Partyflock
 
Nieuws · september 2004
Nieuw platenlabel Square Beats
woensdag 29 september 2004
Vanaf heden is er een nieuw Nederlands label op de markt dat zich strictly op Jump zal richten. Deze stijl is overgewaaid uit Belgie en begint in snel groeiend tempo zijn populariteit te verhogen in Nederland. Dit is alleen al te merken aan het feit dat alle Nederlandse hardstyle DJ’s vaak hun set beginnen met jumpplaten. Ook zijn er op de grote feesten steeds vaker jump zalen aanwezig.
Masters of Massacre gaat door
woensdag 29 september 2004
Er bestond korte tijd enige onduidelijkheid over het doorgaan van de Masters of Massacre feesten in de Carte Blanche te Weert, Club &RG in Budel en het Children of the core festival dat volgend jaar in België gehouden zou worden. Vorige week werd echter de nieuwe website van de organisatie gelanceerd waar het een en ander duidelijk word gemaakt.
Back 2 Back met Spider & The Freak
dinsdag 28 september 2004
Het moment waar velen op gewacht hebben is dan eindelijk aangebroken: Zaterdag 2 oktober zal de XL volledig in het teken zijn van een exclusieve Back 2 Back-set met DJ Spider en DJ The Freak. Deze succesvolle party-avond is niet voor niets zo’n populaire avond geworden.
Op 23 oktober gaat de tweede Musika Technika in Scheveningen van start, die de plaats vervangt van de geplande DJ Meeting. Musika Technika zal de meest getalenteerde Techno Dj’s uit de stal van Alien Emotions en van buitenaf naar voren brengen op een ‘underground’ maar ‘intieme’ manier.
Op zaterdag 20 november is het dubbel feest want dan viert Unique haar 1-jarig bestaan in de maand dat XtraLarge zijn 2-jarig bestaan viert. Vandaar ook dat er voor is gekozen om deze Unique op zaterdag te houden ipv, zoals normaal, op vrijdag. Er wordt flink uitgepakt en alle area’s gaan dan ook open, dus ook de nieuwe warehouse area, die tijdens de afgelopen Xtra Orange voor het eerst open was.
Tom Harding is back
maandag 27 september 2004
De laatste vrijdagnacht van de maand is het vaste prik en trekken ruim duizend clubbers vanuit het hele land naar de hoofdstad om in de Melkweg het inmiddels fenomenale HQ feest bij te wonen. De wereldtop van de Harddance DJ’s laten hier hun unieke sound aan het gretige Hollandse publiek zien en horen.
7 jaar Winkel van Sinkel
zaterdag 25 september 2004
Op 23 oktober is het alweer 7 jaar geleden dat de clubavonden begonnen in de Winkel van Sinkel. De avonden, die tot vorig jaar werden gehost door "Club Risk @ Winkel van Sinkel" (samenwerking tussen FCA-Music en Club Risk) zijn intussen niet meer weg te denken de uitgaansscene. Er wordt achter de schermen weer keihard aan gewerkt om de bezoekers een onvergetelijke avond te bezorgen in misschien wel de mooiste club van Midden Nederland.
Tomorrow presents SouthSideGrooves
donderdag 23 september 2004
Werp een blik naar buiten en het is duidelijk. De toch al niet zo fantastische zomer is definitief ten einde. Koud en kil is het, de winterjassen gaan aan. De hoogste tijd dus voor een feest dat je hart weer doet verwarmen!
Scantraxx presentz - Timetable
donderdag 23 september 2004
Aankomende zaterdag gaat het weer gebeuren. Scantraxx Recordz presenteert in samenwerking met Art of Dance een nieuwe editie van Scantraxx presentz. De vorige editie van dit hardstyle spektakel zit nog vers in ons geheugen en aankomende zaterdag part II van deze knallende party.
Wil jij draaien met je held?
woensdag 22 september 2004
De Joy Division bestaat uit een groepje jonge enthousiaste muziekliefhebbers die vinden dat de donderdag in Amsterdam een beetje ingekakt is. Daarom hebben zij de handen ineengeslagen en Joy Division opgericht. De gedachte achter de feesten van Joy Division is heel simpel: Neem twee DJ' s van naam, één nieuwkomer, hou de entreeprijs lekker laag en je hebt het recept voor een leuk feestje.
