Partyflock
 

Welcome to the Chaishop

gepubliceerd door , op
Welcome to the Chaishop
30 oktober 2005
FeestNamasté · The Chaishop
Datumdonderdag 3 november 2005
LocatieRokerij #4 Site
FeestNamasté · The Chaishop
Datumdonderdag 10 november 2005
LocatieRokerij #2 Site
FeestNamasté · The Chaishop
Datumdonderdag 17 november 2005
LocatieRokerij #3
FeestNamasté · The Chaishop
Datumdinsdag 22 november 2005
LocatieRokerij #1 Site
FeestNamasté · The chaishop
Datumzondag 27 november 2005
LocatieRokerij #1 Site
Gedurende de maand november heet Namasté je vijf keer een warm welkom in The Chaishop. The Chaishop is een intieme live jam sessie, een ontmoetingsplaats voor freaks, vrienden en familie van over de hele wereld. De Chaishop vindt plaats in de 4 Rokerijen in Amsterdam, welke op dit moment het hoofdkwartier van Namasté vormen. Hier is slechts een zaadje geplant om uit te bloeien tot een plant die ieder toekomstig seizoen een bloem zal voortbrengen. Je bent vrij om in november een keer te komen snuffelen en een voorproefje te nemen van wat er op het vuur staat in onze keuken.

Sinds 1994 meandert Namasté door de velden van feestend Nederland. Namasté is ooit ontsprongen als een zijtak van het legendarische ISP, die met Digital Overdose een goa-zaal programmeerden onder de naam Namasté. Namasté is daarna doorgegroeid tot een eigenzinnige organisatie, die feesten doet ontstaan waar diverse stijlen muziek, stromingen en culturen in de expressieve kunsten met elkaar samenvloeien. Alle hokjes worden verzameld en samengevoegd om samen één magische cirkel te vormen, waarbinnen het universele dansritueel wordt uitgevoerd. Namasté's festival New Frontier bijvoorbeeld, bracht hippies, gabbers, travellers, clubbers, technoheads, spacecases en feestbeesten van over de hele wereld bij elkaar, als één stam onder één totem. De afgelopen tien jaar zijn onder andere ook het Vrieshuis Amerika, de Silo, Sporthallen Zuid, de MS Stubnitz, het Blauwe Theehuis, Mysteryland en de Melkweg toegetreden tot de magische cirkel van Namasté.

Het woord Namasté komt uit het Sanskriet en staat voor een respectvolle groet in spirituele zin. Het komt er op neer dat de aandacht niet ligt op de buitenkant van de persoon die je groet, maar dat die aandacht juist verlegd wordt naar de binnenkant. Zoals Namasté het zelf zegt: “The Light in me recognizes the Love in you”. Allemaal zogenaamd diepzinnig gezwam? Een plakplaatje voor het zoveelste feest? Het lijkt er niet op. Namasté bestaat niet uit zomaar een groepje zweverige idealisten. Het besef dat er geen feest kan zijn zonder een enigszins commerciële insteek is er wel. Maar ondanks dat ze toch een feest weten te organiseren waarbij die oorspronkelijke vibe van de muziek aanwezig is, is de drijfveer van Namasté het creëeren van een ultiem saamhorigheidsgevoel en een gevoel van gelukzaligheid… en dát zien te vasthouden. De goddelijke vonk van de muziek weten op te roepen, zodat iedereen die kan beleven. Op veel feesten is die vonk niet meer aanwezig of slechts van korte duur…

De achterliggende gedachte van Namasté is dus "connecting cultures"; Het bijeenbrengen van talloze muziekstijlen en –stromingen, evenals het daarbij betrekken van andere expressieve kunsten. Namasté legt de nadruk op de nog altijd zeer levendige underground goa scène, waar hele spannende dingen gebeuren en is daar min of meer het boegbeeld van. En om dat te bewijzen is het in November dus vijf keer raak in de 4 Amsterdamse Rokerijen met muziek varierend van vocals en acoustic guitar tot Dub, Triphop en Goa. Vergeet niet in november eens langs te komen, aangezien dit een platform zal worden voor musicale magiers and soortgelijke artiesten, onze familie op internet en reiziger van over de hele wereld.

5 opmerkingen

als ik het goed doorheb zit Raymond hier ook achter ;), veel succes iig :bloem:
 
Dit berichtje doet me meteen een beetje denken aan het Goa/Psy-wereldje uit Duitsland ; hippies, saamhorigheid, gelukzaligheid.. (y) :D
allemaal erg leuke feestjes ook daar! :yes:
 
:respect: Eindelijk weer eens iets relaxed onder de zon :respect:
Underground komt bovengronds?! Lijk me wel een geslaagd idee om hier eens een bezoekje aan te eren!!!!
 
Artiest SinSuline
De achterliggende gedachte van Namasté is dus "connecting cultures";


dit ervaar ik vrijwel iedere dag in de rokerij....:D;):smoke: