Partyflock
 

Vier steden, drie landen, twee weken, een festival

gepubliceerd door , op
Atlas Electronic
19 april 2017
Atlas Electronic brengt showcases naar Casablanca, Marrakech, Rotterdam en Bristol in een speciale tour die volgende maand begint. Een unieke kans voor mensen die nog niet bekend zijn met het concept of het festival om eens even wat sfeer te komen proeven.

De drang naar cross-culturele groei is sterk aanwezig bij Atlas Electronic, zoals de aankondiging van deze showcase tour wederom doet geloven. Het lijkt erop dat ze hun zinnen hebben gezet op een internationaal publiek, en terecht. Exclusieve samenwerkingen, culturele kunst exhibities en feestjes, gewoon bij jou om de hoek. Deze showcases zijn de uitgelezen kans om Atlas Electronic eens aan den levende lijve te ervaren.

Het spits wordt afgebeten in Casablanca, thuishaven voor de beste underground DJ's uit Marokko's grootste stad. Tunes worden verzorgd door een mix van lokale en buitenlandse artiesten als DexLeMaffo, Yasmean, M.A.O.U., Kosh, Khalil Ryahi en Sophia Moulay - een exclusieve preview van hoe de zomer zal klinken. Na een hele nacht dansen op zorgvuldig gekozen nummers, is het tijd voor de volgende bestemming. Halte: Marrakech.

Traditionele kunsten en vakmanschap zijn altijd de ruggengraat geweest van de stad Marrakech. Tijdens de Atlas Electronic Showcase Marrakech kun je daarom genieten van de meest progressieve en actuele kunst in al haar vormen, gemaakt door jonge lokale artiesten in samenwerking met KE'CH Collective en Mint Works - pioniers in de artistieke wereld van Marokko. Onder deze artiesten bevindt zich Mo Baala, een veelbelovend talent en een van de sterkst opkomende nieuwkomers van de Marrakech Bienalle. Ook woordsmid Mehdi El Ghaly, de verhalenverteller, maakt deel uit van de kunst expo. De locatie voor deze gelegenheid is minstens zo interessant. Waar anders dan achter de mysterieuze deur van 'Le 18' - en multidisciplinaire creatieve broedplaats in een prachtige riad - had deze showcase gehouden moeten worden. Maak je avond compleet met de Afterhours in L'Enverse, slechts een 9 minuten durende fietstocht van je verwijderd.

Voor de mensen die niet naar Marokko kunnen, geen zorgen, Atlas Electronic komt ook naar Europa! Als eerst strijken ze neer in de havenstad Rotterdam voor een wel heel speciale samenwerking tussen de ongeëvenaarde Marokkaanse Groupe Bana en lokale held Philou Louzolo. Op 12 mei zullen zij het eindproduct van een twee dagen durende studio sessie presenteren tijdens hun live concert in Worm - het instituut voor avantgardistische recreatie. Na het live concert kan je tot in de kleine uurtjes genieten van platen gelegd door The Pilotwings, Habibi Funk, Arabic By Night, and Anadolu Ekspres - namen die je wellicht herkent van de recent gelanceerde line-up.

Vanwege zijn bruisende underground music scene, hadden we ons geen betere afsluitende bestemming kunnen wensen voor de showcase tour van een elektronisch muziekfestival, namelijk Bristol. Voor dit evenement heeft Atlas Electronic de handen ineen geslagen met Banoffee Pies en media partner Crack Magazine in een missie de meest vooruitstrevende, cross-culturele, en horizon-verbredende muziek ten gehore te brengen. Met de Nederlandse Philou Louzolo en Khalil Ryahi en de lokale strijders van Banoffee Pies achter de draaitafels, is het bijna een misdaad niet onze muzikale en artistieke vrijheid te vieren binnen de vier muren van The Old Bridewell Police Station in hartje Bristol.

Met de organisatie van feestjes, live concerten, kunst exhibities en het samenbrengen van artiesten tijdens de studio sessies, laat Atlas Electronic wederom zien meer te zijn dan een festival - een beweging voor alle mensen. Hoewel het festival zelf nog een eeuwigheid ver weg lijkt te zijn, zou deze showcase tour zomaar de hoognodige dorstlessing kunnen bieden!