Partyflock
 

Oranjekoorts Koningsnacht, het grootste feest van de regio
Dit jaar voor jong en oud

gepubliceerd door , op
Oranjekoorts
21 maart 2018
FeestOranjekoorts · De Kroegeditie
Datumdonderdag 26 april 2018
LocatieMarkt
Het lijkt nog ver, maar over vijf weken is het alweer zover: Oranjekoorts Koningsnacht strijkt voor de vierde keer neer op de Markt in Delft. Hoewel Oranjekoorts al jarenlang vele duizenden bezoekers naar de Markt weet te trekken, wordt het oranjefeest dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Een nieuw thema: 'De Kroegeditie', nieuwe artiesten en misschien nog wel het belangrijkste: Oranjekoorts is voor het eerste voor jong en oud te bezoeken.

Waarom kiest de organisatie voor een nieuw jasje? "Oranjekoorts Koningsnacht is een feest voor de hele stad, voor jong en oud", legt Guy Verbeek van evenementenbureau De Burgemeesters uit. "Wij hekken het terrein af om de grote bezoekersstroom te kunnen reguleren, maar dat wat binnen de hekken plaats vindt is voor alle leeftijden. Iedereen is welkom!". Verbeek doelt daarbij onder andere op de vroege begintijd van het evenement, dit jaar vanaf 18.00 uur. Vanaf dan zijn bezoekers welkom om alvast wat te eten bij de foodtrucks. Ook het muziekprogramma is afgestemd op alle leeftijden en er wordt een DJ-contest georganiseerd waardoor ook jong talent de kans krijgt om op het grootste muziekfeest van Delft op te treden. De oudere doelgroep kan een terrastafel reserveren op het vriendenterras (vanaf 25 jaar) en er is voorafgaand aan Oranjekoorts een 3-gangen keuzediner in Het Koningshuys. Dankzij een vernieuwde terreinindeling is het ook mogelijk om gezellig te borrelen of neer te ploffen op het Oranjekoortsterras dit jaar. Hoe ziet Verbeek het alcoholbeleid voor zich nu alle leeftijden welkom zijn? "We zijn bezig met een anti-alcohol campagne onder jongeren tijdens Oranjekoorts en daarnaast worden er tijdens het evenement strenge controles uitgevoerd. Dit is iets wat heel hoog op ons lijstje staat," benadrukt de organisator.

Thema en programma
Voor één keer wordt de Markt omgetoverd tot de grootste openluchtkroeg van Nederland. "We gaan de langste polonaise ooit maken tijdens Oranjekoorts en natuurlijk mag tijdens de kroegeditie de muzikale pubquiz niet ontbreken. Dit wordt een grote uitdaging, want wie heeft er eerder een pubquiz gespeeld met duizenden anderen?", lacht Verbeek. Er is een avondvullend, gevarieerd muziekprogramma dat wordt gehost door de Oranjekoorts huisband Jewelste, die overigens met een speciaal ontworpen pianobar op het podium zal verschijnen. Op het podium staan zowel (inter)nationaal bekende als lokaal fameuze DJ's zoals Mr Belt & Wezol, de LIVESHOW van Q-music het Foute uur en de winnaar van de DJ contest. En: speciaal voor de kroegeditie reist niemand minder dan Brainpower af naar Delft. De traditionele feestkwartiertjes, met foute feestmuziek en kilo's confetti, zullen ook niet ontbreken dankzij onder meer Barry Badpak, De Delftsche Helden en Bartje Biertje. Natuurlijk is bij deze editie ook aan de kroegmuziek gedacht, daarvoor staat ook Johnny Gold op het podium van Oranjekoorts.

Info & kaarten
Voor meer informatie, het bestellen van kaarten of reserveren van een vriendentafel en/of kroegdiner kun je terecht op [url=www.oranjekoortsfestival.nl Wacht niet te lang met het bestellen van kaarten: de vroege vogel tickets zijn inmiddels al uitverkocht, de normale tickets zijn nu in de verkoop. Hoe langer je wacht met het bestellen van een kaart, hoe duurder het wordt.