Partyflock
 
­ Nederland

Amsterdam Open Air is terug met de ultieme festival playground en dropt de volledige line up

gepubliceerd door , op
Amsterdam Open Air presenteert op 1 & 2 juni 2024 een nieuwe editie van het populaire stadsfestival. Het festival heeft zich altijd gespiegeld aan wat er leeft binnen het nachtleven en creatieve initiatieven van de stad. Met negen podia, die elk een eigen sound vertegenwoordigen, is er ook dit jaar voor iedere bezoeker wat wils. Zo kunnen festivalbezoekers genieten van genres als techno, house, afrobeats, trance, hiphop en latin. Artiesten zoals Partiboi69, Tjade, Kerri Chandler, Mau P, Cho & The Chosens, Cera Khin, Jael, FRENNA & THE GANG, Philou Louzolo en Rebekah, zijn slechts een kleine greep uit de volledige line up.

Afgelopen jaar sloeg het festival een nieuwe richting in; naast het vernieuwde muziekprogramma, was er ook meer ruimte voor een 'playground' programma. Dit jaar zet het die lijn door. Door middel van kunst, immersive experiences, interactieve workshops en bijvoorbeeld theater staat naast dansen, ook interactie centraal.

Thomas Gurney-Champion, creative director Amsterdam Open Air: 'We geloven in de kracht van het ontdekken en het spelen. We merken dat de magie van een festival zich niet alleen afspeelt links voor bij een stage, maar ook juist in die momenten tussen de muziek door. Door middel van een uitgebreid 'playground' programma, dagen we onze bezoekers uit om vrijer te denken, uit hun bubbel te breken en nieuwe connecties te maken. Dat kan in het mooiste park van Amsterdam, met veel verstopte hoekjes, stages tussen de bomen, een strandje en genoeg ruimte om naast het dansen ook te relaxen en rustige plekjes of het randprogramma op te zoeken.'

Samenwerkingen
Dit jaar gaat het festival weer een hoop samenwerkingen aan met muzikale- en creatieve partners die bijdragen aan de ultieme festival-ervaring. Zo host het creatieve danscollectief Ghetto Funk Collective een playground met theater, dans-shows, workshops en talks; ook zijn er diverse kunstexposities, wordt er samengewerkt met musea en komt Creative Community Heesterveld weer terug op zowel muzikaal als artistiek vlak. Foundation, een hiphop center uit de Bijlmer, verzorgt een stage waarbij overdag dans workshops te volgen zijn en 's avonds verschillende DJ-sets gedraaid worden.

Muziek
Het programma van Amsterdam Open Air is een weerspiegeling van wat er leeft binnen het nachtleven en creatieve initiatieven in de stad. Het festival is altijd nauw verbonden geweest met deze scene, en ook dit jaar zien we een nieuwe mix van organisaties die het festival uniek maken. Met zowel vertrouwde namen als enkele nieuwkomers behoudt het festival zijn herkenbare karakter als hét podium voor de grootste diversiteit aan muziekculturen in Amsterdam.

Nieuwkomer dit jaar is Tjade met zijn Agrio Club, voor velen een absolute favoriet door zijn energieke sets en eindeloze energie. Ook Radio Radio is er voor het eerst bij met een eigen stage. Voor de vele technofans die onze stad rijk is, zal er genoeg techno van het hele spectrum te horen zijn. Denk voor de hardere techno aan Cera Khin, Rebekah, Cynthia Spiering, Grace Dahl en Estella Boersma. Voor de liefhebbers van meer melodische techno staan er artiesten als Ida Engberg, Fideles en Argy op de straf_werk stage. Overbruggen zal voor de echte houseliefhebber voor een onvergetelijke dag zorgen met sets van onder andere Kerri Chandler.

Daarnaast is één van de grote highlights op de zondag de Slapfunk × Vault Sessions stage waar artiesten van beide collectieven b2b met elkaar zullen draaien. Iedereen die weleens bij hun legendarische weekenders in de Bret is geweest, snapt dat dit heel erg bijzonder gaat worden. Denk aan b2b's tussen Beste Hira × Doudou, Benny Rodrigues × Samuel Deep en Makam × Lobster.

Na het grote succes van vorig jaar zijn zowel Kanaal40 als Heesterveld Creative Community dit jaar ook weer van de partij. Fashion brand Daily Paper is terug van weggeweest en host een podium met lokaal talent. Ook komt queer collective Supernature weer terug en krijgt een nieuwe plek dit jaar. Voor de latin, hiphop en afro liefhebbers zullen Fiesta Macumba, Vunzige Deuntjes en Afrolosjes traditiegetrouw een stage hosten.

Koop je tickets via Appic.