Partyflock
 

Q-dance 2005

gepubliceerd door , op
Q-dance 2005
6 januari 2005
Q-dance wil jullie sowieso hartelijk bedanken voor het enthousiasme en het vertrouwen wat wij in 2004 hebben mogen ervaren. Zonder de echte die-hard partygangers waren wij nooit zover gekomen.

2004 was waarschijnlijk het jaar waarin de meeste feesten ooit zijn gegeven.
Aan het einde van het jaar was wel te merken dat jongeren alleen nog naar de evenementen ging waar ze gegarandeerd een leuke avond krijgen. Het is te duur en te veel. Ook al zou je wel elke week naar een feest willen, de portemonnee laat dat gewoon niet toe. Met Q-dance zitten wij qua prijsstelling altijd onder de andere grote organisaties en dat is niet iets wat je terugziet in de aankleding of de line-up. Wij gaan dus ook niet zakken met de prijzen of twee voor de prijs van een acties houden. We blijven je waar voor je geld geven met decor, show, licht, geluid en video. Hier gaan we niets aan veranderen, want de filosofie van Q-dance is kwaliteit bieden.

In 2005 komen de vier grote feesten van Q-dance terug op de locaties waar ze dit jaar ook hebben plaatsgevonden.

In Qontrol 2012, 19 maart

Voor In Qontrol zijn we alweer druk bezig met ons inleven in het nieuwe thema. 19 maart moet de dag worden waarop iedereen die in de RAI is zich in het jaar 2012 waant. Hoe zien feesten er dan uit? Als je nagaat hoe feesten er 7 jaar geleden uitzagen (1998 ) dan is het wel duidelijk dat er veel verandert is in die tijd. Vooral qua techniek en aankleding is het allemaal veel mooier en professioneler geworden. Een hele uitdaging om in de tijdmachine te stappen en te kijken hoe het er over 7 jaar uitziet. Wij hebben in ieder geval wel een aantal baanbrekende ideeën.. Op Q-dance.nl kun je zelf ook meedenken over het thema en daarmee kans maken op een heel vet VIP-pakket.


Defqon.1, juni 2005, Almere strand

Net zoals in 2003 en 2004 zal dit jaar weer het stevigste dance festival ter wereld plaatsvinden op het Almere strand. Dit jaar heeft Q-dance toestemming gekregen van de gemeente om een extra stuk van het strand in gebruik te nemen waardoor er ruimte is voor extra areas. In 2004 was Defqon 1 binnen 3 weken uitverkocht. Het feest was een groot succes met het hoogste buitenpodium (30 meter) wat ooit in Nederland was gebouwd. Het is de sport van Q-dance om elk jaar het vorige jaar te (proberen) te overtreffen. Hou Q-dance.nl in de gaten en zorg dat je er snel bij bent..


Q-base, september 2005, Airport Weeze.

18 september 2004 was de dag dat Q-dance de grenzen over ging met een nieuw evenement op een droomlocatie: een voormalige legerbasis.
25.000 mensen, waarvan de meeste uit Nederland, hebben de hele nacht (in de regen) staan dansen en springen op beats van DJ’s vanuit heel Europa. De omgeving, het underground gevoel, de 15 lasers en het snoeiharde geluid maakte het qua productie een van de betere evenementen van Q-dance uit 2004. Het was een erg bijzondere ervaring om op zo’n locatie, met zo veel mensen helemaal los te gaan.

Helaas is er op logistiek gebied één en ander niet goed gegaan. De bussen die de bezoekers van het parkeerterrein naar het festival moesten brengen kwamen te laat en het waren er minder dan besteld. 15.000 bezoekers van plek A naar plek B door het bos brengen leek ons leuk voor de beleving, maar bleek achteraf heel moeilijk te zijn. Daarbij was het echt klote weer dus meer dan 1500 mensen hebben meer dan een uur in de regen moeten staan wachten. Mensen die met de auto kwamen hebben in de file gestaan omdat de Duitse politie het (tegen de afspraken in) nodig vond om bijna elke auto aan te houden. Het merendeel van de bezoekers heeft nauwelijks iets gemerkt van deze problemen, maar dat maakt het niet minder vervelend.

