Partyflock
 

Patronaat’s Technovision opent seizoen met DATAPUNK Special

gepubliceerd door , op
Patronaat’s Technovision opent seizoen met DATAPUNK Special
1 september 2007
FeestTechnoVision · Anthony Rother Moderntronic tour
Datumvrijdag 7 september 2007
LocatiePatronaat Site
Helaas… het festivalseizoen ligt alweer bijna achter ons. Maar niet getreurd want dat betekent dat het weer los gaat in de zalen. Op vrijdag 7 september opent Patronaat’s Technovision het nieuwe seizoen met een special van het Duitse techno/electro label Datapunk.

Het label Datapunk geldt als hofleverancier van de spannendste donkere electro en techno. Opperbaas van het label is de Duitse Anthony Rother die op deze label-special natuurlijk niet ontbreekt. De bezoekers van Lowlands 2007 konden al genieten van zijn fonkelnieuwe live-set. Tijdens de zaterdagavond showcase van techno-grootheid Dave Clarke zette hij de Bravo-tent al volledig op z’n kop. Dat feestje gaan we nog eens dunnetjes overdoen in Patronaat.

Anthony Rother was geheel zelfstandig verantwoordelijk voor de wedergeboorte van de electro eind jaren ’90. Hij werkte samen met grootheden als DJ Hell en Sven Väth maar maakte tevens remixen voor het legendarische Kraftwerk, door velen wordt hij zelfs beschouwd als het vijfde member dat Kraftwerk nooit had. Zijn muziek bestaat uit rauwe machinale beats met overstuurde vocoders en robotgeluiden waar de Transformers nog een puntje aan kunnen zuigen.

Naast Rother is er tevens een live-set van Xenia Beliayeva die onder de vleugel van Datapunk opereert. Toen ze op een goede dag tijdens een dj-set de microfoon ter hand nam om met haar platen mee te zingen, werd ze ontdekt door Olivier Huntemann, met de release Prototype (Dancefloor Killers) als gevolg. In Duitsland heeft ze haar sporen reeds dubbel en dwars verdient en langzamerhand gaat nu ook Nederland overstag. Het is niet voor niets dat Rother haar als een van de grote aankomende sterren ziet. Beliayeva maakt vrouwelijke doch niets ontziende electro/techno, en haar warme stem en de pompende beats zorgen voor een zeer energieke set.

Maar daarmee is deze spetterende seizoensopening nog niet compleet! De Spaanse DJs/producers Pig&Dan brachten de afgelopen jaren de ene na de andere dansvloerklapper uit op toonaangevende labels als Pickadoll, Cocoon en Submission. Als DJ-duo krijgen ze inmiddels ook echt voet aan de grond Europa. Met hun aanstekelijke mix van techno, electro en neo-trance draaiden ze afgelopen zomer het veld plat op Awakenings Festival, en ja, nu ligt de wereld aan de voeten van dit magische tweetal.

Natuurlijk staat er ook nog iets van eigen bodem op het menu. Michel Becks is bepaald geen vreemde in de Haarlemse dance-scene. Samen met Alexander Koning vormt hij de drijvende kracht achter de party-organisatie Eye on the Future. Vrijwel iedereen die wel eens op een dance-feestje in Haarlem is geweest heeft hem wel eens horen draaien en al die mensen weten dat het moeilijk is om stil te blijven staan op zijn pompende beats.

Met zo’n opening beloofd het weer een mooi seizoen te worden in Patronaat!

8 opmerkingen

Pig & Dan :respect: Helden van AwakeFest!!!!! Met een fantatisch nieuw album genaamd Imagine !!!!!
 
vet :D
ik las bijna ff daft punk, maar dit is ook niet verkeerd.
Jammer dat het zo ver weg is :(
Anthony Rother :respect:
 
Rother zette de Bravo dus echt NIET op zn kop. Het geluid stond veeeeeel te zacht, waardoor de hele set niet uit de verf kwam. Heel erg jammer!
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 1 september 2007 om 20:32:
Rother zette de Bravo dus echt NIET op zn kop. Het geluid stond veeeeeel te zacht, waardoor de hele set niet uit de verf kwam. Heel erg jammer!

Helemaal mee eens, was echt doodzonde!
Xenia Beliayeva (Y)
Uitspraak van Framboos op zaterdag 1 september 2007 om 20:10:
Anthony Rother :respect:

Producties zijn wel vettig. :)
 
Hopelijk aanwezig! :)