Exposure ging op wereldreis en nam mee
woensdag 22 september 2004
Op 16 oktober neemt de organisatie van Exposure het publiek mee op een kleine reis door de wereld van de progressive house sounds. Tijdens deze editie zijn er, naast resident Joyce Mercedes, namelijk maar liefst 2 top dj’s uit verschillende windstreken te bewonderen. Een avond die een liefhebber absoluut niet aan zich voorbij mag laten gaan.
Freeze Festival invites Planet V.I.P.
dinsdag 21 september 2004
Het Freeze Festival is dit jaar weer op twee dagen. Zoals gewoonlijk is de zaterdag bedoelt voor het 'grote' festival in alle zalen van de Harmonie. Ieder jaar wordt in de Harmonie een zaal gehost door een plaatselijke dance organisatie
Speedrazor Busreis
dinsdag 21 september 2004
Een half jaar hebben we moeten wachten op het vervolg van Speedrazor Duitsland. 29 oktober zal de Matrix in Bochum weer in het teken staan van dit evement. Kingsize pakt deze keer groter uit dan de vorige editie. In plaats van 3, zullen deze keer 4 zalen zullen gevuld worden met hardcore, darkcore, industrial, classics, old school en hardstyle.
4 jaar jubileum Bridge
maandag 20 september 2004
Vier jaar geleden alweer was de oprichting van megaclub the Bridge een feit. De destijds compleet nieuw gebouwde discotheek deed op 1 november 2000 zijn deuren open voor het publiek, met als kapitein, resident dj Bobby V, in de main begon de club een reis in de hardere muziekstylen.
Mededeling van Q-Dance
maandag 20 september 2004
Tot onze grote spijt zijn er nogal wat problemen geweest rondom de logistiek bij Q-BASE, een aantal van jullie hebben lang in de file gestaan en te lang op pendelbussen moeten wachten. Toen het ook nog eens begon te regenen is dit voor velen op zijn zachtst gezegd kut geweest.
XCess Profiles
maandag 20 september 2004
Vanwege zijn enorme dj schema is het de laatste jaren een zeldzaamheid geworden dat deze super ster dj in een club in Nederland te bewonderen is. Gelukkig heeft Dave Clarke, ondertussen een bekend gezicht op de XCess en Profiles feesten, ook in 2004 weer een plekje vrij gehouden om terug te keren met een banging techno set.
Met behulp van beeld, geluid, rap en spel zal men scholieren in de thematiek van Dance4Life meenemen en daardoor kennis en informatie bijbrengen over HIV/Aids. Door deel te nemen kan kunnen scholieten een ticket verdienen voor het Dance4Life event in het Arnhemse Gelredome.
Radioprogramma Bas & Ram en meer
zondag 19 september 2004
Het Dj duo Bas&Ram gaat vanaf oktober elke maandag avond van 21.00 t/m 24.00 een eigen radio programma presenteren genaamd Trancesetterz. Dit programma zal worden ingevuld met de beste trance maar voornamelijk NRG trance en Hardtrance. Ook zullen zij gasten ontvangen uit binnen en buitenland zoals, Cosmic Gate, Dave 202, Dumonde, Marcel Woods, SHOKK, Jay K Walker, Igor S, Mark Norman, Yves de Ruyter , Cor Fijneman etc.
UK Hardgroove
zondag 19 september 2004
Op vrijdag 1 oktober is het weer zover: een nieuwe editie van UK Hardgroove. Deze keer zullen First-Base, Charly en resident Tjeerdo de beste UK Hardhouse en Harddance platen door de Streetwave in Zeist laten denderen. Na voorgaande edities van UK Hardgroove met onder anderen Fausto, L.R.S., Tom-Sawyer en Tim S, is het vrijdag 1 oktober weer tijd voor een nieuwe editie van UK Hardgroove.
Pure presents - Headliner #18
zondag 19 september 2004
Het Italiaanse dj / producer duo Pastamatik en Cj Dynamo zal voor het eerst naar Nederland komen en wel exclusief voor Headliner. De 18de editie zal daarom speciaal in het teken staan van de 2de release van het “Nu Rules Records” label. Naast de eerste release “Sex, Bass & Hardstyle” van Cj Dynamo, met op de B-kant de Pastamatik Rmx, zal ook de 2de productie genaamd “Feel The Drum” afkomstig zijn uit de studio van Cj Dynamo.
NL: Technoland verplaatst
zaterdag 18 september 2004
Het techno evenement NL: Technoland dat door Art of Dance op 20 november aanstaande in de Hemkade Zaandam georganiseerd zou worden zal door de organisatie worden verplaatst naar 26 februari.