Naast de logistieke problemen hadden we zelf ook nog wel zaken die de volgende keer beter zouden kunnen. De bunkers van Nederland 1 en 2 waren te klein. Iedereen wilde gewoon hardstyle of oldstyle horen. Daarnaast hebben we de echte hardcore sound ook gemist. Al met al zaten er best wat kinderziektes in die goed en makkelijk zijn te verhelpen.

In 2005 vindt Q-base weer in september plaats. Dit keer zal het niet uitsluitend een nacht festival, maar en dag en nacht festival zijn wat om 12.00 uur ’s middags begint en tot 02.00 uur ’s nachts zal duren. Op deze manier hebben de bezoekers ‘the best of both worlds’ en is de in en uitstroom veel beter verspreid omdat niet iedereen tegelijk komt en tegelijk weggaat. Bovendien krijg je het terrein overdag mee en kan je ‘nachts genieten van de charme van een nachtfestival met laser en lichtshows.
Daarnaast wordt er op dit moment een nieuwe aanrij route gebouwd waardoor de verkeersstromen in tweeën worden gesplitst. Daarmee zijn de belangrijkste logistieke knelpunten verholpen en is het hele vervoer en parkeerprobleem vele malen simpeler gemaakt. Er worden geen pendelbussen meer ingezet, maar dankzij de hulp van de boeren kunnen we nu direct naast het festival terrein parkeren. Je hoeft nog maar 2 minuten te lopen. Voor de populairste areas (NL 1 en NL 2) worden grote hangar tenten geplaatst waardoor er veel meer ruimte is om te doen waar je voor komt: dansen. De exacte datum van Q-base zal later dit voorjaar bekend worden gemaakt, maar zal dit jaar niet samenvallen met andere grote feesten in Nederland zoals in 2004 wel het geval was. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!


Qlimax, november 2005, GelreDome

Degene die in 2004 zijn geweest moeten maar oordelen…Voor ons was het in ieder geval het mooiste Q-dance feest ooit.
Dit jaar komt Qlimax weer terug in november in GelreDome. Degenen die nog willen nagenieten, of er helaas niet bij konden zijn omdat het uitverkocht was kunnen op Q-dance.nl de afterwebsite met daarop de films en de foto’s bekijken.


Heineken Music Hall 2005

Dit jaar zal de programmering van de Heineken Music Hall er anders uitzien dan voorgaande jaren. Houseqlassics komt 2 keer terug en er wordt ook meer plaats gemaakt voor Hardcore. Daarnaast zal er een nieuw concept worden gelanceerd waar we nu nog niets over kwijt willen. Elk HMH evenement wordt 10 weken van te voren aangekondigd dus dat geeft genoeg tijd om te beoordelen of je wilt gaan of niet.
Met de vaste uitmuntende ingrediënten die deze locatie te bieden heeft, is het voor ons een grote uitdaging toch elk evenement verassend en vernieuwend te houden.


Q-beach niet terug in 2005

Tot slot willen we alvast aankondigen dat Q-beach dit jaar niet meer terugkomt. Het strand van Bloemendaal is niet helemaal ons straatje. Net iets te hip. De gemeente was niet blij met al die ‘feestbeesten’ en onze buren waren ook niet altijd blij met ons geluid op 103 db. We hadden onze formule al enigszins aangepast, maar blijkbaar nog niet genoeg. Q-dance staat voor feest met hard geluid, als dat niet kan, dan maar niet. Jammer, we hebben een leuke tijd gehad, maar we kunnen onze afkomst niet nog verder verloochenen. We gaan op zoek naar een nieuwe plek, waar we wel kunnen doen wat we willen. Suggesties zijn altijd welkom…

Voor de rest…

Naast bovenstaande evenementen is Q-dance met nog een aantal projecten druk aan de gang. Ergens dit voorjaar gaat de vernieuwde Q-dance.nl online. Achter de schermen zijn we hier al maanden mee aan het werk en zelf hebben we hoge verwachtingen van de nieuwe site.

Q-dance

159 opmerkingen

 
Q-dance Roeleerdt!!!

Alleen mogen ze toch wel eens serieus naar de prijzen kijken...
ku-dans doet het steeds beter (Y), zal er veel van hun dit jaar aanwezig zijn :jaja:

Zo lang ze de prijzen e.d. goed houden zullen zij diegene zijn waar ik de grotere feesten aanwezig zal zijn :D
nQontrol 2012 = Present
DefQon 1 = Present
Q-Base = Present
Qlimax = Present :respect:

Maar ook XQ PAVO n HouseQlassics. Pfff wat een drukke jaar
 
DEFQON!!!
 
