Partyflock
 

Leuke Pride feesten in 2023

gepubliceerd door , op
Leuke Pride feesten in 2023
27 juni 2023
Amsterdam Pride is een van de grootste evenementen ter wereld voor de LHBT-gemeenschap. Gedurende een heel weekend kun je genieten van geweldige feesten met duizenden mensen en natuurlijk de beroemde parade die door de historische grachten van Amsterdam vaart. Gay Pride is een van de drukste weekenden van het jaar in Amsterdam, en je kunt een pride vlag kopen om je steun te betuigen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste feesten en evenementen voor homo's en lesbiennes. Als je meer wilt weten over de Pride feesten, lees dan verder!

Canal Parade
De boten beginnen bij het Scheepvaartmuseum in het oostelijke deel van het stadscentrum en varen richting de Amstel Rivier. Vanaf daar gaan de praalwagens verder via de Prinsengracht naar het Westerdok. De Canal Parade begint rond 12.00 uur en duurt de hele middag. Je kunt de parade bekijken vanaf drukke bruggen of vanaf de kades langs de grachten. Na de parade kun je naar een van de straatfeesten gaan om verder te feesten. Het zal erg druk zijn tijdens de parade, zowel op het water als op het land. Gelukkig is de route langs de grachten enkele kilometers lang, dus er zijn genoeg goede plekken om te kijken. De beste foto's kun je maken vanaf de zijkanten van de bruggen, maar die plekken zijn meestal al uren voor de parade bezet. De populairste plekken zijn op de Prinsengracht, bij de Magere Brug op de Amstel Rivier en bij de Eenhoornsluis aan het einde van de route. Onthoud dat de eerste boten ongeveer een uur na het officiële begin bij het begin van de Prinsengracht aankomen.

Straatfeesten
Ben je op zoek naar straatfeesten tijdens Pride Amsterdam 2022? Vanaf vrijdag 5 augustus kun je in de stad meer dan 20 verschillende feesten op straat vinden. We hebben uitgezocht waar je kunt gaan feesten tijdens de aankomende Pride Amsterdam. Tijdens de Pride worden traditioneel twee straatfeesten gehouden in de Reguliersdwarsstraat: de trendy Rainbow Street Party en de Caribbean Street Party. Beide feesten vinden plaats op vrijdag- en zaterdagavond en bieden live optredens, DJ's en barretjes. Na afloop gaat het feest binnen in de verschillende zaken nog door tot in de late uurtjes. Wil je nog niet stoppen met feesten? Wil je op een gezellige en vrolijke manier Pride Amsterdam 2022 afsluiten? Dan is het een goed idee om op zondag naar De Dam te gaan. Daar vindt zoals gebruikelijk een spectaculaire Closing Party plaats.

Vrijwilliger worden!
Heb je interesse om vrijwilliger te worden tijdens Pride Amsterdam 2022? Als je onderdeel bent van de LHBTI-gemeenschap, je ermee verbonden voelt en graag actief meewerkt, dan is dit echt iets voor jou! Je kunt nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan een geweldig festival waar jaarlijks honderdduizenden mensen naartoe komen. Tevens ben je te midden van alle feesten, waardoor je zowel kunt meehelpen en van de feestsfeer kunt genieten. Best leuk, toch?