Partyflock
 

Zodiak Commune Queens-day

gepubliceerd door , op
Zodiak Commune Queens-day
27 april 2005
FeestZodiak Commune · Queensday 2005
Datumzaterdag 30 april 2005
LocatieLichtplein
Het is bijna zover, het Zodiak Commune Queensday festival op het Lichtplein in Eindhoven, georganiseerd door Zodiak Commune. Het belooft een groots evenement te worden met naar verwachting tussen de 15 en 20 duizend bezoekers. Door het open karakter van het festival is dit dé mogelijkheid om àl het publiek te laten proeven van wat Zodiak Commune te bieden heeft.

De laatste jaren manifesteert Eindhoven zich tijdens Koninginnedag meer en meer als het Amsterdam van het Zuiden. Ook dit jaar worden er op Koninginnedag weer 150 tot 200 duizend mensen verwacht in de Eindhovense binnenstad als het feest op meer dan tien podia los barst. Met een groot aantal technopodia, maakt Eindhoven haar naam als Technocity meer dan waar en in tegenstelling tot de Randstad kent Koninginnedag in Eindhoven geen problemen met het openbaar vervoer! Vorig jaar werd het feestgedruis echter wel even wreed verstoord door een zware wolkbreuk, maar dit jaar is de regendans verboden en hopen we gewoon op een stralende dag.

Op Koninginnedag 2005 kun je op dé toplocatie van de stad 13 dampende uren lang genieten van pure onversneden techno, catchy electro en freaky acid. Wordt deze muziek vaak gezien als behorende tot een selecte groep van liefhebbers, met Koninginnedag bewijst Zodiak Commune keer op keer dat deze muziek het meest diverse publiek bij elkaar kan brengen, aan het dansen kan krijgen en tot een eenheid kan smeden. Zodiak Commune op het Lichtplein is dan ondertussen ook een begrip in Eindhoven en ver daarbuiten. Menig partyfreak kijkt ver voor de 30ste april al reikhalzend uit naar het jaarlijks terugkerende Oranje-feest op het binnenplein van de Witte Dame. En niet geheel onterecht! De Zodiak Commune dj’s draaien eigenwijs, intens en vanuit hun hart. Muziek is hun passie, en dat hoor je! Solid Decay, Eindhovens techno trots zal live optreden. Dit duo heeft al menig techno hart veroverd, kom luisteren en je weet waarom….

OPZET:
Vanaf vrijdagmorgen tot zaterdagnacht zullen zo’n 100 vrijwilligers in touw zijn om het Lichtplein om te toveren tot een indrukwekkend geheel en hier het feest van het jaar plaats te laten vinden. Ten opzichte van vorig jaar wordt de indeling van het Lichtplein een stuk ruimer opgezet met onder andere een grotere dansvloer. Gecombineerd met een indrukwekkend décor, de nodige licht-effecten en ruim 40 kilowatt aan geluid zal het Queensday festival volgens de traditie van Zodiak Commune een waar avontuur worden. Ook de inwendige mens komt goed aan bod, aangezien er weer voldoende gelegenheden zijn voor een lekkere hap, zoals een Vietnamese snackbar van 4 meter en een 8 meter lange broodjesbar (met o.a. broodjes hamburger, kroket en frikandel) In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de drank dit jaar uit maar liefst 7 tappunten verspreid over 2 grote bars vloeien! Zodiak Commune pakt in vele opzichten groter uit dan ooit en de bezoekers zullen weer versteld staan van alles wat ze nog meer voor hen in petto hebben!

KIJKBUISKINDEREN:
Ze waren nog niet eerder aangekondigd voor het Queensday festival op het Lichtplein, maar ze zullen zeker aanwezig zijn: het VJ collectief Kijkbuiskinderen (www.kijkbuiskinderen.nl)! Deze keer hebben ze zwaar geschut bij zich, in de vorm van een beamer van 5000 lume ! Hiermee zullen ze hun strobo-like flitsende beelden (wellicht ook vloeiende filmpjes) projecteren op de imposante witte muren die het plein omringen, waardoor niet alleen het trommelvlies maar ook het netvlies aangenaam geprikkeld zal worden.

E&A LASERSHOW:
Speciaal voor dit festival, zal E&A Laser (www.ealaser.nl) in de loop van de avond de scheurende acid- en technogeluiden vergezellen van een spectaculaire lasershow. Het Lichtplein maakt haar naam waar als de 13 kilowatt multicolor laser de rook uit vijf rookmachines en de duisternis zal doorboren met oogverblindende laser effecten en figuren. Dit stukje moderne technologie en creativiteit is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

BEELD- & GELUIDSOPNAMEN:
Gedurende het feest zullen er op het Lichtplein door diverse mensen beeld- en geluidsopnamen gemaakt worden. Zodiak Commune maakt zo onder andere zelf foto’s voor op de site en in latere instantie zal er ook een DVD van het festival verschijnen, verkrijgbaar op één van onze volgende feesten. Tevens zal bijvoorbeeld ook Omroep Brabant televisie opnames maken op het plein, waarvan op zondag een compilatie op televisie zal verschijnen bij Omroep Brabant.

MERCHANDISE STAND:
Uiteraard is er op dit Queensday Festival ook weer een 5 meter brede Zodiak Commune merchandise stand aanwezig. Hier kan je terecht voor een ruim assortiment aan Zodiak Commune shirts, mix CD’s van jouw favoriete Zodiak Commune DJ’s, live opnames van onze feesten etc.

