Partyflock
 

Nacht van de Fooi

gepubliceerd door , op
Nacht van de Fooi
19 juni 2006
FeestStylebrothers · Nacht van de fooi
Datumzaterdag 24 juni 2006
LocatiePand48
Zaterdag 24 juni wordt de tweede Nacht van de Fooi georganiseerd, een dag en avond waarop alle fooien in de horeca naar ontwikkelingswerk gaan. Iedere horecagelegenheid kan kiezen uit drie aan de stad toegewezen kleinschalige ontwikkelingsprojecten om alle fooi van 24 juni aan te doneren. Zo kiest ook de horecabezoeker waar zijn of haar fooi naartoe gaat. Op deze manier wordt het uitgaanspubliek één keer per jaar herinnerd aan de noodzaak van structurele hulp in grote delen van de wereld.

Vorig jaar kwam studente Wies Maas op het idee van de nacht van de fooi, en besloot samen met medestudenten en vrienden Duko Hopman, Auke Witkamp en Mark Siegenbeek van Heukelom een eerste kansje te wagen. De Groningse horeca reageerde met onverwacht enthousiasme; 82 deelnemers haalden bijna achtduizend euro fooi binnen. Burgemeester Wallage tapte het eerste biertje en veel cafés namen zelf het initiatief iets extra’s te organiseren.

Gesterkt door dit resultaat, en het effect dat de donaties op de projecten hadden, werd besloten ook dit jaar weer een nacht van de fooi te organiseren. Verrassend genoeg gaven bekenden en onbekenden aan dat ook hun stad niet achter mag blijven, zodat verschillende lokale besturen er nu voor zorgen dat men in Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en natuurlijk Groningen kan stappen voor de Derde Wereld.

Pand48 in Groningen doet dit jaar mee voor het project Friends Indeed. Friends Indeed redt kinderen in India uit de ellende van kinderarbeid. Kinderen die jarenlang als arbeider gewerkt hebben kunnen vaak niet meer deelnemen aan regulier basisonderwijs. Friends Indeed zet een school op die de kinderen moet bijscholen tot het niveau waarop ze weer met andere leeftijdsgenoten kunnen meekomen. Zo geeft Friends Indeed deze kinderen een kans om een normaal en gelukkig leven op te bouwen.

Om voor dit goede doel zo veel mogelijk fooi op te halen in Pand48 hebben de Groningse dj’s ‘Dirty Soul’ en ‘Riso’ het event: ‘Stylebrothers’ bedacht. Riso: “Een vriend van me zat in de organisatie van de nacht van de fooi, hij vroeg of ik wou draaien in Pand48 die avond. Dirty Soul was echter al geboekt en we hebben toen maar besloten samen te gaan draaien”. Dirty Soul: “Toen bedachten we dat we deze nacht wel iets specialer konden maken. Ik heb toen beatboxer Sandro Matta en zangeres Mary Dee benaderd die het ook wel leuk leek om mee te doen”. Riso: “Daarna hebben we Timmid ook erbij gevraagd die de avond compleet moet maken”.
Timmid stond vorige week nog op Rush in club Noa in Leeuwarden samen met Benny Rodrigues en Marcello, een aanstormend talent uit het noorden. Muziekstijlen deze avond zijn electro, house en tech-house. De entree is gratis!

Kortom, alle ingrediënten om er een mooi feest van te maken deze avond die ook nog eens in het teken staat van het goede doel.

Meer informatie vind je op:
www.nachtvandefooi.nl
www.friendsindeed.nl
www.djriso.nl
www.dirtysoul.nl
www.djtimmid.nl
www.pand48.nl

15 opmerkingen

 
Goed initiatief! (Y)
De Groningse horeca reageerde met onverwacht enthousiasme.


Met een beetje publicitiet is het voor de horeca ook extra klandizie :). Het initiatief zelf is idd ook goed (y).
Timmid :respect:
De Groningse horeca reageerde met onverwacht enthousiasme


Nogal wiedes de werknemers doneren hun fooi en de baas heeft extra omzet :s
 
Artiest Zyris
Uitspraak van SLAPSHOT op maandag 19 juni 2006 om 13:28:
Nogal wiedes de werknemers doneren hun fooi en de baas heeft extra omzet :s


"een dag en avond waarop alle fooien in de horeca naar ontwikkelingswerk gaan"!

Wel een goed doel dus!
Ja, ok maar de baas die lacht zich rot
Uitspraak van verwijderd op maandag 19 juni 2006 om 13:39:
"een dag en avond waarop alle fooien in de horeca naar ontwikkelingswerk gaan"!

Wel een goed doel dus!


door deze publiciteit komen toch meer mensen dit weekend naar de horecagelegenheden. Dit betekend dus meer omzet voor de kroegbazen. Slechts de fooien die de werknemers eigenlijk zouden krijgen gaan nu naar een goed doel.
laatste aanpassing
Werkzaam bij Kant & Klaar
Artiest {SHOWLIST artist 39082, 41330}
Uitspraak van Re-1st op maandag 19 juni 2006 om 13:49:
door deze publiciteit komen toch meer mensen dit weekend naar de horecagelegenheden. Dit betekend dus meer omzet voor de kroegbazen. Slechts de fooien die de werknemers eigenlijk zouden krijgen gaan nu naar een goed doel.


True true, echter onze baas geeft de personeel een bonus, zodat ze alsnog hun fooi hebben. Dus hij doneert als het ware zelf alle fooien. Verder doen de artiesten het ook op vrijwillige basis. Dus allemaal voor een goed doel en natuurlijk een KICK ASS PARTY.
laatste aanpassing
Word een mooi feestje!
Mensen, kom op zeg. Mooi initiatief en sommigen kunnen alleen maar erop zeiken, stel je niet zo aan. Er worden hier meerdere mensen beter van, das toch prima.
Terecht Sophie! Zie je zaterdag ;)
 
Ook in Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en Den Haag word de 24e een Nacht van de Fooi georganiseerd...
 
tja en dan nog maar ffies zeker weten dat ze het wel afgeven..
 
Want 8000 euro uit 82 deelnemers is minder dan 100 per deelnemer.. egt niet dat ze zo weinig fooi krijgen.. sommige geven al meer als 5 a 10 euro.. dus zit je zo an!
Beter iets als niets, toch? Gaat tenslotte om het gebaar.
Een keer per jaar stil staan bij de noodzaak van structurele hulp in grote delen van de wereld. Hoe veel (of weinig) dat is maakt niet uit.

Daarnaast een keer een goede rede om meer te drinken (en dus meer geld en/aan fooi uit te geven).