Lexion presents - Recover Hardstyle
vrijdag 17 september 2004
Recover is een feest van de Lexion die al meerdere keren is gegeven met diverse muziekstromingen. Van club naar trance en van trance tot het genre hardtrance werd er gedraaid door grote namen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Mario piu, Jochen en Cor Fijneman en diverse andere grote bekendheden in de dance scene.
Speakerplay is terug
donderdag 16 september 2004
Na een paar maanden van rust is Speakerplay weer terug. De grote Speakerplay editie in de Heineken Music Hall was een groot succes en smaakte naar meer. Deze editie zal wederom in het vertrouwde Hotel Arena Tonight plaatsvinden en staat in het teken van het Amsterdam Dance Event welke van 21 tot en met 23 Oktober zal plaatsvinden op diverse plekken in Amsterdam.
Na vele geruchten, spionagefoto´s en tekeningen is de BMW 1-serie nu bijna officieel. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september vindt de spetterende lancering plaats. Jochen Miller, de populaire trance en techno dj, verbindt zijn naam en imago aan de sportieve en comfortabele BMW 1-serie, door de lancering muzikaal te ondersteunen én door binnenkort als één van de eersten in de gloednieuwe BMW 1-serie gesignaleerd te worden op de weg.
Vandaag kwamen zowel Maurice de Hond als het NIPO met schokkende cijfers! Sinds september 2003 is het aantal “addicted people” in Rotterdam en omstreken met maarliefst 45 % gestegen. De stijging van dit percentage is in zijn geheel te danken aan de maandelijkse “Betty Ford Clinic” in Club Las Palmas. Burgmeester Opstelten kondigde, in samenspraak met GG&GD, gelijk een gemeentelijke parlementaire enquête af.
Blend Magazine Launch Party
woensdag 15 september 2004
Op zaterdag 25 september is het dan eindelijk zo ver. In de busparkeergarage onder het Amsterdamse Museumplein zal het kersverse lifestyle magazine voor hem en haar Blend worden gelanceerd. Meer dan twaalf dj’s draaien een feestelijke lanceerset in deze unieke locatie die voor het eerst is omgedoopt tot underground partyplek voor het upperground magazine Blend.
De kaarten zijn geschud en de kandidaten zijn bekend. Het grote avontuur gaat nu beginnen! De jury van de 6e Red Bull Music Academy heeft haar taak volbracht en 2000 aanmeldingen uit 70 landen gescreend. Wekenlang hebben de juryleden zich opgesloten tussen stapels cd's en brieven waar de passie voor muziek van afspatte.
10 jaar Hemkade - The Story
maandag 13 september 2004
We schrijven 1947. De Tweede Wereldoorlog leeft nog volop in de gedachten van de Nederlandse burger. Het land moet worden opgebouwd en dat gebeurt met behulp van Amerikaans geld dat door een plan (Marshall plan) beschikbaar wordt gesteld. Langs het Noordzeekanaal tussen Amsterdam en IJmuiden ligt een stuk grond waar nog geen aanbouw op is.
Een nieuw seizoen Planet V.I.P.
maandag 13 september 2004
Vrijdag 8 oktober start het nieuwe Planet V.I.P. seizoen weer. Na een roerige zomer in en rondom Leeuwarden keert het oude vertrouwde Planet V.I.P. terug in de Darby & Joan's in Leeuwarden om de winter in te gaan met een nieuwe serie feesten. Ook dit seizoen belooft het weer een mooie tijd te worden met de meest gezellige mensen uit Friesland en omstreken.
Zodiak Commune presents - Eleven
maandag 13 september 2004
De Eindhovense acid organisatie Zodiak Commune is inmiddels al 11 jaar actief en dat moet gevierd worden; Op zaterdag 30 oktober organiseert Zodiak Commune “Eleven” in de Effenaar in Eindhoven.
Jaren lang is de house-scene in de kop van Noord Holland niet van de grond gekomen door het ontbreken van geschikte locaties. Daar komt nu verandering in: schouwburg en congres centrum “Het Park” opent haar deuren voor dance minnend West Friesland!
Een zichtbaar geëmotioneerde Eddy de Clercq heeft afgelopen vrijdag in Las Palmas in Rotterdam het eerste exemplaar van Door! – Dance in Nederland in ontvangst genomen. De Godfather van dance in Nederland werd op de presentatie, waar Roog en Joost van Bellen draaiden, uitgebreid geëerd voor zijn invloed op house in Nederland. Vanaf deze week ligt Door! in de winkels.
