets anders dan de ideale start van je festivalseizoen.
De wereldtop van kritische denkers op het gebied van communicatie komt op 3 juni naar Nijmegen toe om hun visie te delen over kunst, media en communicatie op het Oddstream festival. 'The Inspiration Day for Art and Communication', is een dag waarop de experts inspirerende voorbeelden van kunst, communicatie en media projecten presenteren. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met internationale partner Memefest die over een wereldwijd netwerk van communicatiespecialisten en kritische denkers beschikt. 1
Oddstream het nieuwe multimediafestival dat tussen 2 en 5 juni in Nijmegen zal plaatsvinden presenteert een gevarieerd programma van muziek, (interactieve) kunst en onder andere film. Een festivalcamping moet er voor zorgen dat tevens bezoekers vanuit andere delen van Nederland en Duitsland komen. De verkoop van de losse tickets is begonnen en inmiddels zijn er al meer dan zestig artiesten vastgelegd. 4
Drift Festival is op drift. Na de lancering en de bekendmaking van de eerste namen volgde een razendsnelle uitverkoop van early bird tickets. Met de bekendmaking van de gehele line-up en de daaropvolgende grootse after wordt de voorpret nog een tandje opgevoerd. 4
Drift organiseert haar eerste festival en opent op 21 mei het festivalseizoen met een outdoor evenement van landelijke allure! Met de Nijmeegse Vasim en haar rauwe ambiance heeft Drift de ultieme, inspirerende locatie gevonden waar ieder technofestival slechts van kan dromen. De eerste bevestigde namen liegen er niet om met technohelden Cari Lekebusch en Joel Mull, Berlijnse eigenheimers Cassy en Shed en livesets van Conforce en Pitto (met zijn exclusieve 'are closer' albumshow). 12
Zaterdag 23 oktober zal er een nieuwe editie van Nijmeegs hardste hardcore-evenement van dit moment plaatsvinden. Ravezone heeft in het verleden vele succesvolle edities gehad. Vele van jullie die deze afgelopen edities hebben bezochten, weten wat ze van deze avond kunnen verwachten. Topsfeer, supergeluid, kortom: een unieke avond. Ook deze keer zal er weer aandacht besteed worden aan een lichtshow en natuurlijk zal er een dikke geluidsinstallatie geplaatst worden. 15
Ravezone
22 november 2009
Zaterdag 12 december zal er een nieuwe editie van Nijmeegs hardste hardcore evenement van dit moment plaatsvinden. Ravezone heeft in het verleden vele succesvolle edities gehad. 23
De Fabriek
8 september 2008
Vraag: wat krijg je als Planet Rose en Evotions de handen ineenslaan op de dikste underground locatie van Nijmegen en omstreken? Antwoord: een weekender die je echt niet mag missen! Vrijdag 19 september en zaterdag 20 september is het zover, dan is de De Vasim in Nijmegen het domein van twee zeer gewaardeerde techno organisaties van Nederland. Het gaan ongetwijfeld twee legendarische nachten worden waar nog lang over nagesproken zal worden. Veel puurder dan De Fabriek gaat het namelijk niet worden! 8