Partyflock
 

Multigroove
Een Amsterdams boefjesverhaal dat de muziekgeschiedenis veranderde

gepubliceerd door , op
Multigroove
19 maart 2018


Ilja Reiman stond aan de wieg van het grote Nederlandse dance-succes. Hij organiseerde illegale houseparty's in tunnels, loodsen en kraakpanden. Een wilde cowboytijd met een constant kat- en muisspel met de politie.

Ilja leefde op een niet te bevatten dieet van drank, hasj, cocaïne en xtc-pillen. Een jongen van de straat, opgegroeid in het Amsterdam van de jaren zeventig en tachtig. Een stad vol sjacheraars en onaangepast volk – door de grachtengordel ook wel 'gabbers' genoemd. Een knuffelaar, een muziekliefhebber tot in iedere porie van zijn lichaam.

Op Multigroove ontwikkelt zich de hardcore, debuteren de belangrijkste Nederlandse dj's en doen de organisatoren van ID&T, Q-dance en Awakenings hun inspiratie op. Zij worden allemaal meervoudig miljonair.

Ilja niet.

Daarvoor had hij niet de doortastendheid en de focus. Daarvoor was hij te druk met zijn leven vol seks, drugs en rock-'n'-roll.

Dit is het verhaal van Ilja. Een Amsterdammer enig in z'n soort. Hij leefde er op los. En veranderde gaandeweg de hele Nederlandse muziekgeschiedenis.


Pre-order nu zonder verzendkosten