Defenders of the Faith
vrijdag 10 september 2004
Na een “definitieve stop” hebben verschillende DJ’s en producenten de handen in één geslagen. Hiermee is ons probleem, namelijk tijdsgebrek, veranderd in een absoluut toekomstperspectief. DOTF gaat door! We starten op 1 oktober 2004 met het nieuwe programma “DOTF Radio”.
Net zoals in 2003 wordt het grootste ‘Rave’ evenement van Q-dance in Gelredome in Arnhem georganiseerd. Qlimax is de afgelopen 4 jaar uitgegroeid tot hét paradepaardje uit de conceptenstal van de organisatie die de hardere stijlen uit de dancemuziek vertegenwoordigt.
Europese DJ & Dance beurs
donderdag 9 september 2004
Op zondag 14 november wordt te Eindhoven de grootste Europese DJ & Dance beurs georganiseerd: de DJExpo2004. Er zijn oa workshops, een infomarkt en een muziekbeurs.
Teqnology
donderdag 9 september 2004
De vijfde editie van Teqnology gaat verder waar de vierde is gestopt. In 2002 werd de eerste versie van het stevigste technofeest van Nederland in de Heineken Music Hall gelanceerd en gelijk bleek dat de harde kant van de technomuziek vele liefhebbers kent.
Phase 4
donderdag 9 september 2004
Na een eerste editie in mei dit jaar en een "on tour" editie begin augustus, vindt vrijdag 10 september een nieuwe editie van Phase 4 plaats, ditmaal in het Kursaal op de Grote Markt in Turnhout.(net over de Belgische grens)
Heroes of Techno
donderdag 9 september 2004
De zomer is bijna weer voorbij en iedereen is overspoeld met festivals. Vandaar dat Heroes of Techno zich niet heeft laten zien in deze periode. Om zo’n divers mogelijke programmering neer te zetten voor de komende maanden zijn er 3 gepland de komende 3 maanden.
Hardcore 4 Life - The Blast
woensdag 8 september 2004
Op zaterdag 20 november zal organisatie B2S het SilverDome in Zoetermeer laten schudden op haar grondvesten. De grootste editie tot nu toe van het populaire concept “Hardcore 4 Life” zal dan plaatsvinden. Het complete SilverDome zal gebruikt worden voor dit unieke evenement wat capaciteit biedt aan ruim 8.000 liefhebbers.
Op zaterdag 2 Oktober neemt Mindcontroller je mee op een reis door de tijd. De aussies en nikes kunnen weer uit de kast gehaald worden. Iedereen is je vriend, een grote familie die met kippevel uit zijn dak zal gaan op de oude hardcore klappers.
28 Februari 2004…. locatie: Ahoy` te Rotterdam….. 21.00 uur…. 11.000 partygangers maken zich op voor één van de grootste indoor hardcore parties ooit gehouden…. Na 10 jaar Nightmare stilte is de Ahoy´ klaar voor een hardcore spektakel waar nog lang over nagepraat zal worden… De naam van dit evenement: “A Nightmare in Rotterdam – The Legend Returns”.
Nog even en het "gekke land" Crazyland opent zijn deuren weer voor alle leuke sexy party-mensen die maar voor 1 ding komen: Feesten! Jullie zullen ervoor zorgen dat dat ene element wat zo onzettend belangrijk is voor ons: Sfeer. Met onze en jullie inspanningen samen zullen we de perfekte avond krijgen.
Heropenen E-Xlipse onzeker
maandag 6 september 2004
Discotheek E-Xlipse kondigt op tal van posters in de regio een openingsparty aan op de nieuwe locatie in Übach-Palenberg. Maar volgens de Duitse gemeente is het nog maar de vraag of de deuren op 11 september ook echt open kunnen. "We zijn nog bezig met alles te controleren voordat we een vergunning verstrekken. We moeten zaken als de brandveiligheid en de persoonlijke achtergrond van de eigenaar bekijken.
The world of Hardheads
zaterdag 4 september 2004
Natuurlijk moet het flink knallen worden en daarom zullen wij in elke zaal een extra geluid set plaatsen. Want zonder goed geluid geen goed feest. Dus we besteden hier nog extra aandacht aan.
