Partyflock
 

Busta Rhymes headliner Expedition Festival

gepubliceerd door , op
In 2017 zwerft Expedition Festival naar een nieuwe bestemming. Het prachtige Kralingse Bos in Rotterdam is op 15 juli het expeditie-terrein. Een oase van groen aan de Kralingse Plas, midden in de stad. Onbetwiste headliner is het Amerikaanse hiphop-icoon Busta Rhymes, bekend van megahits als 'Break Ya Neck' en 'I Know What You Want'. Verder een internationale- en diverse programmering die van Roosevelt tot aan Weval Live, naar elektronische acts als Mathew Jonson, Recondite, Octave One en Dekmantel Soundsystem gaat. Early Bird tickets á €37,50 zijn vanaf dinsdag 14 maart te koop.

In vijf jaar heeft Expedition Festival een groeispurt richting de muzikale breedte gemaakt. De karavaan strijkt dit jaar neer in het Kralingse Bos, dat nog meer creatieve mogelijkheden biedt voor het festival met ambitie om te groeien.

Partnerschap met collectieven en podia als Annabel, Pip, Soulection en Crispy garandeert een interessante smeltkroes van verschillende culturen. Zonder hokjes of enige afkadering zet Expedition een festival neer dat de stad verrijkt.

Livepodium
Popodium Annabel, inmiddels een begrip in Rotterdam wanneer het om liveoptredens gaat, host net als vorig jaar het hoofdpodium. Een podium waar hiphop, bands en elektronica elkaar vinden. De extreem snelle flow van hiphop icoon Busta Rhymes vloeit gedurende de dag en avond naadloos over in het melodisch elektronica geweld van Weval en de zonnige festivalpop van Roosevelt. En dit is nog maar de helft van de complete line-up.

Techno & House
Verloochen nooit je roots, daarom krijgt techno, house en elektronica wederom een prominente plek. Met gevestigde live-acts als Recondite en Octave One krijgt de kickdrum alle ruimte in het Kralingse Bos. Een grote uitbreiding van het elektronisch programma staat nog op de rol voor de komende weken.

Pip
Vorig jaar misschien wel het meest verrassende podium van Expedition, de Pip stage. Hier vind je een mooie reis in het onbekende, precies wat een expeditie moet zijn. Op safari met Torben Unit (Max Graef & Band), Amp Fiddler en vele anderen.

Over Expedition Festival
In vijf jaar is Expedition gegroeid van kleinschalig housefestival in het Rotterdamse Bergse Bos tot een internationaal georiënteerde live-ervaring, welke met volledige live-bands en elektronische acts voor ieder wat wils biedt.

2 opmerkingen