Partyflock
 

RADION

op de kaart
RADION
6 april 2020
Onderdeel van .
AdresLouwesweg 1a
1066 EA
Amsterdam
Nederland
Telefoon+31 20 452 4709
SiteSite radion.amsterdam
E-mailinfo@radionamsterdam.nl
Linksfacebookpageinstagramresidentadvisorsoundcloudyoutube
Capaciteit1500
Concept

Informatie

De grote zaal in Radion biedt een podium aan diverse disciplines, zoals clubavonden, toneel- en dansvoorstellingen, filmavonden, debatten & lezingen en andere creatieve bijeenkomsten.

Voor de programmering van de clubavonden wordt met een aantal vaste partners gewerkt, waarbij de vooruitstrevende muzikale invulling wordt aangevuld met een creatieve randprogrammering. De expo-zaal biedt plek aan toffe culturele initiatieven zoals exposities, seminars, modeshows en indoor (food)markten.
Boek een overnachting in of in de buurt van RADION via Booking.com.

Nieuws

Wat is nou het verschil tussen een gezegde, een zegswijze en een spreekwoord? In de hedendaagse taal worden ze veel door elkaar gebruikt, toch is er wel degelijk een verschil. Kenmerkend voor een gezegde is dat deze geen direct werkwoord bevat en dus op zichzelf nooit een zin vormt. Denk bijvoorbeeld aan "zo glad als boter". Zegswijzen kunnen wel een zin vormen in tegenstelling tot gezegden en het onderwerp en de werkwoordstijd kunnen aangepast worden. Een voorbeeld hiervan is "boter op je hoofd hebben". Een spreekwoord daarentegen is onveranderlijk van formulering en woordkeus: een spreekwoord heeft altijd de vorm van een mededelende zin, want het is nooit een vraag en is altijd in de tegenwoordige tijd. Het is een uitspraak met een algemene levenswijsheid, een bevestiging van de orde der dingen. Zoals het spreekwoord van de Amsterdamse party organisatie Strength of Unity: Ouwe Stijl is Botergeil. 1
Breakfast Club, het meest beroemde ontbijtfeest van Amsterdam, viert op zondag 1 maart haar 10 jarig jubileum in Club RADION. Met een groot 12 uur durend programma verdeeld over drie zalen, en in de ochtend natuurlijk een groot feestelijk verjaardagsontbijt, belooft het een waardige viering te worden. 1
ON is de clubnacht van RADION in RADION met een simpele belofte: het zal minstens 12 uur duren en plaatsvinden in minimaal drie ruimtes.
House Legends neemt RADION flink onder handen tijdens Koningsnacht. De naam van de organisatie spreekt boekdelen. House zal centraal staan. De diverse vormen van het genre zullen door de drie verschillende zalen van RADION te horen zijn. Hiervoor heeft House Legends de lokale partijen Our Society en Unmute uitgenodigd. Verspreid over 3 ruimtes zullen de organisaties met 16 DJs de kwalitatieve house scene van Amsterdam 8 uur lang vertegenwoordigen.
RADION vindt dat Oud en Nieuw niet ingewikkeld hoeft te zijn. Tel ruimte, tijd en de line-up die niks te wensen overlaat bij elkaar op en je hebt ON2019, het binnen-festival dat de club organiseert op 31 december.
Eind september luidt RADION haar vierde jaar in met een 22 uur durend evenement. Voor de verjaardag zijn DJs uitgenodigd die in het verleden vaak bij RADION te vinden waren.
De afgelopen 4 jaar heeft Radion bewezen een geweldige broedplaats te zijn voor verschillende evenementen tijdens ADE.
'Never change a winning team'. De afgelopen 3 jaar zorgden Panorama Bar residents Tama Sumo & Lakuti voor onvergetelijke Koningsnachten in Radion.
RADIIION
14 september 2017
Gelegen in broedplaats ACTA, Amsterdam Nieuw-West, is RADION een zinnenprikkelende plek met veel muziek, kunst en cultuur. In de collegezalen waar vroeger tandartsen werden opgeleid, staan nu wekelijks -in vijf verschillende ruimtes- dag- en nachtvlinders te excelleren.