Zoals eerder gemeld zal op vrijdag 1 oktober Evil Dreams presents DJ Nosferatu’s Birthdayparty plaatsvinden. En zoals beloofd gaat het dus door. Aangezien de gemeente het Partycentrum Zichtenburg wel erg moeilijk maakt de nieuwe exploitatievergunning op tijd binnen te krijgen, nu verwacht half oktober, kan het feest daar dus niet worden gehouden
Draaitijden Volume Festival 2004
vrijdag 3 september 2004
Zaterdag 4 september is het eindelijk zover. De Hemkade Zaandam staat zowel In als Outdoor in het teken van het tweede Volume Festival. Met een lekkere nazomer en een goede weersvoorspelling voor de boeg, maakt Multigroove bij deze de draaitijden bekend.
Mystery Guest Scantraxx Presentz
donderdag 2 september 2004
Op de 2e editie van Scantraxx Presentz op zaterdag 25 september in de Hemkade te Zaandam komt een mystery-guest: het is de meest populaire dj van de hardere stijlen..de meeste mensen zullen deze dj wel kennen.
Ruiterskwartier is back
woensdag 1 september 2004
Nadat de eigenaar van cafe ‘de Toog’ aan het Ruiterskwartier te Leeuwarden besloot om zijn locatie te verkopen, bleef het lange tijd stil qua dance evenementen in deze locatie. Nu de verkoop van ‘de Toog’ een feit is wordt deze zaak verbouwd tot een hypermoderne discotheek! Met deze verbouwing gaat er tegelijkertijd ook een naamswijziging plaatsvinden.
Lunapark
woensdag 1 september 2004
Na 3 maanden wachten is het dan weer zover. Lunapark sluit de zomer af met een laatste WHITE party 2004 en daarbij gaan we weer varen. Na de aankondiging om voortaan alleen in speciale locaties Lunapark feesten te organiseren, gaat dit feest op veler verzoek weer gehouden worden op het schitterende partyschip Ocean Diva.
29 september 2004
Nieuw platenlabel Square Beats
Masters of Massacre gaat door
28 september 2004
Back 2 Back met Spider & The Freak
Alien Emotions gaat verder met Musika Technika
Ga jij met 5 vrienden met een limo naar Unique?
27 september 2004
Tom Harding is back
25 september 2004
7 jaar Winkel van Sinkel
23 september 2004
Tomorrow presents SouthSideGrooves
Scantraxx presentz - Timetable
22 september 2004
Wil jij draaien met je held?
Exposure ging op wereldreis en nam mee
21 september 2004
Freeze Festival invites Planet V.I.P.
Speedrazor Busreis
20 september 2004
4 jaar jubileum Bridge
Mededeling van Q-Dance
XCess Profiles
Dance4Live start project tegen HIV en AIDS
19 september 2004
Radioprogramma Bas & Ram en meer
UK Hardgroove
Pure presents - Headliner #18
18 september 2004
NL: Technoland verplaatst
17 september 2004
Lexion presents - Recover Hardstyle
16 september 2004
Speakerplay is terug
Jochen Miller Presenteert Nieuwe BMW 1 Serie
Gemeente Rotterdam dreigt Betty Ford Clinic met sluiting!
15 september 2004
Blend Magazine Launch Party
Twee Nederlandse Kandidaten naar Red Bull Music Academy in Rome
13 september 2004
10 jaar Hemkade - The Story
Een nieuw seizoen Planet V.I.P.
Zodiak Commune presents - Eleven
11 september 2004
Nieuwe locatie voor feestend West-Friesland
Boekrelease Door! - Hoofdstuk over Partyflock
10 september 2004
Defenders of the Faith
9 september 2004
Q-dance organiseert 10e Qlimax in Gelredome
Europese DJ & Dance beurs
Teqnology
Phase 4
Heroes of Techno
8 september 2004
Hardcore 4 Life - The Blast
De hardcore van vroeger herleeft als nooit tevoren
7 september 2004
A Nightmare in Rotterdam - Never Sleep Again
Sfeer, Doorbitches en een Mystery Guest
6 september 2004
Heropenen E-Xlipse onzeker
4 september 2004
The world of Hardheads
3 september 2004
Evil Dreams presents DJ Nosferatu’s Birthdayparty Verplaatst
Draaitijden Volume Festival 2004
2 september 2004
Mystery Guest Scantraxx Presentz
1 september 2004
Ruiterskwartier is back
Lunapark