Partyflock
 

Club HAVEN aan de Smalle Haven in Eindhoven houdt niet van korte boottochtjes

gepubliceerd door , op
Haven
11 februari 2022
FeestHaven · 30 HRS Edition
Datumvrijdag 15 april 2022
LocatieHAVEN Site
'HAVEN 30HRS Edition' wordt een unicum binnen het Eindhovense nachtleven. "Een echte stap naar verbinding in de stad van jonge eventorganisatoren. Zowel grote professionele collectieven en jonge opbloeiende collectieven nemen deel aan het event", vertelt Boukje van der Zijden regisseur van HAVEN en medewerker van Dynamo. "Vrijwilligers staan aan het roer, zo heeft vrijwilliger en netwerker Kristof op 't Eynde een belangrijke rol, in het bij elkaar van alle Eindhovense Collectieven, daarnaast vertegenwoordigt hij hun stem. Collega Mike Dobber en ik sturen voornamelijk de processen en ondersteunen met kennis van zaken" Vervolgt ze.

Naast deze verbindende factor is het natuurlijk ook uniek dat het feest maar liefst 30 uur duurt. Oudere partygangers kunnen zich misschien nog hun zere benen uit de jaren '90 herinneren, toen de Effenaar naam maakte met een 24 uurs Dansmarathon. HAVEN gaat daar komende Paasdagen overheen en organiseert als eerste partij ooit in Eindhoven een event dat 30 uur lang door gaat.

Talenten aan het roer
Om het evenement te realiseren zijn naast de collectieven ook veel vrijwilligers aan het werk. Tijdens het feest zijn ongeveer 50 vrijwilligers gedurende het hele weekend aan het helpen achter de bar, aanwezig als ticketscanner, maar ook als event organisator. Hierbij geven juist de ervaren organisatoren, de jonge nieuwe talenten het roer in handen.

Het event in de nieuwe club aan de Smalle Haven start vrijdagavond 15 april om 22:00 uur. De rave gaat daarna de hele zaterdag door en eindigt eerste paasdag, 17 april, om 4:00 uur 's nachts. Tickets zijn verkrijgbaar via haven-eindhoven.nl en Ticketmaster.

Line-up
In deze eerste editie, van wat een terugkerend event moet worden, vaart HAVEN langs de rijke kusten van de Eindhovense underground. Meer dan 10 house/techno georiënteerde collectieven uit het lokale nachtleven verzorgen het muzikale programma. Van De MISSIE tot DayDayGay en Deep Under en van House the Vibe tot Mozem. Aan boord: ruim 25 dj's. Waarvan ook een aantal headliners zoals Wouter S. (house), Grace Dahl (techno) en locals als Coco Durst (house) en Redbastard (techno).

Club HAVEN
HAVEN is het nieuwe uitgaansconcept van Dynamo. De club heeft er een vaste plek, met een eigen ingang aan de zijkant van het pand, een specifieke programmering en een eigen uitstraling.

De muzikale programmering van HAVEN is divers en focust op relatief onbekende stijlen, die elders in de stad en regio nog niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn. Ieder weekend moet in de club iets nieuws te ontdekken zijn; van dub tot techno, van psy trance tot dubstep en van hardcore tot deep house. De Basement van Dynamo vormt daarbij het kloppend hart.

Diverse collectieven zullen HAVEN-avonden voor hun rekening nemen. Te denken valt aan BPM, Keldernacht, RIOT en Dubhoven. Daarnaast zet de club de deur nadrukkelijk open voor opkomende organisatoren met verrijkende ideeën voor het Eindhovense nachtleven.