Leuke planning, maar GEEN Q-BEACH??? Dat kun je niet menen!! Q-dance ik ga ervan uit dat jullie een andere geschikte locatie gaan zoeken...
 
Q-Beach in Harlingen :P
 
Erg strak dat julie de fouten die met Q-base gemaakt zijn toegeven :respect:
In ID-T magazine lees ik altijd de meest zoetsappige reports over de grootste kutfeesten.
Leren van fouten (y)

InQontrol gegarandeert dit jaar weer
 
Artiest {SHOWLIST artist 40778, 18526}
Ben er zeker vaak bij dit jaar, enne, QLIMAX 2004 was niet alleen het beste Q-feest, tis het beste feest waar ik ooit geweest ben!!
Artiest BeeVee
Meer Hardcore in de HMH! :-D
Met Q-dance zitten wij qua prijsstelling altijd onder de andere grote organisaties


:vaag:
laatste aanpassing
 
begin gewoon weer met X-Pavo,maar ook de rest zal weer lekker gaan denk ik,ik hoop ook op een betere Q-Base now...
en voor de rest stampen we ze allemaal weer af..
defq0n ckerss weer stampuuh,,Heb er egt alweer kk sin in!!!!
en jaahjaah miss wel QBase ;p :bounce:
Veders gaan we ze ckers weer af :D
 
Q-DANCE :respect: :respect:
:yes: (y) MEER HARDCORE (y) :yes:

DEFQON 1 zeker aanwezig
:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
laatste aanpassing
 
Hmm, geen Q-Beach meer? Ghe wat jammer dat die zweetlucht dan eindelijk weg is. Was verder wel een geinig tentje waar je als je je verveelde wel ff lekker kon relaxen (BUITEN natuurlijk) :)...
 
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1762, 1736}
Artiest Just-D
Flikkers bij Q! Eerst afgelopen Qontact gewoon 1 hele zaal dichtgooien zonder aankondiging vooraf, waarbij een hele hoop bezoekers SPECIAAL voor de dj's kwamen die in die zaal zouden staan!

Vervolgens beweren ze ook nog altijd onder de prijs van andere grote te zitten en dat ze niet gaan zakken. Met deze stelling zeggen ze nu gelijk dat ze BOVEN de grote organisaties gaan qua prijs. Kaartje Trance Energy is 38 euro, kaartje in Qontrol is 45 euro. Ja idd is bijna hetzelfde.

Neej Q heeft afgedaan bij mij.
TOP dat ze meer hardcore gaan doen grote hardcore rave in de rai of zo zal wel vetjes zijn top q-dance jullie zijn goed bezig
eejz halemeel vet man,
in Qontrol - benik
DefQon1 - presentje
Q-Base - ook daar (hopen dat het weer dit jaar wel meewerkt :P
Qlimax - Check

heil to Q-dance :D
ziet er weer goed uit
 
Kijk daar kan id-t nog een puntje aan zuigen!!!!! Stelletje losers daaro.....


Q-Dance... U RoCk!!!:D:P
Id-t... U SuCk!!!:( :S


GrEeTz LoVeBaSe
Just D, jouw redenatie klopt ook van geen kant.. pfff... Dat ze niet gaan zakken met hun prijs, betekent niet dat ze gelijk hun prijs omhoog gaan gooien. Ze bedoelen alleen maar te zeggen dat je bij Q geen vage acties hoeft te verwachten, zoals dat wel bij ID&T het geval is.

Jammer dat je op Qontact een mindere ervaring hebt gehad, maar wellicht is dat ook de reden dat er nu geen Qontact meer is (te weinig animo).

Maar goed, ik wens je veel plezier op Trance Energy. Smaken verschillen.
weg met id-t, en kom maar q-dance
ja ja ja
Qontact? :(
Werkzaam bij Inshock Events
Artiest Vidolic
q-beach maakt mij niet zo heel veel uit, is voor mij toch te ver, maar q-base ligt wel voor de deur! ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken met dat dag-nacht... ja en idd, qlimax was super! q-dance is toch wel DE organisatie als het aan mij ligt.
Artiest {SHOWLIST artist 30241, 23157}
ik wil meer hardcore
ik wil meer hardcore
ik wil meer hardcore