Breakfast Club will be back again on Saturday October 21st during ADE with a smashing edition, spread out over 3 areas at Radion Amsterdam with an appetizing programme and a free of charge breakfast.
Bekend met namen als Manic Monday, Lucid Interval, Per's Paradise, Choice, The Gathering en/of Sex, Love & Motion? Dan heb je ooit een tijd in Mazzo rondgehangen.
Alter Ego Night
18 maart 2017
Naar een verkleedfeestje gaan zonder je thuis te verkleden? Dat bestaat. De Amsterdamse organisatie Alter Ego maakt zich weer op voor hun jaarlijkse beruchte Alter Ego Night.
Een jaar lang Kommune. Het rondreizende circus, gecureerd door Nathan Surreal, bracht feesten voor liefhebbers op kleine locaties als Cruquiusgilde en OT301. Klein maar fijn, dat geldt ook voor het verjaardagsfeestje van komende vrijdag.
Met nog zo'n anderhalve maand te gaan maakt de Amsterdamse partyorganisatie Strength of Unity zich nu echt op voor de viering van haar 10-jarig bestaan op zaterdag 15 oktober in de RADION. Dit met een hele speciale editie van Ouwe stijl is botergeil, voorafgegaand door de gratis te bezoeken gabber markt/expo. 5
Door de festivaldrukte waar we ons momenteel in bevinden zouden we haast de vorderingen van het aankomende Amsterdam Dance Event over het hoofd zien. De gele vlaggen worden namelijk langzaam maar zeker weer in hun masten gehesen en RADION heeft inmiddels haar volledige programma bekend gemaakt. Eerder werden al twee edities van de Breakfast Club aangekondigd. Nu is ook het volledige nachtprogramma aangekondigd.
Tien jaar geleden waren er nog geen iPhones, zat men allemaal op Hyves en MSN en moest je de route naar een feestje van te voren uitprinten. Tien jaar geleden rekenden sommigen nog terug naar de gulden en mocht je nog gewoon een biertje bestellen en een feestje bezoeken op je 16e, waar je een papieren kaartje voor kocht in een tabakszaak! Tien jaar geleden was Beatrix nog de koningin der Lage Landen en was 1996 - het hoogtepunt van de gabberstroming - slechts tien jaar geleden. 6
RADION Amsterdam liet vandaag weten Koningsnacht te vieren met Amsterdamse organisaties MOOD en Aspirations. Eerder deze week lanceerde de club al het programma voor Koningsdag. Dit behelst het 25-jarig jubileum van Berlijnse club Tresor.
De Berlijns/Amsterdamse organisatie, PRCPTN is weer terug in RADION. 19 maart is het feest en mogen zowel Duitse als Nederlandse electronische muzikanten hun unieke eigenschappen uitsloven voor het publiek. De interessante line-up bied plaats voor Duits talent tot Nederlandse veteranen en heeft een verrassend frisse uitwerking bij het publiek.
Met het Breakfast Club Nieuwjaarsontbijt nog vers in het geheugen kunnen liefhebbers alweer uitkijken naar de volgende editie. De Amsterdamse organisatie bestaat namelijk 5 jaar en viert dit op zaterdag 20 februari met een compleet winterfestival op het terrein van Thuishaven aan de Contactweg in Amsterdam West.
Het leukste feest van Berlijn komt terug naar Amsterdam. Wie na het kerstdiner op 24 december last heeft van een inslaande kalkoen kan in RADION de eerste kilo's achterlaten op de dansvloer tijdens Das Letzte Abendmahl. Dit feest geeft wat andere feesten beloven. Een prikkeling van alle zintuigen die samen een onvergetelijke nacht maken.
De legendarische discodino heeft het geflikt: dertig jaar achter het stuur van de dj-booth en nog steeds alive and kicking. Daarom presenteert RAUW, overlopend van trots, een soloset van Joost van Bellen die acht uur duurt.