WEERSVERWACHTING:
Het weer voor aanstaande zaterdag ziet er vooralsnog gunstig uit. Diverse bronnen voorspellen ideaal festivalweer voor dit weekend, met een tempratuur van 16 tot 22 ºC. Verder is het overwegend droog, half bewolkt en komt het zonnetje regelmatig een kijkje nemen. Het zekere is echter voor het onzekere gehouden bij de opzet. Daarom zijn er voorzorgsmaatregelen genomen om, indien het onverhoopt toch gaat regenen, toch voldoende overdekking als veilige schuilplaats te hebben.

Line-up & Timetable:
12.00-13.10 Bor
13.10-14.20 Saint
14.20-15.30 Rick Angel
15.30-16.40 Zodiak
16.40-17.50 D=p+cer
17.50-19.05 Bor
19.05-20.20 Saint
20.20-21.35 Rick Angel
21.35-22.50 Zodiak
22.50-00.05 D=p+cer
00.05-01.00 Solid Decay Live!

Regen of geen regen, donderen zal het bij Zodiak Commune zeker!

29 opmerkingen

 
Met een groot aantal technopodia, maakt Eindhoven haar naam als Technocity meer dan waar en in tegenstelling tot de Randstad kent Koninginnedag in Eindhoven geen problemen met het openbaar vervoer!

Dan moet je toch niet bij de bus vanuit Uden komen, das een regelrechte ramp!!!
 
Artiest Da Hustla
aanwezig :jaja:

Vlak bij de Pink, dus lekker veel Maxima's roken! :jaja:

Altijd gezellig bij"Dun Dame"
ga er ook heen, nog nooit geweest

Ben benieuwd...... :D
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 48347, 59806, 91185}
Indd, Eindhoven Technostad :yes:

Wordt weer gezellig, een beetje heen en weer pendelen tussen het Stroomhuisje en het Lichtplein :)
Present :yes: eerst ff twee uurtjes werken voor de zodiak (merchandise) en dan hop zelf feesten :bounce: net als Yari ook mooi tussen het stroomhuisje en het lichtplein!!!
Zeker weer aanwezig!!!!
 
Dan moet je toch niet bij de bus vanuit Uden komen, das een regelrechte ramp!!!


Beetje bikkel komt met de fiets, je moet er natuurlijk wel iets voor over hebben! ;-)
ziet er top uit(y)

word weer een zwaar weekend
vrijdag now&wow ,zaterdag overdag Eindhoven technocity en dan s'avonds nog ff naar Dave Clarke:bounce:
gewoon komen! Pik dan ook meteen http://partyflock.nl/party/35974 als feest mee, das paar honder meter verderop :D

Wordt een mooie q-day in eindhoven! Zonnetje erbij en flink zuur feesten :respect:
 
In EHVN zijn ze zeker lekker bezig, wetende dat in de kerkstraat ook nog de Whignomy brothers en de Acid Junkies hun kunsten vertonen! ( http://partyflock.nl/party/39802 )

En zoals gezegd nauwelijks problemen met het OV zoals richting de randstad. Beloofd weer mooi te worden!
 
Acid Junkies :respect:
een 8 meter lange broodjesbar (met o.a. broodjes hamburger, kroket en frikandel)
Doe mij vast 1 pistoletje filet americain :kwijl:

Vorig jaar werd het feestgedruis echter wel even wreed verstoord door een zware wolkbreuk, maar dit jaar is de regendans verboden en hopen we gewoon op een stralende dag.
Nou... Dat ene regenbuitje is nog regelmatig onderwerp van gesprek. Heeft wel een diepe indruk achter gelaten ;)
laatste aanpassing
Zeker aanwezig!
Altijd nog goed naar mn zin gehad daar!

:jaja:
 
Never missed it I'll be There !! :bounce:
Wordt weer helemaal te gek!!!!!
 
A'dam de place 2 be met K'dag? HELL NO! Eindhoven word net als vorig jaar één dik feestje togg :bounce:
Zeker er bij! Zodiak is echt heerlijk :kwijl: !!!!
Wiiihaaa :bounce:
laatste aanpassing
Wordt zeker vet ja!

Bier vs. Zon
 
Klein voetnootje... 13kW voor de laser is natuurlijk wel de ingaande stroom, niet de uitgaande! Anders zouden er wel eens mensen onthoofd kunnen worden... :dood:

Overigens is het geheel via www.oranjedegekste.nl te volgen via webcam! :D
laatste aanpassing
Klein voetnootje... 13kW voor de laser is natuurlijk wel de ingaande stroom, niet de uitgaande! Anders zouden er wel eens mensen onthoofd kunnen worden...
Duh...
als het maar droog blijft :D
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Aanwezig! Wordt weer super (y)

En ook het weer werkt mee dit jaar, 21 graden en maar 5% kans op regen...

Samen met de andere party's wordt Eindhoven weer geweldig goed op de kaart gezet! En ook de after in de Effenaar lijkt me erg leuk :D
Gaat gezellig worden vanmiddag!!! :yes: :bier:
 
Present :bounce:
laatste aanpassing
 
het was master hoor, veel mooie chikkies in eindhoven , dames bedankt, trixxie ook bedankt, taschini was meesterlijk, techno swa, bronxtel, boxtel, raw187montana escobae gottie che wiseguy resevior dogg mr brown style kelldekker style,smokin
Wat een feest zeg, ow ow ow :D
Maximaal respect voor Darko Esser's set op PACT! :respect: