Partyflock
 

Festival Impact zet Helmond wederom op zijn kop

gepubliceerd door , op
Festival Impact zet Helmond wederom op zijn kop
7 september 2007
Aftellen
Impact kan bijna niet meer wachten… Aanstaande zondag 16 september is het zover: de tweede editie van het gratis toegankelijke Festival Impact!Gezien het enorme succes van vorig jaar, zijn de verwachtingen van het Helmondse publiek hooggespannen. Impact is er van overtuigd deze meer dan waar te gaan maken, met een muziekprogrammering van formaat en zeer diverse culturele activiteiten. Voor ieder wat wils. Het aftellen is begonnen!

Stichting Impact
Impact is een jongerenstichting, die zich sinds 3 jaar inzet om onze mooie stad voor de jeugd van Helmond en omstreken aantrekkelijker te maken, door middel van het organiseren van allerlei culturele evenementen. Het meest bekend hiervan zijn ongetwijfeld Festival Impact en Impact Koninginnenacht. Beide jaarlijks georganiseerd, gratis toegankelijk en gesitueerd in het centrum van Helmond. Vorig jaar vond de eerste editie van Festival Impact plaats, wat met een bezoekersaantal van ruim 20.000 mensen een enorm succes was! Aan de vrijwilligers van Impact dus de zware maar dankbare taak om de tweede editie dit jaar nog groter en spectaculairder te maken. Impact garandeert dat dit, mede door de toevoeging van extra podia en allerlei culturele activiteiten, absoluut gaat lukken! Na een jaar keihard werken belooft Festival Impact wederom HET feest te worden dat je niet kán en mág missen! Noteer zondag 16 september dus in je agenda!

Artiesten
Impact presenteert met trots een muzikale line-up van uitzonderlijk niveau. Op het Bavaria Mainstage zullen de volgende namen act de presence geven: Di-Rect, Brainpower, Soulvation, Ellen ten Damme, Seven en SPCHLSS.

Omdat Helmond en regio zoveel talenten kent is besloten om dit jaar twee regionale podia te plaatsen. De Kasteellaan is de locatie van het Plus Hans van Aerle Poppodium, waarop o.a. Funquisition en Che het publiek gaan vermaken met hun vrolijke tonen. Verder zullen de energieke ska-machine Let’s Quit en de welbespraakte hip-hopper Macronizm met zijn live-band het publiek komen opzwepen.

Op de Steenweg staat dit keer het Plus Hans van Aerle Rockpodium, met onder andere Noyalty, Day Six, Human Demise en The Goods! Beruchte namen in deze regio! Dus voor snoeiharde gitaren, vette metal en smerige rock, kom naar de Steenweg!

Vanwege het grote succes van vorig jaar is er een speciaal dancepodium. De Markt is dit jaar daarom de locatie voor het DA&A dance area. De Markt biedt meer ruimte, dus is er meer mogelijkheid om lekker te dansen op de vette klanken van Marcel Woods, Marco V en Munami, grote namen in DJ land! De laatst vastgelegde dance artiest voor het DA&A dance area is Eugenio Ricci, die een aanstekelijke mix van club, electro en groove komt verzorgen.

Culturele activiteiten
Zoals eerder vermeld is ook aan cultuur dit jaar erg veel aandacht besteed. Ten eerste zullen in de Scalazaal aan de Steenweg enkele theatervoorstellingen worden verzorgd. Vervolgens in café Zeezicht zullen onder meer de Mensroom Breakdance Battle en enkele cabaret-shows plaatsvinden. De Kanaaldijk Noord-West wordt omgetoverd tot een cultuurmarkt waar allerlei bedrijven en (charitatieve) instellingen zich aan het publiek zullen presenteren. De Veestraat zal iedereen in het oog springen door een graffiti-wall van ruim 30 meter. Ook zullen hier straatartiesten en straatmuzikanten hun kunsten vertonen. Op de Smalle Haven zullen tot slot verscheidene dans-, vechtkunst-, en jongleerdemonstraties worden gegeven.

Ook wat betreft cultuur biedt Festival Impact dus volop mogelijkheden er een fantastische dag van te maken!!

Oproep
Tot slot nog een dringende oproep vanuit Impact aan alle jongeren (en ouderen!) in de regio:

“Wij hebben nog een aantal vrijwilligers nodig die ons willen komen helpen bij het afbreken van alle podia, stellages, hekwerken enzovoorts na afloop van het festival!! Je zou ons een enorme dienst bewijzen als je een paar uurtjes komt helpen, en je helpt op die manier mee om Helmond leuker te maken voor jezelf en je vrienden, want dat is waar wij van Impact ons voor inzetten! Dus laat die spierballen rollen en help ons!

Ook zijn er nog mensen nodig die gedurende enkele uurtjes als verkeersregelaar komen helpen. Dit is licht werk.

Voor beide functies geldt dat je gedurende werktijd gratis (non-alcoholische) consumpties krijgt en na het festival ontvang je een uitnodiging voor het grote Impact-vrijwilligersfeest!

Zou je zelf willen helpen, of weet je iemand, dan laat het ons weten via personeel@stichting-impact.nl of bel naar 06-12836868 Heel graag tot ziens op 16 september!”


Impact, vóór en dóór jongeren!’

9 opmerkingen

Vorig jaar was zeker een vet feestje! Beter, dance area op de markt. Steenweg was vorig jaar stampvol.:P
laatste aanpassing
 
Artiest {SHOWLIST artist 6296, 1394}
Helmond Zo (y) !
Na Recycled in de Zinooos door naar Hellemondia!! :bounce:

Zeer benieuwd naar Eugenio Ricci ;)
laatste aanpassing
Kom denk ik ook wel ff kijke, alleen snap ik nog steeds niet waarom ze niet enkele helmondse dj's een plekkie hebbe gegeven, zoals D-flect, Ernesto, Vince, X-razz, Lucid om de dag met een lekkere harde set af te sluiten.mar zal toch wel lache worde
Moet t wel enigzins eens zijn met Wortelzz
Mja ... wij beslissen de line up niet he.
Zijn wel helmonders in de line up wellicht mar jammer dat er niet aan de harder stijlen word gedacht.
Artiest {SHOWLIST artist 73049, 129322}
och ja ik zit dan in het vliegtuig naar kreta :D 12 dagen :D vakantie
Marco V en Marcel Woods, SWINGEN!!!

Zullen er zekers zijn met de Clan...
eerst voeballen!!! en daarna feestuh!!!
Uitspraak van X op zaterdag 8 september 2007 om 17:08:
Zeer benieuwd naar Eugenio Ricci

Ik ook!!