Radion Amsterdam bestaat in oktober één jaar en gaat dit groots vieren met een weekend vol culturele activiteiten. Met nog twee weken te gaan wordt het programma bekend gemaakt.
RADION Amsterdam heeft gisteren haar langverwachte 24-uurs vergunning in ontvangst mogen nemen. De komst van de vergunning wordt samen met RADION haar eerste jubileum en de uitreiking van de RADION banden gevierd op negen, tien en elf oktober tijdens RAD1ON. 1
Mind <3 Gaypride
27 juni 2015
De voorgaande edities van Reza Athar's MIND waren pareltjes op zich. Erol Alkan, Phil Kieran en Prins Thomas is een kleine greep uit de grote selectie bijzondere DJ's die MIND heeft mogen verwelkomen. Reden genoeg om er een volgende editie tegen aan te gooien en wel op 31 juli. MIND zou MIND niet zijn als het niet eens lekker Eigenwijs doet en dat gebeurt deze keer in de vorm van een onvervalste Gaypride editie.
Vanaf vandaag kan een eind gemaakt worden aan alle speculaties, RADION Amsterdam krijgt een 24-uursvergunning en is daarmee definitief een onmisbare toevoeging aan het Amsterdamse nacht- en dagleven. 11
Junction is 22 mei terug op het nest in RADION. Wederom kruist het geluid van invloedrijke techno steden in de grote betonnen zaal. Afgevaardigden uit Berlijn zijn Hollands trots Delta Funktionen en Dystopian familielid Alex.Do. Uit Parijs is Voiski present voor een set vol energie.
Voor de meesten begon het met een paar keer een paar plaatjes draaien tijdens 'in RADION café' wat elke vrijdag- en zaterdagavond plaatsvind in het, tja, RADION café. De 'in RADION café's' zijn altijd hartstikke gezellig maar voor een aantal DJ's wordt dit podium te klein. Sommigen verdienen een grotere zaal, een groter publiek en een grotere aankondiging. Om aan die vraag te voldoen roept RADION een nieuwe clubnacht in het leven: White Label. 12 juni zal de eerste editie plaatsvinden
Misschien ken je RADION als die nieuwe rauwe bunker waar elke vrijdag en zaterdag flink uit de pan gehoused wordt. 9 Mei maakt RADION een aangenaam uitstapje naar wat wereldser regionen met de clubavond Young World. Headliner van de avond is Jungle By Night.
De Waalstad herbergt een grote groep talenten waarvan de meesten zijn gestart in Doornroosje. Onder deze talenten bevindt zich ook ESHU, de groep DJ's en producers met het gelijknamige platenlabel. ESHU zal vrijdag 3 april de oversteek maken van Nijmegen naar Amsterdam voor een interessante label showcase.
Als onderdeel van zijn album release tour zal Nick Höppner op 17 april in RADION staan. Het album genaamd Folk komt op 30 maart uit via Ostgut Ton, het label van de Berlijnse Berghain. Nick Höppner is voormalig Berghain Panoramabar resident èn voormalig manager van het inhouse label van de club, dat belooft vakwerk.
[PRCPTN] van de Berlijnse organisatie Percep-tion strijkt voor de zesde Nederlandse editie neer in de nieuwe uitgaansgelegenheid aan de Louwesweg in Amsterdam-West. Voor de tweede keer zullen RADION en [PRCPTN] een worden
Tijdens InTown staat de Duitse act Karocel op het grote podium van RADION. Karocel-leden Mathias Kaden, Marcel Aue en Robert Krause zullen 24 april naar Amsterdam komen om hun DJ- en producetalent ten gehore te brengen.
Op zaterdag 4 april komen invloedrijke techno-steden weer bij elkaar in RADION. Dit keer kruist het geluid van Munchen, Stockholm, Parijs en Amsterdam. Bovendien mag het een klein voorrecht genoemd worden om de Zenker Brothers te mogen verwelkomen ter ere van hun Immersion album tour. Een debuutalbum dat onlangs verscheen op hun eigen Ilian Tape en werd bekroond met lovende recensies.
