Partyflock
 

Tilburg krijgt "ouderwetse" rollerskate avonden in Club Smederij

gepubliceerd door , op
Tilburg krijgt "ouderwetse" rollerskate avonden in Club Smederij
17 mei 2022
Flink van je af rollen, een dansje wagen en een drankje doen. In het midden staat DJ Keezus Christus te draaien, hij houdt de vaart er in door wat oude disco discoplaten af te wisselen met italo & nu-disco. "We organiseren ook de rollerdisco op onder andere Paaspop en verhuren onze rolschaatsen. Een rollerdisco organiseren in Tilburg stond al lang op onze bucketlist, erg tof dat we dat nu eindelijk samen met de Smederij gaan afvinken!" zegt Margot van Werktuig enthousiast, "Maar niet te pretentieus allemaal hoor, gewoon een leuke zondagavondactiviteit! Met je vriendinnen of je date lekker rondjes rolschaatsen, goeie muziek op de achtergrond en als je het beu bent nog een afzakkertje nemen terwijl je anderen ziet stuntelen."

Club Smederij heeft recentelijk een kleine verbouwing ondergaan, maar ook inhoudelijk zijn er aanpassingen. "We gaan met de Smederij een aantal dingen veranderen, naast de focus op muziek willen we ook nog meer gaan inzetten op film, bingo, comedy. Op zondagen zetten we graag in op sport, zo hebben we laatst een curlingtoernooi en een trefbalavond gehad, de rollerdisco's (eind maart, en ook half mei) voegen we daar nu aan toe" verteld Erwin Schellekens, uitbater van de club.

De avond heet "Keezus Christus' Rollerdisco", de DJ staat die avond dan ook letterlijk in het middelpunt. De Tilburgse (en Limburgse) DJ is een lokale held en staat bekend om de finesse in zijn sets, hij heeft zichzelf al bewezen op festivals zoals Weekend Magnifiek, Paaspop, 7th Sunday, We Are Electric en Solar. Wanneer het aanslaat ziet Keezus een grote buiteneditie op bijvoorbeeld het Koningsplein ook wel voor zich, "en er lopen ook al gesprekken met de schaatsbaan op Stappegoor voor een mogelijke wintereditie!"