Tom Trago's label Voyage Direct strijkt als onderdeel van de Europese tour op 21 maart neer in RADION. Amsterdam is als tweede in de rij van grote Europese steden aan de beurt. Naast Tom Trago zullen Awanto 3, Dexter, Elias Mazian en Overlast de avond aan elkaar draaien.
Na een geweldige kick-off met Chicago veteranen Rahaan & Tyree Cooper staat 13 maart de spot op niemand minder dan DJ Karizma. Typerend voor zijn stijl is een melancholische en vooral vrolijke sounds. Spot On wordt gehost door Erik en Ocke (MyHouse) en naast hen zal ook Wendel Sield, de winnaar van de TWSTD contest 2015 op het podium staan.
De eerste editie van MIND op 30 januari zorgde voor een uitverkochte RADION. Dit vraagt om een vervolg. Curator Reza Athar en RADION slaan op zaterdag 7 maart opnieuw de handen ineen. Dit keer met een Eigenwijs en onnavolgbare Ier en een Franse enfant terrible. Een avond met duistere club muziek, maar met een zonnige nasmaak.
Op vrijdag 23 januari draaien Rahaan & Tyree in de grote zaal van RADION. Deze avond, Spot On, wordt gehost door Erik Lourenssen en Ocke Weeda.
Junction heeft in RADION een vaste thuisbasis gevonden. Deze nieuw locatie in Amsterdam is met haar imponerende betonnen uitstraling en het loepzuivere Void-soundsystem meer dan geschikt om de warme en soms rauwe techno volledig tot z'n recht te laten komen. Op 7 februari wordt er dan ook groots uitgepakt tot 07:00 in de ochtend met artiesten uit de hedendaagse toonaangevende techno steden.
MIND is de nieuwe avond van Reza Athar en RADION. Op 30 januari trappen zij af met een avond waarbij eclectic space disco de boventoon voert. Reza Athar is de resident en curator van dit nieuwe concept. De DJ's die binnen Mind aan bod komen verstaan hun vak en onderscheiden zich door hun eigenzinnige sound en ontstijgen hiermee de middelmaat. Ze zijn in staat je in trans te laten raken. Mind begeeft zich in het linkerveld van het electronisch muziekspectrum in de achterkamer van de clubcultuur.
Vlak voor de Kerst kreeg RADION een heel mooi cadeau. Zojuist is door het Stadsdeel de exploitatievergunning afgegeven. Dit betekent dat RADION met ingang van januari volledig mag exploiteren als horeca, zeven dagen per week. 1
Het waren de dagen dat dance nog puur was, de tijd dat dansmuziek nog simpelweg house heette, zonder verdeling tussen mellow, gabber, trance of techno. Klinkt sentimenteel, toch stond iedereen vanaf de eerste housegolf, eind jaren '80, tot 1994 op dezelfde muziek te feesten. Reden genoeg voor classics-feest The Beginning om terug te blikken op deze unieke periode met dj's die ook toen al van de partij waren. 1
Na het uitverkochte ADE avontuur met 50Weapons is Junction aanstaande vrijdag weer terug in de nieuwste hotspot van de stad: RADION. Dit keer met niemand minder dan Cosmin TRG, Will & Ink, Kevin Arnemann, Paul Cairo en Boston Strip.
RADION Amsterdam is pas net open maar heeft voor 8 november al één van de meest innovatieve concepten uit het Amsterdamse én Berlijnse nachtleven weten te strikken. Das Letzte Abendmahl van de Berlijnse organisatie Perception strijkt voor de vierde Nederlandse editie neer in de nieuwe uitgaansgelegenheid aan de Louwesweg in Amsterdam-West.
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event presenteert Junction een bijzondere samenwerking met 50Weapons, het uit Berlijn afkomstige label van Modeselektor. Op een van de nieuwste locaties van de stad, RADION, komen de Berlijnse en Amsterdamse dj's samen aangevuld met een bijzondere uit Frankrijk afkomstige Mystery Guest.